Home / Turism / Traseu rutier prin cele mai frumoase orașe din Europa Centrală

Traseu rutier prin cele mai frumoase orașe din Europa Centrală

/
/
/
156 Previzualizări

Bătrânul nostru continent parcă a fost “inventat” pentru excursiile cu mașina. Fie că ai doar câteva zile la dispoziție sau ești unul dintre norocoșii care pot pleca în vacanță săptămâni întregi, trebuie măcar o dată să faci un traseu prin Europa cu mașina. De această dată îți propunem un traseu ceva mai lung, pentru care vei avea nevoie de cel puțin 10 zile, dar care te va purta prin cele mai fermecătoare orașe din Europa centrală. Ești pregătit de drum?

Ziua 1 – Budapesta

Primul oraș important din traseul nostru este, bineînțeles, Budapesta. Pornind din Vama Nădlac, în mai puțin de 2 ore și jumătate ai ajuns în capitala Ungariei. Aici trebuie să poposești măcar o zi pentru a descoperi toate obiectivele turistice importante. Majoritate acestora se află pe malul Dunării, așa că începe-ți periplul de la Insula Margareta, descoperă Parlamentul Ungar, pe care trebuie să-l admiri și de pe malul opus al fluviului, iar apoi plimbă-te pe faleză.

Admiră grupul statuar Papuci pe Dunăre și celebrul Pod cu Lanțuri. Apoi urcă cu bătrânul funicular până la Castelul Buda, unde vei avea o multitudine de alte atracții de văzut. Nu rata Biserica Matthias, Bastionul Pescarilor și castelul în sine, care găzduiește mai multe muzee. La final, fă și o plimbare prin centrul istoric al orașului pentru a descoperi adevărata atmosferă din Budapesta.

Traseu Europa CentralaZiua 2 – Bratislava

A doua zi urmează cursul Dunării (aproximativ) pentru a ajunge, după 2 ore, în Bratislava. Deși nu este la fel de populară precum Viena, Budapesta sau Praga, Bratislava este o capitală fermecătoare, cu un castel uriaș și un centru medieval plin de comori arhitectonice. Primul loc pe care trebuie să-l explorezi în capitala Slovaciei este Castelul Bratislava, pe care îl vei repera rapid, cocoțat pe un deal deasupra Dunării. Aici poți vizita două muzee precum și Turnul Coroanei de unde poți admira priveliști minunate cu întregul oraș.

Coboară apoi în centrul vechi unde poți explora în voie aleile întortocheate, majoritatea pietonale. Admiră Catedrala Sf. Martin, Poarta Sf. Mihai, piața centrală, Hlavné námestie, Palatul Primatului și Grassalkovich, precum și Biserica Albastră. Dacă ești atent, vei descoperi că străzile din centrul vechi sunt împânzite cu statui în mărime naturală, ce reprezintă diferite personaje. La final, admiră și podul OZN sau Most SNP.

Bratislava

Ziua 3 – Praga

Nu se putea ca traseul nostru să nu treacă și prin Praga, spectaculoasa capitală a Cehiei. Din Bratislava până în Praga vei face în jur de 3 ore și jumătate, iar dacă timpul îți permite, noi îți recomandăm să rămâi aici măcar două zile. Orașul celor o mie de turle, cum este supranumită Praga, se mândrește și el cu un castel frumos, ce-i poartă numele. Aceasta este reședința președintelui Cehiei, fiind cel mai mare castel antic. Lângă impunătorul palat poți vizita și Catedrala Sf. Vitus.

Traversează apoi faimosul Pod Carol cu ale sale statui și explorează centrul vechi. Aici vei da peste Biserica Tyn și Ceasul astronomic, pe zidul sudic al primăriei. Dacă îți mai rămâne timp vizitează și Castelul Vysehrad, Turnul Petrin, Casa care dansează și Cartierul evreiesc.

Praga

Ziua 4 – Dresda

La mai puțin de 2 ore de Praga, vei da peste unul dintre cele mai pitorești orașe Germane. Este vorba despre Dresda, un oraș reconstituit aproape în întregime după ce a fost bombardat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Îndată ce vei ajunge aici, vei înțelege de ce Dresda este supranumit “cutia cu bijuterii”. Cel mai interesant obiectiv din Dresda este Frauenkirche, considerată cea mai frumoasă biserică din Europa. Tot în acest oraș vei putea explora un complex muzeal fascinant, Zwinger, găzduit într-un palat din secolul XVIII.

Articole Similare:  Cele mai frumoase destinații pentru luna de miere

Tot în Dresda mai poți vizita Piața Theaterplatz, Procesiunea Prințului, o frescă de 101 de metri lungime, pe fațada exterioară a clădirii Georgenbau, Castelul Dresda, Kreuzkirche și Palatul Japonez. La final, relaxează-te pe Terasa Brühl, ce oferă priveliști frumoase cu râul Elba.

Dresda

Ziua 5 – Berlin

La 2 ore și jumătate de Dresda vei descoperi capitala Germaniei și cel mai important oraș din traseul nostru. Berlin este o metropolă uriașă cu nenumărate obiective turistice, așa că vei avea nevoie de mai multe zile pentru a le descoperi pe toate.

Totuși, dacă nu ai suficient timp la dispoziție, noi îți recomandăm să vezi faimoasa Poartă Brandenburg, Memorialul Evreilor, Potsdamer Platz, unde vei găsi cei mai mari zgârie nori, Checkpoint Charlie și Memorialul Zidului Berlinului, Insula Muzeelor unde poți admira și Domul berlinez, Gendarmenmarkt, cea mai mare piață din Berlin, Reichstag – clădirea Parlamentului German și Palatul Charlottenburg. Dacă mai ai suficient timp, fă și o plimbare prin uriașul parc Tiergarten.

Berlin

Ziua 6 – Leipzig

După alte 2 ore și jumătate, vei ajunge în Leipzig, unul dintre cele mai populare orașe din Saxonia. Leipzig se mândrește cu o multitudine de monumente și clădiri istorice care stau mărturie istoriei lungi a acestui oraș. Cel mai important monument este Bătălia Națiunilor, finalizat la începutul secolului trecut, pentru a marca o sută de ani de la înfrângerea lui Napoleon. Dacă reușești să urci cele 500 de trepte până în vârf, vei fi răsplătit cu priveliști minunate peste oraș. Tot în Leipzig mai poți admira Primăria Veche, o clădire renascentistă din secolul XVI, Biserica Sf. Toma, Piața Naschmarkt și pasajul cu magazine Mädlerpassage, Biserica Sf. Nicolae din secolul XII, Muzeul Grassi și Muzeul de Arte Frumoase.

Leipzig

Ziua 7 – Nuremberg

La trei ore de Leipzig poți vizita un alt oraș german interesant – Nuremberg. Acest oraș istoric a reușit să-și păstreze frumoasele clădiri medievale, în ciuda bombardamentelor din timpul războiului, iar astăzi numele său este asociat cu prima tipografie din Europa, care se afla aici. În Nuremberg trebuie să explorezi Muzeul Național Germanic, ce găzduiește cea mai mare colecție de artă și cultură din Germania, cu peste 1,2 milioane de artefacte.

Orașul de mândrește și cu un castel medieval ce-i poartă numele, precum și cu vechile ziduri ale orașului, ce merită vizitate. Tot în Nuremberg poți admira Biserica Sf. Laurențiu din secolul XIV, Biserica medievală Sf. Sebaldus, Casa pictorului Albrecht Dürer, cartierul Lorenzer Seite unde vei găsi cele mai multe clădiri medievale multicolore și Hauptmarkt, cu o fântână arteziană numită sugestiv Fântâna frumoasă. Dacă ești acompaniat de prichindei, nu rata Muzeul Jucăriilor din acest oraș.

Articole Similare:  Vacanța de toamnă exotică: 8 locuri în care să evadezi

Nuremberg

Ziua 8 – München

La doar două ore de Nuremberg vei da de capitala Bavariei și unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania. München este o adevărată bijuterie de oraș cu o uriașă piață, Marienplatz, unde vei descoperi imediat farmecul bavarez, precum și unele dintre cele mai frumoase atracții turistice.

Începe-ți vizita la Residenz, reședința ducilor și regilor bavarezi. Vastul complex are trei secțiuni, fiind început în 1579. Apoi admiră uriașa Frauenkirche , Primăria Nouă și Palatul Nymphenburg. La final relaxează-te cu o plimbare prin Grădinile Engleze, cel mai mare parc din Germania, ce se întinde peste 3.600 de metri pătrați și care are peste 100 de poduri.

Munchen

Ziua 9 – Salzburg

A doua zi continuă-ți traseul rutier prin Europa Centrală în Austria, unde, la două ore distanță, vei ajunge în Salzburg. Acesta este recunoscut drept unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, admirat atât pentru arhitectura sa magnifică, cât și pentru peisajele minunate ce-l înconjoară. Centrul vechi al orașului este un adevărat labirint de străduțe fermecătoare cu o serie de curți interioare, arcade și piețe ce așteaptă să fie explorate.

Salzburg este și locul de naștere al lui Mozart, așa că o vizită la casa sa, Mozarts Geburtshaus, este obligatorie. În Salzburg mai poți vizita catedrala orașului, una dintre cele mai importante edificii din oraș, Palatul Residenz, Biserica Sf. Petru și Castelul Mirabell cu vastele sale clădiri. Bineînțeles, cel mai popular obiectiv din Salzburg este Castelul Hohensalzburg, ce tronează deasupra orașului, pe un deal.

Salzburg

Ziua 10 – Viena

La 3 ore de Salzburg se află capitala Austriei și ultimul oraș din acest traseu prin Europa centrală. Viena este un oraș cu adevărat spectaculos, care nu trebuie să lipsească de pe lista ta de vacanță. Și aici vei avea parte de o sumedenie de obiective turistice, care îți vor lua mai multe zile să le descoperi. Centrul orașului este un adevărat muzeu în aer liber, cu nenumărate clădiri istorice de o frumusețe unică. Descoperă Hofburg, cel mai important palat din Austria, astăzi reședința oficială a președintelui. Uriașul complex ce datează din secolul al XIII-lea combină o multitudine de stiluri arhitecturale. În total, Hofburg are nu mai puțin de 2.600 de încăperi și 19 curți interioare.

În apropiere de Hofburg poți vizita Școala de dresaj spaniolă, ce datează din secolul al XVI-lea, și Catedrala Sf. Ștefan. Viena se mândrește cu o serie de palate frumoase, cele mai importante fiind Schönbrunn și Belvedere. Dacă îți mai rămâne timp în capitala austriacă admiră și Primăria, Parcul de distracții Prater, colorata Hundertwasserhaus și Karlskirche.

Din Viena mai faci aproximativ 4 ore și jumătate până la Vama Nădlac, punctul de început al traseului nostru prin Europa Centrală.

Viena

Informații utile pentru un traseu cu mașina prin Europa Centrală

  • distanță: 2.591 kilometri din care 2.439 kilometri pe autostradă;
  • cost aproximativ al carburantului: 220 euro;

 

Sursa:

Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge