Home / General / Google Street View le aduce o bucurie pasionaţilor de Spaţiu

Google Street View le aduce o bucurie pasionaţilor de Spaţiu

/
/
/
107 Previzualizări

 

Internauţii pot vizita la 360 de grade 15 module din ISS şi două vehicule andocabile – SpaceX Dragon and Orbital Cygnus, aceasta fiind prima colecţie de imagini Street View în mediu fără gravitaţie.

De asemenea, aceasta este prima colecţie Street View cu adnotări, o funcţionalitate disponibilă până acum doar în muzeele de pe Google Art & Culture. Pe măsură ce se plimbă virtual prin modulele ISS pe Google Maps, vizitatorii pot vedea note care explică aspecte precum: zona unde astronauţii fac antrenamente fizice, ce tip de alimente consumă sau unde desfăşoară experimentele ştiinţifice.

Proiectul a fost dezvoltat cu ajutorul NASA şi Agenţia Spaţială Europeană, utilizând camere de fotografiat DSRL şi alte echipamente deja existente la bord.Fotografiile Street View de pe ISS au fost realizate de astronautul francez Thomas Pesquet de la Agenţia Spaţială Europeană.

Imaginile din Staţia Spaţială Internaţională disponibile pe Street View pot fi accesate pe adresa: https://goo.gl/ynuzS9

Pentru vizualizarea imaginilor Street View de pe ISS din Google Maps, trebuie să fie căutat Johnson Space Center din Texas, iar de acolo va apărea o opţiune de a ”vizita” virtual Staţia Spaţială Internaţională.

Serviciul Street View, disponibil pe Google Maps şi Google Earth, care a împlinit 10 ani de la lansarea din mai 2007, este disponibil în 84 de ţări, precum şi în zone din Arctica şi Antarctica. Google Maps are peste un miliard de utilizatori activi în fiecare lună.

Compania Google a fost fondată în 1998 de Larry Page şi Sergey Brin. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajaţi la nivel global, oferind o gamă largă de produse şi platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.

Articole Similare:  Savanţii au realizat prima baterie dizolvabilă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge