Home / Turism / Dubrovnik într-o zi: ce să faci în orașul din Game of Thrones

Dubrovnik într-o zi: ce să faci în orașul din Game of Thrones

/
/
/
112 Previzualizări

https://maps.googleapis.com/maps/api/js?key=AIzaSyCz5vfV4v9xKlJNnO4JZie45G1EJIk0bes

Una dintre cele mai inspirate călătorii pe care poți să le faci este în Dubrovnik. Excelentul oraș croat te îmbie cu obiective grozave la tot pasul, iar aproape fiecare străduță îmbină perfect aerul vechi cu cel modern. Eu m-am îndrăgostit de acest oraș și sunt convins că și tu o să pățești la fel. Iată câteva atracții turistice din Dubrovnik pe care nu trebuie să le ratezi.

Zidurile din Dubrovnik

Zidurile orașului se numără nu doar printre cele mai populare atracții turistice din Dubrovnik, ci și din toată Croația. Povestea lor începe încă din Evul Mediu, fiind construite pentru a apăra orașul de posibili intruși. Zidurile din Dubrovnik se întind pe o lungime de aproape 2 kilometri și au o înălțime de aproximativ 25 de metri.

O plimbare pe ele o să te încânte cu siguranță. De aici te poți bucura de o priveliște excepțională, iar istoria locului o să te cucerească. Ia-ți camera foto la tine pentru că peisajul merită imortalizat.Nu în ultimul rând, dacă ești fan al serialul Game of Thrones trebuie să știi că aceasta este una dintre locațiile în care se filmează celebra producție.

În perioada mai – octombrie, zidurile se pot vizita zilnic între orele 9 – 19, iar în restul anului între orele 9 – 17. Un bilet de vizită, care este valabil toată ziua, costă aproximativ 10 euro (90 kuna) pentru un adult și în jur de 3 euro pentru copii.

zidurile din dubrovnik

 
 

Plimbare prin zona istorică (Orașul Vechi)

Centrul istoric este, pe bună dreptate, una dintre cele mai importante atracții turistice din Dubrovnik. O plimbare pe aici este o adevărată încântare pentru orice turist. Aerul romantic și arhitectura te vor face să crezi că ai călătorit în timp. Pentru că nu e o zonă foarte mare, poți să o iei la picior prin centrul istoric, iar dacă vrei să faci o pauză aici este locul perfect să stai la o terasă și să admiri toată frumusețea din jur.

Articole Similare:  14 orașe pe care să le vizitezi dacă ești îndrăgostit de muzică - PART 2

O să intri în centrul istoric trecând pe sub Poarta Pile, care a fost păstrată în condiții foarte bune încă din secolul al XVI-lea. Alte atracții turistice din Dubrovnik pe care merită să le vezi în centrul istoric sunt Piața Loggia, Fântâna Onofrio, Biserica Sf. Salvador și nu numai. O să te îndrăgostești de spectaculoasa zonă pietonală Stradun, una dintre cele mai pitorești din Europa.

centrul istoric din dubrovnik

 
 

Catedrala din Dubrovnik

Ca orice oraș istoric din Europa, Dubrovnik are o mulțime de biserici și catedrale impunătoare. Una dintre cele mai importante poartă numele orașului și chiar merită să faci o vizită aici. Indiferent că ești religios sau nu, nu ai cum să nu apreciezi frumusețea decorului interior al Catedralei din Dubrovnik. Lăcașul de cult se poate vizita zilnic, fără a se plăti vreo taxă, însă îți recomand să vii aici în jurul prânzului. Programul se schimbă în funcție de sărbători și de slujbele ținute, deci există posibilitatea să nu poți să intri la alte ore.

catedrala din dubrovnik

 
 

Portul vechi din Dubrovnik

Din nou, orașul te va fascina cu frumusețea lui dacă faci o plimbare prin port. Aflat în partea de est a orașului, portul este cuprins de două diguri, respectiv Porporela și Kase. Ca în tot Dubrovnikul, o să vezi și aici cum noul și vechiul se împletesc perfect. Pe de-o parte portul are o arhitectură deosebită, aici găsindu-se și Fortul Revelin și Fortul Sf. Ioan, dar în același timp găzduiește o mulțime de iahturi luxoase. De asemenea, dacă vrei să explorezi mai mult, de aici poți pleca în plimbări cu ambarcațiuni.  

portul vechi din dubrovnik

 
 
 
 

Mănâncă la bistrourile de pe străduțele vechi

Farmecul orașului Dubrovnik nu se simte doar când pe plimbi prin oraș, ci și când bei un pahar de vin și te bucuri de o masă excelentă. În orașul vechi, și nu numai, o să găsești o mulțime de bistrouri și restaurante. Mirosul delicios o să te îmbie, deci fie că de foame, fie că de poftă, o să deguști din mâncarea croată.

Articole Similare:  Cele mai frumoase plaje din Muntenegru pentru o vacanță de vară ideală

Dacă vrei o masă și mai specială poți să pleci din portul vechi cu o ambarcațiune pe insula Kolocep. Aici nu există decât câteva restaurante, dar toate sunt excepționale.

dubrovnik croatia

 
 
 

Cazare în Dubrovnik

https://sbhc.portalhc.com/138492/SearchBox/396010

Harta atractiilor turistice din Dubrovnik

 

var markers_92 = [ {“title”: “

Zidurile din Dubrovnik

“, “lat”:”42.641707″, “lng”:” 18.107239″, “description”: “

Zidurile din Dubrovnik

“},{“title”: “

Poarta Pile

“, “lat”:”42.641793″, “lng”:” 18.107044″, “description”: “

Poarta Pile

“},{“title”: “

Fântâna Onofrio

“, “lat”:”42.641579″, “lng”:” 18.107328″, “description”: “

Fântâna Onofrio

“},{“title”: “

Catedrala din Dubrovnik

“, “lat”:”42.639893″, “lng”:” 18.110417″, “description”: “

Catedrala din Dubrovnik

“},{“title”: “

Portul vechi din Dubrovnik

“, “lat”:”42.640943″, “lng”:” 18.111566″, “description”: “

Portul vechi din Dubrovnik

“} ]; //window.onload = function () { var mapOptions_92 = { zoom: 17, draggable: !(“ontouchend” in document), scrollwheel: false, center: new google.maps.LatLng(markers_92[0].lat, markers_92[0].lng), //styles: [{featureType:”landscape”,stylers:[{saturation:-100},{gamma:0.3},{visibility:”on”}]},{featureType:”poi”,stylers:[{saturation:-100},{lightness:51},{visibility:”simplified”}]},{featureType:”road.highway”,stylers:[{saturation:-100},{visibility:”simplified”}]},{featureType:”road.arterial”,stylers:[{saturation:-100},{lightness:30},{visibility:”on”}]},{featureType:”road.local”,stylers:[{saturation:-100},{lightness:40},{visibility:”on”}]},{featureType:”transit”,stylers:[{saturation:-100},{visibility:”simplified”}]},{featureType:”administrative.province”,stylers:[{visibility:”off”}]/**/},{featureType:”administrative.locality”,stylers:[{visibility:”off”}]},{featureType:”administrative.neighborhood”,stylers:[{visibility:”on”}]/**/},{featureType:”water”,stylers:[{visibility:”on”},{saturation:50},{gamma:0},{hue:”#96BEEC”}]}] }; var map_92 = new google.maps.Map(document.getElementById(“dvMap_92”), mapOptions_92, {preserveViewport: true}); var infoWindow_92 = new google.maps.InfoWindow(); var lat_lng_92 = new Array(); var latlngbounds_92 = new google.maps.LatLngBounds(); var image_92 = {url: “https://www.ghiduri-turistice.info/assets/img/marker.png”}; for (i = 0; i < markers_92.length; i++) { var data = markers_92[i]; var myLatlng_92 = new google.maps.LatLng(data.lat, data.lng); lat_lng_92.push(myLatlng_92); var marker = new google.maps.Marker({ position: myLatlng_92, map: map_92, title: data.title, icon: image_92 }); latlngbounds_92.extend(marker.position); (function (marker, data) { google.maps.event.addListener(marker, "click", function (e) { infoWindow_92.setContent(data.description); infoWindow_92.open(map_92, marker); }); })(marker, data); } // }

Tu ce atracții turistice din Dubrovnik ne recomanzi?

 
 
 

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge