Home / Turism / Minuni ale naturii: cele mai sălbatice locuri din Europa

Minuni ale naturii: cele mai sălbatice locuri din Europa

/
/
/
164 Previzualizări

Dacă ești îndrăgostit de natură atunci există câteva locuri incredibile pe care trebuie să le vezi. Cu peisaje incredibile, culori năucitoare, aer curat și o mulțime de activități pentru turiști, îți prezentăm câteva dintre cele mai sălbatice locuri din Europa.

Parcul Național Dartmoor, Anglia

Parcul Național Dartmoor este una dintre cele mai apreciate rezervații naturale din Europa. Aflat la aproximativ 15 km depărtare de orașul englez Plymouth, Dartmoor este un loc ferit de agitația urbană. Aici timpul pare că stă în loc, iar peisajele superbe te îmbie să visezi și să te relaxezi. Turiștii norocoși vor avea ocazia să vadă și ponei Dartmoor, simpaticele animale alergând în voie prin parc. De asemenea, mai pot fi văzute căprioare, diferite tipuri de păsări, lilieci sau vidre.

Deși este unul dintre cele mai sălbatice locuri din Europa, Dartmoor găzduiește ferme de peste 5.000 de ani așa că aici o să aveți ocazia să vedeți văcuțe, oi sau lame. Cei care vizitează Parcul Național Dartmoor pot să fac drumeții pe traseele marcate, pot să se plimbe cu bicicleta, să se plimbe pe râu cu caiace și nu numai. Doritorii pot să rămână în parc pentru o perioadă mai lungă, aici existând și o zonă de camping.

Parcul National DartmoorDelta Dunării, România

Delta Dunării se numără printre numeroasele comori ale României. Acesta este însă și unul dintre cele mai sălbatice locuri din Europa, datorită numeroaselor specii de păsări, pești, mamifere și plante care trăiesc aici. Este imposibil să nu te îndrăgostești de peisajele încântătoare și de plajele aproape pustii din deltă.

Articole Similare:  5 motive să-ți faci vacanța de toamnă în Sicilia

Locul unde Dunărea se varsă în Marea Neagră a devenit cunoscut în toată lumea, iar delta reprezintă în prezent una dintre cele mai importante rezervații naturale din Europa și chiar din lume.

Turiștii care vin aici se pot bucura de plimbări cu barca, pot să se relaxeze la plajă, dar în primul rând au ocazia să vadă de aproape pelicani, egrete, lebede și nu numai. De asemenea, turiștii pasionați de pescuit pot face asta în locuri special amenajate.

Delta Dunarii

Lacul Bled, Slovenia

Lacul Bled și insula din mijlocul apei par a fi desprinse dintr-o carte cu povești. Frumusețea neasemuită a locului a atras de-a lungul anilor o mulțime de turiști doritori să fie cât mai aproape de natură. Pe insulița din mijlocul lacului turcoaz se află o biserică care datează din secolul al XVII-lea.

Cei care ajung în Bled pot face plimbări cu barca până pe insulă sau se pot bucura de diferite activități: drumeții, plimbări călare, pot vizita peșterile din zonă, scubadiving în Lacul Bled, se poate pescui și există zone amenajate pentru plajă.

Lacul Bled, Slovenia

Camargue, Franța

Unul dintre cele mai sălbatice locuri din Europa este Camargue din Franța. Situată între cele două brațe ale Deltei Râului Rhone, Camargue surprinde mereu turiștii cu peisajele sale excelente și cu flora bogată. Tot aici trăiesc cai sălbatici, adevărații stăpâni ai zonei.

Camargue este una dintre puținele rezervații naturale din Europa unde pot fi văzute păsări flamingo care trăiesc în libertate. De asemenea, aici mai trăiesc și alte specii de păsări și mamifere.

Vizitatorii au la dispoziție diferite activități dintre care să aleagă, de la plimbări călare, la sporturi acvatice, mountaing biking sau drumeții.

Articole Similare:  10 muzee din Europa perfecte pentru cei mai mici dintre turiști

Camargue Franța

Parcul Național Soomaa, Estonia

Pentru turiștii care sunt îndrăgostiți de natură un loc precum Parcul Național Soomaa este o adevărată oază. Aici există mlaștini neatinse, care au dat viață unor peisaje naturale de o frumusețe de neegalat. Fauna și flora bogată atrag o mulțime de vizitatori care se pot plimba nestingheriți prin zonă pentru a vizita minunatul loc.

Apele mlaștinilor sunt numai bune pentru cei care vor să facă plimbări cu barca, iar seara se organizează safari-uri. La apus unele animale, precum castorii, ies din ascunzătorile lor. Desigur, peisajul devine și el unul memorabil atunci când luna și stelele acoperă cerul.

Soomaa, Estonia

Pădurea Bialowieza, Polonia

Deși este unul dintre cele mai sălbatice locuri din Europa, Pădurea Bialowieza este în pericol. Anul acesta aici s-au făcut defrișări, dar Uniunea Europeană a cerut oprirea procesului.

În această pădure minunată domnesc stejari bătrâni de secole, adăpostind o mulțime de specii de păsări și mamifere. Alături de ghizi se organizează excursii în căutarea lupilor și a sutelor de bizonilor sălbatici care trăiesc în zonă.

Bialowieza Polonia

Tu pe care dintre aceste locuri ai vrea să le vizitezi?

Sursa:

Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge