Home / General / Sfaturi utile de căutare pe Google

Sfaturi utile de căutare pe Google

/
/
/
124 Previzualizări
De multe ori dorim sa cautam ceva pe Google cat mai rapid si speram ca rezultatul final sa fie ceea ce noi asteptam sa gasim, fara sa fim nevoiti sa “rasfoim” si paginile 2, 3, etc. insa de cele mai multe ori nu stim sa cautam si nu stim sa ii cerem exact ceea ce vrem, ca mai apoi Google sa stie ce anume sa returneze ca rezultat final. Va prezentam, in urmatorul articol, trucuri Google si sfaturi pentru a te scuti de timp atunci cand doresti sa cauti o definitie, un articol sau un document pe Google.
Ai vazut un titlu dar nu-ti aduci aminte un cuvant? Nicio problema. Citeste articolul urmator pentru a vedea exact cum poti cauta pe Google rapid si usor!

1. Definitii pe Google

Daca doresti sa cauti o definitie pe Google, tot ce trebuie sa scrii in motorul de cautare este “define:” urmat de cuvantul caruia doresti sa ii gasesti definitia.

Sfaturi utile de căutare pe Google

2. Ghilimele pentru expresia exacta

Daca doresti sa cauti un articol, comunicat sau text din care iti aduci aminte o expresie exacta, pune-o in ghilimele in motorul de cautare Google. Acest truc te ajuta sa gasesti exact combinatia pe care tu o doresti. Un exemplu concret in acest sens gasesti in imaginea urmatoare:Expresii Google

4. Cuvinte din aceeasi propozitie

Pentru a gasi mai usor cuvintele din cadrul aceleasi propozitii, foloseste “&”.

Locked Up Proiect

5. Cautare doar pe un site

Daca doresti sa cauti o informatie doar pe un anumit site, vei scrie expresia: site-ul.com.

Cautare pe site

6. Cautare document

Daca informatiile pe care le cauti se afla intr-un document vei scrie pe Google, expresia dorita:doc. Exemplu: pib romania 2014:doc.

Cautare documente Google

7. Fraza exacta

Daca doresti sa cauti o fraza exacta, o vei scrie pe Google in ghilimele si iti va returna informatia cu expresia scrisa fix in ordinea pe care o doresti. Atentie! Folosirea ghilimelelor poate exlude anumite cautari. De exemplu, o cautare pentru “Sir Newton” exclude cautarile pentru “Sir Isaac Newton”, deoarece aceste trucuri Google contin cautari exacte.

Cautare fraza exacta


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge