Home / Turism / Ghid pentru începători: sfaturi pentru prima călătorie în Asia

Ghid pentru începători: sfaturi pentru prima călătorie în Asia

/
/
/
107 Previzualizări

Te-ai gândit să vizitezi Asia însă nu știi de unde să începi cu pregătirile pentru vacanța ta? Nimic mai simplu! Noi suntem aici ca să-ți explicăm, pas cu pas, ce trebuie să știi și să faci înainte să pleci în prima călătorie în Asia.

Alege țările și orașele pe care vrei să le vizitezi și respectă planul

Asia este cu adevărat un tărâm minunat, care oferă o mulțime de atracții turistice interesante. De aceea te poți lăsa foarte ușor dus de val, încercând să vizitezi cât de mult se poate. Totuși, trebuie să-ți alegi din timp țările și orașele pe care vrei să le vizitezi, pentru că altfel s-ar putea ca vacanța în Asia să nu fie așa de reușită precum sperai. De ce? Ei bine există riscul să pierzi foarte mult timp în mijloacele de transport. Spre exemplu, din Indonezia până în Vietnam te așteaptă un zbor de cel puțin opt ore. De asemenea, vei avea nevoie de vize și documente pentru majoritatea țărilor din Asia, iar o vizită spre alte locuri decât cele planificat s-ar putea să-ți îngreuneze călătoria, sau, în cel mai rău caz, să-ți creeze probleme și să trebuiască să te întorci.

planuri calatorie

Vize și alte documente de care ai nevoie în vacanța în Asia

Pentru aproape toate țările din Asia o să ai nevoie de viză ca să poți intra pe teritoriul lor. De aceea trebuie să te documentezi din timp și să te asiguri că ai la tine toate actele necesare atunci când pleci la drum. În ceea ce privește vizele, poți să afli de aici care sunt țările unde nu poți călători fără ele. Dacă apare o situație în care trebuie să-ți faci viză atunci când ajungi pe teritoriul unei țări din Asia asigură-te că ai la tine dolari americani și poze de pașaport cu tine. Pentru anumite țări, ca să primești viză, trebuie să faci dovada că ai în plan să părăsești locul respectiv. Astfel, trebuie să ai la tine bilete de călătorie către casă sau o altă țară. Cu alte cuvinte, trebuie să-ți planifici călătoria din timp și să nu te abați de la drum.De asemenea, pentru majoritatea țărilor pe care le vei vizita ai nevoie de un pașaport care să aibă valabilitate de cel puțin șase luni. Din nou, asigură-te că ai citit cu mare atenție toate informațiile înainte să pleci de acasă. Există și țări care, pentru vizite în scop turistic, nu cer viză de la cetățenii români. Trebuie însă să știi care este durata maximă de timp pe care o poți petrece în aceste locuri, pentru a evita probleme.

Articole Similare:  Cele mai frumoase campinguri din Germania, perfecte dacă iubești natura

Foarte importantă este și asigurarea de sănătate pentru călătorie pe care trebuie neapărat să o ai. Nici să nu te gândești să pleci în Asia fără așa ceva!

travel documents

Unde să schimbi bani și informații despre valută

Cel mai bine este să schimbi bani atunci când ajungi în fiecare țară pe care vrei să o vizitezi. Vei avea parte de o rată de schimb mult mai bună decât în România sau în aeroport. Asigură-te însă că mergi la un schimb valutar și nu pica pradă hotelurilor care dau valută, dar care te “ard” la buzunar.

De asemenea, atunci când te duci la casa de schimb valutar e bine să ai la tine dolari sau euro. Nu te duce cu lei pentru că șansele să-i schimbi sunt minime. Nu accepta bancnote rupte sau îndoite prea tare pentru că o să rămâi cu ele, în multe țări asiatice comercianții nu le primesc. Asigură-te că ai mereu la tine destui bani cash, pentru că există multe restaurante și magazine unde cardurile nu sunt acceptate.

money exchange

Ce să ai în bagaj pentru vacanța în Asia

Când te pregătești să pleci în prima călătorie în Asia e de așteptat să ai tendința să iei la tine o mulțime de lucruri nefolositoare, pentru că nu știi la ce să te aștepți. Astfel, te sfătuim să nu cari după tine prea multe gadget-uri sau haine. Desigur, trebuie să ai la tine cele necesare, însă dacă întreci măsura nu numai că o să te chinui să-ți cari bagajul, dar o să atragi atenția escrocilor care o să-și dea seama imediat că ești un turist începător.

Pentru vacanța în Asia trebuie să ai la tine și o trusă mică de prim ajutor cu câteva medicamente pentru dureri, răceală sau bandaje. Din nou, nu căra prea multe lucruri după tine pentru că vei mai găsi farmacii în caz că e nevoie. Dacă preferi anumite branduri pentru șampon, gel de duș, săpun sau alte cosmetice ar fi bine să-ți iei de acasă ce îți place. În Asia, foarte multe dintre brandurile europene nu se găsesc în magazine.

Articole Similare:  un mare loc de joaca pentru copii si adulti - Design Swan

Ce să nu ai în bagaj? Nu ai nevoie de dicționare sau cărți cu fraze, poți descărca aplicații pentru așa ceva și poți cere ajutorul localnicilor vorbitori de engleză atunci când nu te descurci. Astfel, o să auzi pronunția corectă.

Nu ai nevoie să-ți iei la tine adaptoare, în Asia folosindu-se același tip de priză ca în Europa. Există câteva țări, precum Indonezia, pentru care o să ai nevoie de adaptor, dar o să găsești de cumpărat în orașele mai mari de acolo.

Desigur, nu uita să-ți pui în bagaj pelerina de ploaie și crema de soare.

bagaj

Nu ieși în evidență

Turiștii “începători”, care sunt la prima călătorie în Asia, ajung adesea să fie prada escrocilor. Astfel, trebuie să ai grijă să nu ieși în evidență și să ai grijă de lucrurile tale. Încă de când ieși din aeroport, rupe eticheta de pe bagaj, astfel încânt posibilii răuvoitori să nu vadă de unde ești. Nu o să știe dacă ești un localnic care a fost plecat într-o călătorie pe teritoriul țării respective sau un turist în vacanță.

Când călătorești cu taxiul asigură-te că ai la tine bani mărunți, astfel încât să nu fie nevoie să primești mult rest pentru că s-ar putea să fii înșelat.

Atenție! Nu trebuie să-ți fie frică de localnici sau să ajungi să nu te bucuri de vacanța în Asia pentru că ești prea preocupat să-ți păzești lucrurile. Trebuie doar să ai grijă să nu-ți lași obiectele de valoare nesupravegheate. De asemenea, atunci când ajungi în locul unde te vei caza întreabă gazda sau personalul hotelului dacă există cartiere pe care ar trebui să le eviți.

E important de știut că în majoritatea țărilor din Asia, pedepsele pentru posesie sau consum de droguri sunt foarte aspre. Nu te pune într-o astfel de ipostază! Riști ani grei de închisoare, iar unele țări cer pedeapsa capitală pentru așa ceva.

turist

Ai fost deja în Asia? Spune-ne ce sfaturi ai pentru cei care se pregătesc de o astfel de călătorie.

Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge