Home / Turism / Vacanța de toamnă 2017: 7 idei de city break în Europa

Vacanța de toamnă 2017: 7 idei de city break în Europa

/
/
/
141 Previzualizări

Chiar dacă vara se apropie de final, asta nu înseamnă că vacanțele trebuie să ia sfârșit. Tocmai de aceea ne-am gândit să-ți pregătim câteva idei de city break în Europa, în orașe superbe pe care merită să le vezi toamna.

City break de toamnă în Munchen

Munchen este unul dintre cele mai populare orașe pentru city break în Europa. Aici nu ai cum să te plictisești, orașul fiind plin de viață atât ziua, cât și noaptea.

În timpul toamnei, Munchen nu își schimbă doar culorile, ci se pregătește pentru unul dintre cele mai importante evenimente din Europa. Este vorba despre celebrul Oktoberfest, festival dedicat celor ca iubesc berea. În 2017 evenimentul are loc în perioada 16 septembrie – 3 octombrie.

Piața Marienplaz, Catedrala Frauenkirche, Palatul Nympenburg, Primăria Munchen, Muzeul Germaniei sau Piața Karlsplatz sunt doar câteva dintre numeroasele obiective turistice de care te vei putea bucura.Iată și câteva locuri de cazare în Munchen unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de toamnă minunată.

munchen

City break de toamnă în Obidos

Farmecul Portugaliei este greu de ignorat, așa că această țară se regăsește pe lista noastră de sugestii pentru o vacanță de toamnă cât mai reușită. Îți propunem să alegi orașul Obidos, un loc îmbibat de istorie.

Plimbându-te prin oraș o să ai ocazia să admiri arhitectura clădirilor și să vizitezi o mulțime de obiective turistice. Dacă te dai în vânt după cumpărături, trebuie neapărat să ajungi pe Rua Direita, de unde poți să pleci cu o mulțime de suveniruri.

Odibos este o destinație excelentă pentru un city break de toamnă și pentru gurmanzi. O să găsești o mulțime de restaurante care servesc mâncare tradițională delicioasă. Trebuie neapărat să bei un pahar de Ginja de Obidos, un lichior de cireșe specific acestui oraș.

În excursia la Odibos mai poți vizita Poarta de Vila, Biserica Santa Maria sau poți să faci o plimbare pe zidurile orașului, de unde o să ai parte de o panoramă excelentă.

Merită să faci o vizită și la Castelul Pousada. Mai mult, dacă vrei să ai parte de o experiență altfel, poți să și închiriezi o cameră la castel, acesta fiind transformat în hotel de lux.

Iată și câteva locuri de cazare în Obidos unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de toamnă minunată.

Articole Similare:  8 experiențe spectaculoase de care să ai parte în septembrie

obidos portugal

City break de toamnă în Rovaniemi

Rovaniemi este un oraș de poveste din Finlanda. De ce este acesta destinația perfectă pentru un city break de toamnă? Pentru că aici te așteaptă o mulțime de obiective turistice excelente, care te vor face să nu mai vrei să te întorci acasă. Dacă vizitezi Rovaniemi toamna o să ai ocazia să vezi aurora boreală, o experiență cu adevărat specială.

Chiar dacă este încă toamnă poți să-i dai personal scrisoarea ta lui Moș Crăciun și asta pentru că Rovaniemi este reședința oficială a Moșului. Dacă ți-e dor de spiritul sărbătorilor, poți să faci o vizită și la Santapark sau în Santa Claus Village.

Tot în Rovaniemi poți să vizitezi Centrul Cultural, Casa de Cultură Korundi, Muzeul de Știință Arktikum, Centrul de Știință Pilke și nu numai.

Iată și câteva locuri de cazare în Rovaniemi unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de toamnă minunată.

Rovaniemi

City break de toamnă în Sofia

Un alt city break în Europa pe care ți-l recomandăm este în Sofia. Capitala Bulgariei este cât se poate de primitoare. Te poți plimba prin zona centrală sau prin Parcul Kambanite, locul perfect pentru a admira culorile toamnei.

Printre cele mai interesante atracții turistice din Sofia se numără Muzeul Artei Socialiste, un loc dedicat artei din acea perioadă. Aici poți să vezi o mulțime de tablouri și sculpturi realizare în stilul socialist, majoritatea arătându-și admirația față de partidul comunist.

Tot printre obiectivele pe care nu trebuie să le ratezi se numără și biserica Alexander Nevsky.

Iată și câteva locuri de cazare în Sofia unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de toamnă minunată.

Sofia

City break de toamnă în Eindhoven

Dacă ești îndrăgostit de muzee atunci Eindhoven este destinația perfectă pe care să o alegi pentru vacanța de toamnă. Trebuie neapărat să-ți faci timp pentru The Van Abbemuseum, Muzeul Philips, Muzeul Eindhoven, Muzeul DAF sau Muzeul PSV Eindhoven. Chiar și atunci când te plimbi pe străzi, te simți ca la muzeu și asta pentru că arhitectura este spectaculoasă.

La doar nouă kilometri de oraș poți să vizitezi satul Nuenen, care a devenit faimos după ce a apărut în operele lui Vincent Van Gogh. De asemenea, marele artist a și locuit aici pentru o perioadă de timp. Satul este acum un muzeu, care are peste 20 de locații de vizitat.

Articole Similare:  Canada – țara metropolelor vibrante și a panoramelor spectaculoase

Iată și câteva locuri de cazare în Eindhoven unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de toamnă minunată.

eindhoven

City break de toamnă în Uppsala

Uppsala este cel de-al patrulea oraș ca mărime din Suedia și este o destinație perfectă pentru un city break în Europa.

Orașul pare că este desprins din povești și cu siguranță nu o să te mai saturi să te plimbi pe străduțele înguste sau pe lângă râul Fyris.

Printre atracțiile turistice pe care trebuie neapărat să le ai în vizor se numără Camla Uppsala Museum, Muzeul Uppland, Muzeul Linnaeus, Castelul Uppsala, Muzeul Gustavianum și nu numai.

Totuși, cel mai important obiectiv turistic de aici este Catedrala Domkyrka, ridicată în anul 1435.

Iată și câteva locuri de cazare în Uppsala unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de toamnă minunată.

uppsala

City break de toamnă în Brighton

Brighton este unul dintre cele mai frumoase orașe din Marea Britanie și o destinație excelentă pentru un city break în Europa.

Dacă mergi în Brighton la începutul toamnei, temperaturile vor fi destul de ridicate ca să te relaxezi pe plajele din oraș. Chiar dacă nu se poate face baie, peisajul este incredibil, iar pe faleză ai o mulțime de baruri, cafenele și restaurante dintre care să alegi.

Dacă vrei să-ți amintești de copilărie poți să vizitezi Muzeul Jucăriilor din Brighton sau poți alege dintre alte atracții precum Palatul Royal Pavilion, Muzeul de Artă, Brighton Pier (dig) și multe altele.

De asemenea, merită să faci o plimbare prin cartierul Hove, cel mai bine cotat din Brighton. Aici o să descoperi niște plaje excelente, numai bune pentru a privi marea.

Nu uita să te bucuri de numeroasele magazine, cafenele și restaurante excelente din zona centrală a orașului.

Iată și câteva locuri de cazare în Brighton unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de toamnă minunată.

brighton

Tu în care dintre aceste orașe ți-ai planifica un city break de toamnă?

 
 
 

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge