Home / Curiozități / În România apărut deja aplicația care te avertizează ÎNAINTE de producerea cutremurului

În România apărut deja aplicația care te avertizează ÎNAINTE de producerea cutremurului

/
/
/
137 Previzualizări

La ora 5 şi 32 de minute 4 mii de români au primit pe telefon o alertă. Astfel au aflat că s-a înregistrat un cutremur de 4,9 pe scară Richter.

Ceea ce nu arată telefonul însă este că toţi aceşti oameni au ştiut cu aproape 30 de secunde înainte ce urmează să se întâmple. Atenţie, nu este recomandată persoanelor instabile emoţional, care pot avea reacţii necontrolate în caz de dezastre naturale.

Alertarea este cu atât mai rapidă cu cât seismul este mai de suprafaţă şi, evident, cu cât locuieşti într-o zona mai îndepărtată de cea seismică.

Staţiile înregistrează imediat prima undă care are 25% din energia seismului. Alarma se da imediat, înainte că cea de-a două undă, mult mai puternică, să lovească.Cei cu “sânge rece” o pot găsi pe o aplicaţie de mesagerie. Odată instalată, îţi poţi alege inclusiv intensitatea cutremurului de care vrei să fii înştiinţat.

Ar fi putut fi folosită inclusiv de marii furnizori de gaz sau de instituţiile publice că să ia măsuri înainte că o undă puternică să lovească dar, spun specialiştii de la fizică pământului, nici unii, nici alţii nu s-au arătat interesaţi.

Pe de altă parte, investitorii români se arată interesaţi de tehnologia japozenilor care au inventat un sistem de consolidare antiseismică montată la baza clădirilor. Vor să cumpere patentul şi să îl producă în România, anunță Stirileprotv.ro.

Dacă intenţia va deveni realitate, sistemul ar costa aproximativ 250 de mii de euro.

Speram ca in viitorul apropiat va aparea și în Republica Moldova

Articole Similare:  Efectele dăunătoare ale citatelor motivaţionale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge