Home / General / O calatorie cu avionul la Paris – calea sigura pentru o vacanta romantica de vis

O calatorie cu avionul la Paris – calea sigura pentru o vacanta romantica de vis

/
/
/
86 Previzualizări
Se spune că atunci când eşti îndrăgostită cu adevărat, simţi nu doar dorinţa de a primi dragoste, ci, mai ales, de a oferi. Se mai spune, de asemenea, că, pentru a rezista în timp, dragostea trebuie întreţinută în fiecare zi, asemeni unei flori, timpul petrecut împreună şi vacanţele fiind cele mai potrivite în acest sens. Şi dacă ai încă dubii care ar fi cea mai potrivită destinaţie pentru tine şi persoana iubită, este momentul să îţi cumperi bilete de avion spre Paris. Capitala Franţei este nu doar unul dintre cele mai fermecătoare oraşe ale a lumii, ci şi o destinaţie preferată de îndrăgostiţii din întreaga lume, la bordul avioanelor cu zboruri Bucureşti – Paris aflându-se, cu siguranță, şi numeroşi îndrăgostiţi.

Dar cum a reuşit Parisul să-şi atragă renumele de oraşul îndrăgostiţilor? În secolul al XVII-lea, romantismul – unul dintre cele mai importante curente artistice – a ajuns şi în Paris, oraşul devenind rapid epicentrul său. În acestă perioadă, numeroşi scriitori şi poeţi au creat aici opere care au făcut nu doar apologia romantismului, ci şi a dragostei, iar peste ani, oraşul a reuşit să păstreze acest spirit romantic boem, inclusiv în modul de viaţă al locuitorilor săi sau în arhitectură. Astăzi, dacă îţi cumperi bilete de avion pentru Paris alături de cel pe care îl iubeşti poţi fi sigură că la capătul zborului Bucureşti – Paris vă va aştepta un oraş fascinant care ştie să ofere vizitatorilor săi îndrăgostiţi o vacanţă de neuitat.

Ar fi frumos ca o primă plimbare a unui cuplu de îndrăgostiţi în oraş la capătul zborului către Paris să înceapă chiar cu o mică incursiune în istoria lui, într-o primă etapă care i-a adus renumele de oraşul îndrăgostiţilor. Destinaţia este Muzeul vieţii romantice, de pe strada Chaptal, deschis în fiecare zi, cu excepţia zilelor de luni şi a anumitor sărbători, foarte uşor accesibil cu metroul. Muzeul este de fapt o casă cu grădină, cu arhitectură caracteristică epocii restaurării, având două etaje rezidenţiale, protejate de un acoperiş italian, aceasta aparţinând pictorului de origine olandeză Ary Scheffer, demn reprezentant al şcolii romantice şi portretist recunoscut în epocă. Ajuns în Paris în anul 1811, Ary Scheffer a fost iniţial pictorul copiilor ducelului d’Orléans şi s-a mutat în această reşedinţă în perioada de dezvoltare arhitecturală a oraşului, când explozia demografică determinase o adevărată febră a construcţiilor în oraş. Primele care au avut de suferit au fost livezile şi grădinile de la poalele dealului Montmartre care au dispărut făcând loc unor frumoase reşedinţe şi atelierelor artiştilor din noua „republică a artelor şi artiştilor”. Construită de antreprenorul Wormser, casa în care s-a mutat Ary Scheffer şi a desfăşurat timp de 30 de ani o intensă activitate artistică, politică şi literară, a fost frecventată de-a lungul timpului de personalităţi artistice celebre, precum George Sand sau Ernest Renan.

În continuare, o a doua oprire în oraşul îndrăgostiţilor, poate fi făcută în cartierul Montmartre aflat în imediata apropiere. Pe agenda oricărui zbor către Paris, trebuie inclus şi acest cartier istoric al Parisului, de unde capitala franceză poate fi admirată în toată splendoarea ei. Pe vârful dealului Montmartre – având cea mai mare înălţime din oraş – se află Basilica Sacré-Cœur, o adevărată bijuterie arhitectonică, construită în stil romano-bizantin. Construcţia sa a fost finalizată în anul 1890, după înfrângerea Franţei în faţa Prusiei şi se remarcă prin forma sa de cruce grecească, cupola maiestuoasă, ceasul de dimensiuni impresionante şi absida decorată cu cel mai mare mozaic din lume, cu o suprafaţă de 475 mp. Dacă vă număraţi printre acele cupluri de îndrăgostiţi care şi-au cumpărat bilete de avion pentru Paris veţi fi cuceriţi mai mult ca sigur de acest obiectiv fermecător al Parisului, de terasele cu grădini aflate la poalele lui şi micile străduţe cu magazine din împrejurimi. Intrarea în lăcaşul de cult care străjuieşte Parisul este gratuită, iar accesul este permis zilnic, mai multe linii de autobuz şi metroul aflându-se în imediata sa vecinătate.Din cel mai important pol spiritual al Parisului, orice cuplu de îndrăgostiţi poate ajunge foarte uşor, în acelaşi cartier, la un alt obiectiv, creat, de această dată, special pentru îndrăgostiţi. Dacă în călătoria voastră prin Paris vrei să-şi impresionezi iubitul cu un obiectiv special, Monumentul Le mur des je t’aime este cea mai surprinzătoare alegere.

Articole Similare:  10 capodopere de strada ce se combina perfect cu natura

Instalat într-o grădină romantică, în Piaţa Jehan Rictus, monumentul pe care este inscripţionat în peste 300 de limbi şi dialecte, de peste 1.000 de ori, expresia “Te iubesc!”, a devenit un loc de întâlnire pentru îndrăgostiţi din lumea întreagă. Inventatorul său este scriitorul şi compozitorul Frédéric Baron care a început să culeagă inscripţii cu acest mesaj începând din anul 1992 fără să părăsească Parisul, iar în primăvara anului 1997, s-a întâlnit cu Claire Kito, expertă în caligrafie şi i-a propus să reunească pe toate într-o singură frescă de dimensiuni impresionante. Fascinantă de munca de documentare a artistului, Claire Kito a acceptat imediat provocarea pe care a considerat-o un proiect deosebit şi în acelaşi timp, cu o puternică încărcătură pentru un caligraf. Într-o lume marcară de violenţă şi dominată de individualism, pereţii sunt nişte adevărate frontiere care au funcţionalitatea de a separa oamenii. Spre deosebire de aceştia, Le mur des je t’aime este, dimpotrivă, un loc de reconciliere şi o oglindă care reflectă imaginea dragostei şi a păcii. Aşa că un loc atât de frumos devine astfel de neratat într-o vacanţă cu persoana iubită, atunci când decizi să-ţi achiziţionezi bilete de avion pentru Paris.

O plimbare romantică prin Paris nu are cum să ocolească Sena, fermecătorul fluviu francez care traversează oraşul. Acesta poate fi vizitat cu celebrul Batobus, vaporaşul cu nouă opriri la importante obiective în zone turistice cheie şi tarif de 17 euro pentru un abonament valabil o zi. Însă frumuseţea Senei poate fi admirată şi prin plimbări pe faimoasele sale poduri. Pont Neuf este un adevărat simbol al Senei fiind cel mai vechi pod încă funcţional din oraş. Henri al III-lea este cel care a pus prima sa piatră de temelie în anul 1578, iar denumirea sa indică faptul că acesta a fost primul pod parisian care nu a inclus şi case de locuit ca cele construite înaintea sa. De asemenea, trebuie să mai ştii că el traversează insula din mijlocul Senei, Île de la Cité, considerată leagănul şi locul de naştere al Parisului. Aşa că dacă vreţi ca periplul vostru prin Paris să includă şi locul de naştere al metropolei franceze, nu ar trebui să rataţi nici acest obiectiv, cu prilejul zborului Bucureşti – Paris, metroul parizian având o staţie specială care îi poartă denumirea.

Articole Similare:  HBO încearcă să evite scurgerile de informaţii din cadrul ultimului sezon Game of Thrones

În imediata apropiere a Pont Neuf se află Pont des Arts sau Passerelle des Arts, un pod pietonal care leagă Institutul Franţei de Palatul Luvru, denumit, la un moment dat, şi Palatul Artelor. Orice cuplu de îndrăgostiţi care şi-a cumpărat bilete de avion pentru Paris ştie mai mult ca sigur că, începâd din anul 2008 şi până nu demult, îndrăgostiţi din întreaga lume obişnuiau să instaleze aici, pe laturile metalice ale podului, lacăte cu numele lor. Din păcate, numărul în creştere al acestora, a creat mari probleme de siguranţă podului, cele peste un milion de lacăte, ajungând să cântărească la un moment dat aproape 45 de tone. Aşa că la 1 iunie 2015, acestea au fost eliminate şi înlocuite cu opere ale unora dintre cei mai cunoscuţi artişti de stradă ai Parisului. Astfel, că dacă veţi ajunge aici, în locul lacătelor, veţi avea posibilitatea să le admiraţi pe acestea.

43513757.jpg

Orice zbor Bucureşti – Paris ar trebui să fie un prilej de a vizita şi simbolul Franţei şi al capitalei sale – Turnul Eiffel. Acesta se numără printre monumentele cele mai vizitate ale lumii şi are un farmec cu totul şi cu totul deosebit, atmosfera din jurul său fiind prin excelenţă romantică şi, astfel, foarte potrivită pentru cuplurile de îndrăgostiţi de orice vârstă. Atât ziua, când vizita într-unul dintre cele trei etaje ale turnului oferă posibilitatea admirării panoramei superbe a oraşului, cât şi noaptea, când în primele cinci minute ale fiecărei ore turnul este luminat, spectacolul oferit de acest monument este unul total. În plus, orice român care ajunge la Paris ar trebui să viziteze acest monument şi din patriotism, pentru că execuţia sa nu ar fi fost posibilă fără contribuţia inginerului romând George Pănculescu. Fascinat de construcţiile metalice, inginerul român cu sclipiri de geniu era recunoscut în epocă pentru lucrările sale, iar Gustave Eiffel, atras de faima sa, a făcut o călătorie specială la Vălenii de Munte, pentru a-l întâlni şi pentru a-l coopta în proiectul său.

43513755.jpg

O călătorie cu avionul la Paris nu ar putea să se încheie mai frumos pentru un cuplu de îndrăgostiţi decât cu o plimbare în Grădina Luxemburg. Grădina Muzeului Luxemburg este foarte iubită deopotrivă de parizieni şi turişti atraşi de livezile de pomi fructiferi şi portocale, de stupină sau rondurile de orhidee, de expoziţiile de artă în aer liber şi de faptul că este un spaţiu deschis pentru socializare. Ne întoarcem astfel de unde am plecat, de la spiritul romantic şi boem păstrat de acest oraş din epoca romantismului atât de iubită de parizieni – poate şi pentru că se potriveşte foarte bine cu personalitatea lor – şi până astăzi, o atmosferă cum nu se poate mai potrivită pentru o vacanţă romantică.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge