Home / Curiozități / Un sistem anti-drone, testat la salonul de la Bourget

Un sistem anti-drone, testat la salonul de la Bourget

/
/
/
114 Previzualizări

 

Acest dispozitiv, numit “Hologarde”, a fost conceput de grupul ADP, care administrează aeroporturile pariziene, și DSNA Services, filială a Direcției generale a aviației civile (DGAC).

Hologarde integrează “trei tehnologii (radar, frecvență radio și video HD) într-un centru de comandă unic” și “permite detectarea tuturor tipurilor de drone de la peste 5 km”, a precizat ADP.

Această distanță importantă de la care se pot detecta dronele ar urma să permită “anticiparea și asigurarea unei reacții proporționale cu natura intruziunii”, a mai precizat grupul.“O dată detectată, drona este urmărită în timp real cu o cameră datorită unui centru de comandă care poate fi accesat de pe calculator sau de pe tabletă”, a adăugat sursa citată.

Soluția dezvoltată de ADP și DSNA este “adaptabilă pentru toate siturile sensibile”, precizează comunicatul, făcând referire la centrale nucleare, situri cu risc de poluare industriale și închisori.

Hologarde combină “expertiza în domeniu a grupului ADP și a aviației civile franceze cu ingeniozitatea start-up-urilor partenere, într-un sector evaluat la mai multe miliarde de euro”, a subliniat Edward Arkwright, director general executiv al grupului ADP, citat în comunicat.

În 2016, dronele au provocat peste 1.400 de incidente, față de numai 606 între 2011 și 2015, indică comunicatul, care citează date furnizate de Agenția Europeană pentru Securitate Aeriană.

Prima etapă a testului ar urma să permită validarea fiabilității soluției și, începând din iulie, sistemul va fi testat pe aeroportul Paris-Charles de Gaulle timp de mai multe luni, potrivit grupului ADP.

Organizația aviației civile internaționale (OACI) a lansat în luna mai o consultare publică pentru a concepe un sistem internațional de monitorizare în timp real a dronelor civile în vederea omogenizării reglementărilor la nivel internațional.

Articole Similare:  Top 5 Superputeri Pe Care Nu Știai Că Le Ai

OACI recomandă în prezent ca o dronă să nu fie operată la mai puțin de 50 de metri de o persoană, vehicul sau clădire sau la o altitudine mai mare de 150 de metri. De asemenea, OACI recomandă ca dronele să nu se apropie la mai puțin de 8 km de aeroport.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge