Home / Sport / Drumul greșit | MD Gags

Drumul greșit | MD Gags

/
/
/
77 Previzualizări

Atribuit Viitorului de către LPF, dar contestat de FCSB, care ar urma să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în eventualitatea în care Comitetul Executiv al FRF va valida clasamentul final propus de Liga Profesionistă. Așa se și explică de ce Gigi Becali n-a recurs încă la TAS. N-o poate face cât timp CEx nu s-a pronunțat. În funcție de poziția acestuia, va reclama ori nu la instanța din Elveția, ultima cale de atac.

Greu de spus cum va vota Comitetul Executiv, foarte greu. Nefiind jurist, nu mă hazardez. Totuși, dacă ROAF e ambiguu în speța respectivă, interpretabil, trebuie ținut cont și de faptul că în situații similare, de egalitate de puncte, CEx a judecat anterior, chiar în 3 rânduri, conform hotărârii LPF. Ceea ce constituie un avantaj pentru Viitorul. Luni seara însă, Hagi n-a insistat asupra subiectului. Doar a spus, mai degrabă în treacăt, că „dacă s-ar lua în calcul toate rezultatele directe, deci și cele dinainte de play-off, atunci ar trebui să se ia și punctele din sezonul regulat, când noi am terminat cu 4 avans”. Acesta ar fi, evident, încă un argument pro Viitorul.

Cum era de imaginat, fiecare tabără consideră că are dreptate. Nimic de mirare, căci oricăruia dintre noi îi e mai aproape propria cămașă. Propriul interes. În ciuda orgoliului său nemăsurat, probabil că Becali n-ar lupta la baionetă împotriva nașului său de cununie dacă miza nu s-ar ridica la multe milioane de euro. Pe care FCSB le-ar rata în situația în care, de pe locul 2, i s-ar îngusta accesul în grupele UCL. Când e vorba de o căruță de bani, unii uită de mamă și de tată, darămite de naș!

Articole Similare:  FORTUNA vă prezintă povestea celui mai mare câştig obţinut la o casă de pariuri din România

Altceva însă m-a surprins, oare numai pe mine? Modul în care câțiva ex-steliști au trecut cu arme și bagaje de partea Viitorului! Între ei, Florin Gardoș și George Ogăraru, cel dintâi recunoscând că „Eu m-am bucurat mai ales pentru domnul Hagi, care a făcut ceva extraordinar. Ar fi o lovitură să piardă la TAS, dar sper să nu se întâmple așa. Viitorul merită titlul”. Celălalt a sancționat politica de achiziții a FCSB: „Și cluburile mari au obligația să ofere copiilor șansa să ajungă la seniori”.Cel mai aspru cu echipa lui Becali, la care a jucat 8 ani și pe care a și antrenat-o scurtă perioadă, s-a dovedit Mirel Rădoi. „Dacă aveau demnitate, cei de la FCSB ar fi trebuit să spună «Felicitări Viitorul!» și să nu meargă la TAS”, a declarat Rădoi la Dolce Sport, pentru a adăuga că „Viitorul a câștigat trofeul pe merit, restul e cancan. Clar că FCSB e pe un drum greșit în momentul de față. Am spus-o de atâtea ori, mă bucur că Hagi a cucerit titlul. E un semnal că trebuie să investești în tineri și în infrastructură. Am ținut cu Viitorul tocmai pentru acest principiu”.

Firește că Gigi Becali, cu destule pe cap, n-are vreme și nici chef să pună la suflet ce afirmă unul ori altul. Numai că Gardoș, Ogăraru și Rădoi, care au câștigat împreună 12 trofee în tricoul Stelei, 4, 3 și 5, reprezintă nume de referință în fotbalul nostru, persoane de a căror opinie trebuie ținut cont. Iată de ce s-ar cuveni ca Becali, cât se consideră el buricul pământului, să se întrebe ce i-a determinat pe cei trei, cândva pilde de devotament și de dăruire roș-albastre, să treacă în barca adversă. N-ar strica să-i dea de gândit cuvintele lui Rădoi, finul său, cum că se află pe un drum greșit.

Articole Similare:  Cu jalba în proțap | CorectSports

Sursa: BlogSport.Gsp.ro


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge