Home / General / Norvegia vrea să întărească protecția în jurul rezervei mondiale de semințe din Svalbard

Norvegia vrea să întărească protecția în jurul rezervei mondiale de semințe din Svalbard

/
/
/
78 Previzualizări

Situată în arhipelagul norvegian Svalbard, în Arctica, îngropată la mai mult de 120 de metri pe interiorul unui munte, rezerva are scopul de a conserva eșantioane de semințe ale principalelor specii cultivate pentru a le proteja împotriva riscurilor de dispariție cauzate de dezastre naturale, războaie, schimbările climatice etc.

Aceasta poate găzdui mai multe milioane de eșantioane, care rămân în proprietatea celor care le-au depus.

Temperatura acestui depozit este de—18°C, optimă pentru conservarea acestor semințe stocate în lăzi sau cutii aliniate pe rafturi.Cu toate acestea, în octombrie 2016, cel mai cald an înregistrat, topirea permafrostului a provocat o scurgere de apă pe aproximativ 15 metri la intrarea în tunelul de 100 de metri care conduce la rezervă.

”Apa care s-a scurs în interior s-a transformat în gheață (…) Am retras-o”, a explicat Hege Njaa Aschim, un purtător de cuvânt al guvernului norvegian.

Nicio sămânță nu a fost deteriorată.

Cei care administrează această ”Arcă a lui Noe” vegetală construiesc în prezent un perete etanș pentru a adăuga o protecție suplimentară. ”Orice lucru care poate fi sursă de căldură va fi, de asemenea, eliminat din depozit”, a mai spus Hege Njaa Aschim.

”Noi luăm această problemă foarte în serios și urmărim situația cu atenție”, a adăugat responsabila, citată sâmbătă de AFP. ”Trebuie să-i ascultăm pe experții în probleme climatice”.

Înființat în 2008, depozitul are și rolul de plasă de siguranță pentru aproximativ 1.700 de bănci de gene existente în lume.

Articole Similare:  5 sfaturi de călătorie pentru o vacanță fără stres

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge