Home / Sport / Proștii clasei | MD Gags

Proștii clasei | MD Gags

/
/
/
91 Previzualizări

Fără îndoială că Năstase a greșit. Realizând el însuși că a gafat, cel dintâi număr 1 mondial din istoria ierarhizată a tenisului și-a cerut scuze. Din păcate, ele n-au fost acceptate. Făcând din țânțar armăsar, Federația Internațională (ITF) a deschis o anchetă pe marginea răbufnirii supercampionului de odinioară și s-a grăbit să anunțe că acestuia i se vor refuza acreditările la Roland Garros și la Wimbledon! De necrezut, dar nu i se va permite accesul în incinta arenelor amintite nici măcar cu bilet: unicul Ilie va fi tratat ca ultimul infractor!

Când părea că povestea se stinge, un nou episod a readus-o în actualitate. Prezența lui Năstase la festivitatea de premiere a turneului de la Madrid, ocazie cu care acesta i-a înmânat trofeul Simonei Halep, l-a surprins neplăcut, ori chiar l-a indignat, pe americanul Steve Simon, președintele Asociației Internaționale a Tenisului Feminin (Women’s Tennis Association). Într-o scrisoare trimisă lui Ion Țiriac, Simon a protestat împotriva apariției lui Năstase la reuniunea din capitala Spaniei: „Locul său nu era pe teren astăzi după ce ITF l-a suspendat pentru atitudine grosolană” etc. Cu siguranță că americanul a intuit, ca noi toți, că Țiriac l-a invitat pe Năstase în semn de frondă, ca să-i înfrunte pe cei care l-au suspendat.

În calitate de proprietar al competiției madrilene, Țiriac nu s-a sfiit să-l pună la punct pe șeful WTA, căruia i-a dat un răspuns acid, înfipt. Întâi i-a atras atenția că, inadmisibil, meciul România – Marea Britanie a fost supervizat de un englez. Apoi i-a explicat americanului că sancțiunea ITF contra lui Năstase e valabilă numai la evenimentele ITF și, ca atare, nu se aplică altor turnee. Deci nici celui de la Madrid. Închizându-i gura lui Simon, magnatul bucureștean i-a mai reproșat că, împotriva oricăror uzanțe, ITF l-a pedepsit pe Ilie, coechipierul său de dublu din perioada celor 3 finale ratate de Cupa Davis, fără să-l fi audiat, să-l fi ascultat! I-a încălcat astfel dreptul elementar la apărare.

Articole Similare:  Cristiano Ronaldo, acuzat de fraudarea fiscului spaniol cu 14,7 milioane euro

Precizez că nu mă număr printre admiratorii lui Țiriac. Cu atât mai puțin, printre apropiații lui, deși nu neg că deține o poziție fruntașă în sportul românesc și, deopotrivă, în societatea românească. Cezarului ce i se cuvine. În urmă cu ani însă, pe când conducea COSR, am avut un diferend. Țiriac a susținut, și și-a impus punctul de vedere, că unui sportiv prins dopat nu trebuie să i se mai permită vreodată participarea la JO. Gândind că oricine trebuie să beneficieze de o a doua șansă, am îndrăznit să-l contrazic public pe unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei. I-am respectat opinia, dar nu i-am împărtășit-o atunci, cum nu i-o împărtășesc nici azi. Asta l-a deranjat.Dacă nu mă dau în vânt după Țiriac, pe care un internaut îl descria deunăzi pe blogul Gazetei, fidel, ca „zgârcit și degrabă împușcătoriu de mistreți”, îmi scot pălăria în fața răspunsului său, pildă de curaj și de demnitate. Citindu-l, fără să fac exces de patriotism, m-am simțit bine ca român. Puternic, întărit. Lipsit de complexe și de frustrări în fața acelor străini, cu precădere occidentali, obișnuiți să ne privească de sus. Să ne considere, reproduc din Țiriac, tâmpiții satului. Proștii clasei. N-ar strica să afle că ne-am mai deșteptat.

Sursa: BlogSport.Gsp.ro


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge