Home / General / O extinctie in masa ar putea avea loc curand

O extinctie in masa ar putea avea loc curand

/
/
/
92 Previzualizări

Daca acest lucru se va intampla, abia dupa un milion de an nivelul de oxigen din oceane ar incepe sa creasca din nou, scrie Daily Mail.

Expertii isi bazeaza calculele pe un fenomen similar produs acum 183 de milioane de ani, numit Toarcian Oceanic Anoxic Event.

Astfel, ei au aflat ca reducerea nivelului de oxigen din oceane duce la acumularea carbonului organic in sedimentele de pe fundul marilor.Acest lucru provoaca in timp cresterea nivelului de oxigen din atmosfera si apoi re-oxigenarea oceanelor, insa echilibrul va fi restabilit abia dupa un milion de ani.

Temandu-se ca fenomenul din preistorie s-ar putea repeta, Sarah Baker, coordonatoarea studiului, avertizeaza ca ne aflam deja intr-un punct critic si trebuie sa limitam emisiile de carbon.

Un alt studiu, realizat anul trecut de GEOMAR Helmholtz Centre for Ocean Research, arata ca, intr-adevar, nivelul de dioxid de carbon din atmosfera creste, in timp ce nivelul de oxigen din oceane scade.

Astfel, in ultimii 50 de ani, oceanele au pierdut aproximativ 2% din oxigen. Fenomenul se va accentua pe masura ce apele oceanelor se incalzesc tot mai mult.

Articole Similare:  7 trucuri cu sticlă ce merită a fi văzute

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge