Home / Turism / Vacanța de toamnă exotică: 8 locuri în care să evadezi

Vacanța de toamnă exotică: 8 locuri în care să evadezi

/
/
/
149 Previzualizări

Deși vara se apropie tot mai mult de final, asta nu înseamnă că nu te mai poți bucura de plaje însorite și ape cristaline. Ți-am pregătit o listă cu destinații exotice, numai bune pentru vacanța de toamnă.

Lacul Peten Itza, Guatemala

Una dintre cele mai îndrăgite destinații exotice de toamnă de care te vei îndrăgosti cu siguranță este Lacul Peten Itza. Acesta este cel de-al doilea cel mai mare lac din Guatemala, având o suprafață de 99 de km și o adâncime maximă de 160 de m. În jurul lacului sunt câteva orășele foarte de primitoare, printre cele mai populare dintre ele fiind El Remate și San Andreas. Poți face drumeții, poți să te plimbi cu caiacul sau să te relaxezi admirând priveliștea încântătoare. Se poate înota în lac, dar înainte să intri în apă întreabă localnicii care este locul pe care ți-l recomandă. Există zone periculoase în care nu trebuie să te aventurezi. Pentru pasionații de istorie este bine de știut că în jurul lacului există nu mai puțin de 27 de situri arheologice.

Iată câteva propuneri de cazare în zona Lacului Peten Itza:

Lacul Peten ItzaSanta Barbara, SUA

Un loc perfect pentru o vacanță de toamnă este Santa Barbara din statul american California. Temperaturile rămân destul de ridicate și după luna septembrie, așa că te poți bucura din plin de mare și soare. Santa Barbara îmbină perfect agitația urbană cu plajele însorite, numai bune ca să uiți de griji. Astfel, poți să vizitezi Muzeul de Artă din Santa Barbara, Centrul Acvatic Ty Warner, Grădinile Botanice, Grădina Zoo din Santa Barbara, Muzeul Maritim și nu numai. Desigur, plajele scăldate de soare precum Butterfly Beach, Santa Claus Beach, East Beach sau Arroya Burro Beach își așteaptă turiștii.

Iată câteva variante de cazare în Santa Barbara:

santa barbara

Coasta de Azur, Franța

Coasta de Azur este locul perfect pentru cei care-și doresc o vacanță de toamnă cu adevărat luxoasă. Că alegi să mergi în Nisa, la Cannes, Saint-Tropez sau un alt loc spectaculos de pe Riviera Franceză, aici o să descoperi o mulțime de atracții interesante, pentru toate gusturile. Tot pe Coasta de Azur te așteaptă și o mulțime de restaurante excelente, care demonstrează ce înseamnă cu adevărat preparatele mediteraneene. Plajele cu nisip fin nu trebuie nici ele ratate. Astfel, te poți relaxa și bucura de apa cristalină pe Pampelonne (Saint-Tropez), Larvotto Beach (Monte-Carlo) sau pe plaja cu pietricele din Nisa. Desigur, acestea sunt doar câteva dintre numeroasele opțiuni.

Articole Similare:  Vacanța de toamnă 2017: 7 idei de city break în Europa

Iată câteva variante de cazare pe Coasta de Azur:

coasta de azur

Porto Heli, Grecia

Ce poate să fie mai plăcut decât o vacanță de toamnă în Grecia. O alegere excelentă, pe care ți-o recomandăm și ție, este Porto Heli. Aici o să te poți relaxa în voie pe plajele liniștite precum Nikki Beach, Blue Beach, Paralia Porto Cheli sau Apollo Beach. De asemenea, Porto Heli este locul perfect pentru cei care vor să facă drumeții prin pădurile de conifere din zonă. Se pot face excursii pe mare către insulele din zonă.

Iată câteva variante de cazare:

Porto Holi

Whitehaven Beach, Australia

Frumusețea pe care o să o descoperi în Whitehaven este greu de deschis în cuvinte. Aflată pe Insula Whitsunday din Australia, această plajă cu nisip alb pare desprinsă din paradis. Te poți plimba în voie pe nisipul de un alb incredibil, poți să înoți în apa albastră-verzui, să faci snorkeling, să te plimbi cu barca sau să vezi plaja de sus, cu elicopterul. Fără niciun fel de dubiu, Whitehaven se numără printre cele mai frumoase destinații exotice de toamnă.

Iată câteva variante de cazare aproape de Whitehaven Beach:

Whitehaven

Gozo, Malta

O alegere perfectă pentru vacanța de toamnă este Insula Gazo din Malta. Insula oferă o mulțime de atracții turistice interesante pe care merită să le vizitezi. Astfel, poți să faci o plimbare prin satul Nadur, să te bucuri de peisajul superb oferit de Golful Dwerja și de Fereastra de Azur, să vizitezi Templele Ggrantija și nu numai. De asemenea, trebuie să profiți din plin de superbele plaje de aici, printre cele mai populare numărându-se Ir-Ramla ir-Hamra (care este și cea mai mare plajă din zonă).

Articole Similare:  5 motive pentru o vacanță în Mallorca toamna

Iată câteva propuneri de cazare în Gozo:

Gozo

Kuta, Bali

Unul dintre primele resorturi dezvoltate în Bali a fost Kuta, care în prezent se numără printre cele mai populare destinații turistice de toamnă. Temperaturile excelente, valurile perfecte pentru surf și numeroasele festivaluri culinare de aici, atrag an de an o mulțime de turiști. Kuta Beach este perfectă pentru cei care vor să se relaxeze la soare, plaja având un aer “hippy”, plin de culoare. De asemenea, dacă ai chef de o bălăceală pe cinste poți să faci și o vizită la Parcul Acvatic Waterbom Kuta, unde te așteaptă 17 atracții excelente. Trebuie să treci și pe la The Dream Museum Zone, un muzeu cu o mulțime de picturi care creează efecte 3D deosebite pentru fotografii. Mai poți să vizitezi Upside Down World Bali (un muzeu cu susul în jos) și nu numai.

Iată câteva variante de cazare:

Kuta

Cancun, Mexic

Una dintre cele mai căutate destinații exotice de toamnă este vibrantul oraș Cancun din Mexic. Faimos pentru plajele sale excelente, pentru resorturile luxoase, dar și pentru viața de noapte, sigur nu o să te plictisești în Cancun. Printre cele mai renumite plaje se numără Playa de las Perlas, Juventud, Linda, Langosta, Tortugas, Caracol și Chac-mool. Trebuie să-ți faci timp să vizitezi și Muzeul Subacvatic din Cancun, Situl Arheologic El Meco, Delfinariul Cancun, Turnul Științei sau Parcul Urbano Kabah.

Iată câteva variante de cazare:

cancun

Care dintre aceste destinații exotice de toamnă îți face cu ochiul?

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge