Home / Turism / Vacanță în Porto: 8 excursii de o zi din cel mai frumos oraș portughez

Vacanță în Porto: 8 excursii de o zi din cel mai frumos oraș portughez

/
/
/
165 Previzualizări

Considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa de vest, Porto este o destinație de neratat într-o vacanță în Portugalia. De la catedrale majestoase, la clădiri vechi decorate cu delicatele azulejos și priveliști incredibile, Porto te va fermeca din prima clipă. Totuși, dacă dispui de mai mult timp, atunci ar fi păcat să nu explorezi și locurile minunate din împrejur.

Fie că faci o excursie într-una dintre cele mai frumoase zone naturale din Portugalia, descoperi orașe istorice sau te relaxezi pe unele dintre cele mai frumoase plaje de la Atlantic, ai o multitudine de opțiuni atunci când vine vorba despre excursii de o zi din Porto. Iată care sunt favoritele noastre!

Braga

Unul dintre cele mai fermecătoare orașe istorice din Portugalia, Braga se mândrește cu cea mai veche catedrală din Portugalia, de peste 1.000 de ani, precum și cu unul dintre cele mai faimoase monumente din această țară – Biserica Bom Jesús do Monte. Deși debordează de clădiri istorice, asta nu înseamnă că Braga nu este un oraș cosmopolit cu o mulțime de restaurante, muzee și baruri. Sufletul orașului se află în Praça da República, cu faimoasele sale fântâni arteziene, în timp ce Palatul Raio te va uimi cu arhitectura sa barocă.Braga se află la 55 de kilometri de Porto, iar din superba gară Sao Bento poți lua un tren până la Braga. Călătoria durează aproximativ 1 oră și 10 minute și costă între 4 și 8 euro.

Excursii din Porto

Guimarães

Un alt oraș cu o istorie fascinantă este Guimarães, aflat la doar 58 de kilometri de Porto. Acest oraș vechi este prima capitală a Portugaliei și locul de naștere al regelui Afonso Henriques, primul rege adevărat al acestei țări. Cu o poveste atât de lungă, bineînțeles că orașul este plin de comori, de la Castelul Guimarães și Palatul Ducilor de Braganza, la Piața Largo da Oliveira și Mănăstirea Misericórdia. Doar o scurtă plimbare prin Guimarães te va transporta în timp, în vremea primilor monarhi portughezi.

Pentru a ajunge în Guimarães, poți lua un tren direct din Porto. Drumul durează în jur de 1 oră și 15 minute, iar biletele costă între 4 și 8 euro.

Guimarães

Valea Douro

Una dintre cele mai frumoase zone naturale din Portugalia, Valea râului Douro este de o frumusețe unică. Uriașul râu șerpuiește printre văi adânci, mărginite cu viță de vie terasate, din care se produc cele mai aromate vinuri portugheze. Pentru a descoperi adevăratul farmec al zonei trebuie să faci o plimbare cu feribotul pe râu, în amonte. De obicei, aceste excursii sunt doar dus, iar la întoarcere te întorci cu trenul sau autobuzul. Cea mai pitorească parte a văii este cea dintre Pinhão și Pocinho.

Articole Similare:  Vacanța de toamnă 2017: 7 idei de city break în Europa

Pentru a descoperi Valea Douro, cel mai simplu este să iei un tren din Porto spre Pocinho. Călătoria durează aproximativ 3 ore și jumătate, iar biletele costă între 11 și 22 de euro. Din tren vei putea admira cele mai frumoase peisaje de pe Valea Douro, iar la destinație, vei putea explora micuțul Pocinho.

De asemenea, poți lua trenul până în Pinhão, această călătorie fiind de aproximativ 2 ore și 20 de minute, ar biletele costă între 8 și 16 euro. Apoi, din Pinhão poți lua vaporul până în Tua. O astfel de croazieră costă 20 de euro de persoană, iar cursele pleacă la ora 10:30 și 14:30 din Pinhão. 

Valea Douro

Aveiro

Un alt orășel plin de farmec, aflat în apropiere de Porto, este Aveiro. Aflat pe malul unei lagune largi, orașul este traversat de o serie de canale, astfel încât seamănă cu Veneția. Centrul orașului este plin cu clădiri art nouveau și are o atmosferă relaxantă. Canalele sunt invadate de mici bărci de pescari ce seamănă cu gondole venețiene, ce plimbă turiștii doritori de experiențe deosebite. Odată ajuns în Aveiro vei fi fermecat de multitudinea de clădiri colorate. În acest orășel poți să admiri Catedrala Aveiro cu superba Capelă São Gonçalinho, poți să te plimbi prin Parcul Santo António sau poți admira surferii ce se luptă cu valurile oceanului pe plajele Barra și Costa Nova.

Din Porto poți la ușor trenul spre Aveiro. Călătoria durează aproximativ 30 de minute, iar biletul costă între 4 și 8 euro.

Aveiro

Viana do Castelo

Puțin mai la nord, vei descoperi un alt oraș incredibil, considerat unul dintre cele mai frumoase din Portugalia. Viana do Castelo se află la malul oceanului și se mândrește atât cu plaje superbe, cât și cu un minunat centru medieval. În Viana de Castelo trebuie să vizitezi Templu Santa Luiza, cel mai popular monument al orașului, fosta clădire a primăriei ce datează din secolul al XVI-lea, catedrala orașului, în stil gotic, precum și fântâna arteziană din Praça da República, cu basoreliefuri intricate din secolul XVI.

Din Porto poți ajunge în Viana do Castelo atât cu trenul, cât și cu autobuzul. Călătoria cu trenul durează aproximativ o oră și jumătate, iar biletul costă între 6 și 11 euro. Cu autobuzul vei face mai puțin de o oră până în Viana do Castelo, iar în funcție de ce firmă de transport alegi, biletele pot costa între 4 și 11 euro.

Articole Similare:  6 peșteri din România în care să te ascunzi de caniculă

Viana do Castelo

Parcul Național Peneda-Gerês

O altă destinație deosebită, perfectă pentru excursii de o zi din Porto este Parcul Național Peneda-Gerês. Acest loc este ideal pentru cei care adoră drumețiile în natură. Peneda-Gerês este singurul parc național din Portugalia, fiind împânzit cu o multitudine de rămășițe ale unor castele celtice. Explorează parcul, făcând drumeții pe vechile drumuri romane și admiră specii de animale pe cale de dispariție, precum cele de mistreți, vulpi, vidre, bursuci, vulturi sau lupi.

Pentru a ajunge Parcul Național Peneda-Gerês cel mai simplu este să închiriezi o mașină din Porto. Până la parc sunt aproximativ 96 de kilometri, pe care îi poți parcurge într-o oră și 15 minute.

Parcul Național Peneda-Gerês

Espinho

Dacă în vacanța ta în Porto îți dorești să stai și la plajă, noi îți recomandăm o excursie în Espinho. Plajele din acest orășel sunt recunoscute drept cele mai frumoase din nordul Portugaliei și pe bună dreptate. Ele se întind pe 17 kilometri și, deși nu vei putea înota prea mult din cauza valurilor, dependenții de adrenalină vor putea practica surf în voie. Espinho se mândrește cu cel mai mare cazino din Portugalia, iar în fiecare luni găzduiește o uriașă piață în aer liber. De asemenea, orașul are mai multe piste de bicicletă și zone pietonale pe faleză, unde te poți bucura de plimbări relaxante. O altă alternativă pentru o zi de plajă din Porto este Matosinhos. Deși nu este la fel de frumoasă ca cea din Espinho, este mai aproape de un port mare, unde poți ajunge cu metroul.

Pentru o excursie de o zi în Espinho poți lua trenul din Porto. Călătoria durează mai puțin de jumătate de oră, iar biletele costă între 1 și 4 euro.

Espinho

Coimbra

Un alt oraș cu multă istorie, perfect pentru o excursii de o zi din Porto este Coimbra. Un oraș universitar plin de viață, Coimbra are un superb centru medieval, o mulțime de muzee și o gastronomie delicioasă. Fă o scurtă plimbare până în vârful dealului Universității de unde poți admira cele mai spectaculoase priveliști peste oraș și râul Mondego care îl traversează. Apoi întoarce-te în centrul vechi pentru a vizita Muzeul Național Machado de Castro, catedrala veche și cea nouă a orașului, precum și superbele grădini Penedo da Saudade. Seara îndreaptă-te spre baixinha sau centrul nou, pentru a te delecta cu preparate tradiționale savuroase și un pahar de vin Bairrada ori beirao, un lichior dulce specific portughez.

Din Porto poți ajunge în Coimbra tot cu trenul. Călătoria durează aproximativ o oră, iar biletele pot costa între 8 și 15 euro.

Coimbra

 

 
Sursa:

Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge