Home / General / Pentru prima dată în istorie, cercetătorii au conectat un creier uman la internet

Pentru prima dată în istorie, cercetătorii au conectat un creier uman la internet

/
/
/
110 Previzualizări
Savanţii de la Wits University au conectat un creier direct la internet. Datele adunate în urma acestui proiect vor ajuta în următorii paşi realizaţi în inteligenţă artificială şi în interfaţe creier-computer.

Oamenii de ştiinţă de la universitatea sud-africană au făcut o realizare importantă în domeniul ingineriei biomedicale. Conform unui articol publicat în Medical Express, aceştia au elaborat un mod prin care creierul uman poate fi conectat la internet în timp real, scrie Futurism.

Proiectul a fost numit Brainternet şi „reprezintă o nouă frontieră în sistemele de interfaţă creier-computer”, a precizat Adam Pantanowitz, autor al acestui studiu.

Proiectul presupune preluarea undelor cerebrale cu ajutorul electroenecefalografiei. Aceste semnale sunt apoi transmise unui computer, care transmite datele unei aplicaţii care la rândul ei le urcă pe un site web unde activitatea poate fi observată.

Pantanowitz a precizat că acesta este doar începutul proiectului, iar posibilităţile sunt multiple. Echipa doreşte să îmbunătăţească interacţiunea dintre utilizator şi creierul lor.Articole Similare:  Cum sa-ti faci propriile cristale de sare - Experimente stiintifice stiintifice cu stiinta din casa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge