Home / Curiozități / Poarta Raiului, minunea naturală din Parcul Tianmen, China

Poarta Raiului, minunea naturală din Parcul Tianmen, China

/
/
/
3 Previzualizări

Există undeva în această lume o cupolă de-a dreptul impresionantă, formată în mod natural între două vârfuri montane înalte, care îți dă sentimentul că, după ce ai trecut prin porțile ei, ai ajuns în ceruri.

Poarta Raiului sau Heaven’s Gate, această minunație a naturii se află în Parcul Tianmen din China, la o altitudine de 1500 metri și reprezintă cea mai mai mare gaură erodată a unei peșteri, formată ca urmare a eroziunii solului.

Legenda spune că, în anul 263 o bucată mare de munte a căzut, creând o cavitate imensă (131,5 metri înălțime, 57 metri lățime și 60 metri lungime), care a dat naștere acestei spectaculoase porți naturale.

 
PinterestUrcarea către Poarta Raiului este grea și obositoare, însă mărturiile celor care au ajuns acolo și care spun că au simțit că „ au urcat scara spre cer și că au bătut la ușa Raiului ” par să confirme că merită efortul.

 

 

Pentru a ajunge la Poarta Raiului din Parcul Tianmen turiștii trebuie să urce 999 trepte abrupte și înguste, însă odată ajunși aici au parte de o priveliște de vis. În plus, numărul 9 nu este deloc întâmplător. În tradiția taoistă acest număr este numărul suprem, simbol al împăratului (fiul cerului), ceea ce accentuează misterul acestui loc, situat la granița dintre lumea umană și cea divină.

 

De asemenea, toți cei care ajung în munții Tianmen din China au ocazia să vadă și pasarela numită “Calea pe Dragon”, un loc ideal pentru cei care vor să aibă parte de senzații tari. Pasarela este realizată din sticlă, fiind suspendată la o înălțime de 1402 metri, astfel că toți cei care o traversează pot admira imensa râpă.

 

 

 

 


 


 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge