Home / Turism / Vacanță în Italia: cele mai frumoase stațiuni de pe coasta estică

Vacanță în Italia: cele mai frumoase stațiuni de pe coasta estică

/
/
/
222 Previzualizări

Italia este una dintre cele mai populare destinații de vacanță, mai ales în timpul verii când plajele sale largi și orașele pitorești ne îmbie cu sejururi de vis. Coasta estică a Italiei, de la Marea Adriatică, are unele dintre cele mai frumoase stațiuni, majoritatea fiind și ușor de accesat din România. Dacă în această vară plănuiești un concediu la mare, noi își recomandăm câteva stațiuni din Italia, de la Marea Adriatică.

Lignano Sabbiadoro

Cea mai frumoasă stațiune din provincia Udine, Lignano Sabbiadoro se mândrește cu plaje largi și ape curate. Așa cum îi spune și numele, Sabbiadoro, plajele stațiunii sunt cu nisip fin, auriu, fiind foarte mari și largi. Stațiunea are o mulțime de hoteluri, vile de închiriat și campinguri perfecte pentru o vacanță de vară relaxantă. Mai mult, în Lignano vei găsi mai multe parcuri de distracții, un mic port și o mulțime de restaurante și baruri, ce contribuie la atmosfera estivală. De neratat în Lignano Sabbiadoro este și o plimbare pe Terrazza a Mare și la micuțul far din capătul peninsulei.

Locuri de cazare în Lignano Sabbiadoro

Dacă vrei să-ți petreci vacanța de vară în Lignano Sabbiadoro, noi îți propunem câteva variante de cazare interesante:

Lignano SabbiadoroCitește și: Lignano, destinația perfectă pentru o vacanță la mare în Italia

San Domino, Insulele Tremiti

Dintre cele trei insule Tremiti, San Domino este cea mai verde. Aici vei găsi o pădure deasă de pini care oferă umbră în zilele caniculare de vară. Deși este o plajă cu nisip fin chiar lângă portul de feribot, Calla delle Arene, cel mai probabil în sezonul estival va fi neîncăpătoare. De aceea îți recomandăm să mergi spre Villagio TCI și să te relaxezi pe plaja Calla dello Spido, un loc mai izolat și mult mai frumos. Indiferent ce plajă alegi din San Domino, un lucru este sigur, această mică insulă este destinația perfectă pentru o vacanță relaxantă la mare.

Locuri de cazare în San Domino

Dacă vrei să-ți petreci vacanța de vară în San Domino, noi îți propunem câteva variante de cazare interesante:

San Domino, Insulele Tremiti

Jesolo

Aflată într-o lagună cu același nume, la câțiva kilometri de Veneția, stațiunea Jesolo se mândrește cu nu mai puțin de 15 kilometri de plaje largi, cu toate facilitățile de care poți avea nevoie în vacanță. Deoarece se află în partea nordică a Italiei, poți ajunge în Jesolo și cu mașina, fiind la mai puțin de 900 de kilometri de Vama Nădlac. Și în Jesolo vei găsi o mulțime de parcuri de distracții, cel mai interesant fiind Tropicarium Park, unde se află peste 400 de animale.

Articole Similare:  Cele mai frumoase insule secrete din Croația, de care probabil nu ai auzit

Locuri de cazare în Jesolo

Dacă vrei să-ți petreci vacanța de vară în Jesolo, noi îți propunem câteva variante de cazare interesante:

Jesolo - statiuni Italia

Vasto

Principala atracție turistică din bătrânul oraș Vasto este plaja uriașă, mărginită cu palmieri. În dreptul centrului orașului, plaja este amenajată cu o mulțime de facilități, iar pe măsură ce te îndepărtezi, vei vedea că și zona devine mai sălbatică, dar la fel de frumoasă. Orașul în sine există încă de pe vremea vechilor greci, așa că vei avea o mulțime de monumente istorice de vizitat. Cele mai frumoase sunt Catedrala di San Giuseppe, din secolul XIII, Castello Caldoresco și Palatul D’Avalos.

Locuri de cazare în Vasto

Dacă vrei să-ți petreci vacanța de vară în Vasto, noi îți propunem câteva variante de cazare interesante:

Vasto

Rimini

Una dintre cele mai populare stațiuni din Italia, Rimini are o istorie lungă ce începe pe vremea vechilor colonii romane. De fapt, orașul este împânzit cu monumente istorice antice, un testament extraordinar al culturii acestei regiuni. Totuși, Rimini impresionează și la capitolul plaje. Aici vei găsi plaje uriașe, cu diferite facilități. Dacă plajele din oraș ți se par prea aglomerate, poți să vizitezi zonele limitrofe Rivabella, Visrba sau Torre Pedrera. În timpul vacanței tale în Rimini nu ar trebui să ratezi nici Templul Malatestiano, Muzeul Orașului, Italia in Miniatura și, bineînțeles, centrul istoric, cu superbul Ponte di Tiberio.

Locuri de cazare în Rimini

Dacă vrei să-ți petreci vacanța de vară în Rimini, noi îți propunem câteva variante de cazare interesante:

Rimini

Marina Romea

Nu departe de orașul Ravenna, Marina Romea este o stațiune superbă într-o rezervație naturală din regiunea Emilia-Romagna. Stațiunea se mândrește cu o plajă frumoasă mărginită de o pădure de pini, astfel încât îți va fi mai ușor să suporți canicula din toiul verii. De asemenea, Marina Romea are o mulțime de magazine, restaurante și baruri, unde îți poți petrece serile. În apropiere de această stațiune se află unul dinte cele mai mari parcuri de distracții din Italia – Mirabilandia. În jurul stațiunii se află Delta Po unde poți face drumeții printre mlaștini și zone umede, pentru a admira o multitudine de păsări colorate, inclusiv flamingo.

Articole Similare:  Cele mai ieftine destinații de călătorie din 2017

Locuri de cazare în Marina Romea

Dacă vrei să-ți petreci vacanța de vară în Marina Romea, noi îți propunem câteva variante de cazare interesante:

Marina Romea

Citește și: Oază de liniște la malul Adriaticii în Marina Romea

Grado

Aflat pe o peninsulă între Veneția și Trieste, Grado este un oraș superb cu una dintre cele mai frumoase plaje din regiune. Un fost oraș de pescari, astăzi Grado este supranumit si “L’Isole del Sole”, adică Insula Soarelui. Pe lângă plajele frumoase, în Grado vei fi impresionat și de catedrala orașului din secolul al V-lea, și Sanctuarul Barbana, aflat pe o mică insulă din Laguna Grado.

Locuri de cazare în Grado

Dacă vrei să-ți petreci vacanța de vară în Grado, noi îți propunem câteva variante de cazare interesante:

Grado

Numana

Acest orășel din regiunea Marche este ceva mai izolat și mai puțin cunoscut decât alte stațiuni din Italia, dar este la fel de frumos. Cunoscut în antichitate drept Humana, localitatea a devenit oraș episcopal. Primăria din Numana era odinioară Palatul Episcopului, iar azi găzduiește o serie de expoziții. Deși Marche este mai puțin bogată și faimoasă ca Toscana și Umbria, aflate în apropiere, regiunea este cunoscută pentru frumusețea ei sălbatică. Cei care își vor face vacanța în Numana vor descoperi dealuri line împânzite cu viță de vie și livezi de măslini, în timp ce coasta accidentată este întreruptă din când în când de plaje cu aer exotic.

Locuri de cazare în Numana

Dacă vrei să-ți petreci vacanța de vară în Numana, noi îți propunem câteva variante de cazare interesante:

Numana

Tu în ce stațiuni din Italia ți-ai petrecut vacanța de vară?

  
 

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge