Home / Turism / Descoperă Noua Zeelandă: 10 atracții turistice fermecătoare

Descoperă Noua Zeelandă: 10 atracții turistice fermecătoare

/
/
/
127 Previzualizări

Noua Zeelandă este locul perfect pentru o vacanță exotică, plină de atracții turistice pentru toate gusturile. Această țară, care pare desprinsă din paradis, le oferă vizitatorilor tot ce și-ar putea dori: parcuri naturale extraordinare cu vulcani, munți și lacuri, plaje cu nisip auriu, orașe pline de viață și o mulțime de alte surprize. Ești gata pentru o astfel de aventură?

Pentru că numărul de atracții turistice din Noua Zeelandă este mai mare decât am putea enumera aici, am decis să selectăm, pentru tine, zece dintre cele mai importante.

Fiordland National Park

Unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din lume se află în Noua Zeelandă. Este vorba despre Parcul Național Fiordland, un loc unde frumusețea naturii este nemărginită.

Într-un peisaj cum rar o să mai întâlnești, te așteaptă cascade, păduri tropicale, lacuri în culori strălucitoare, munți și nu numai.



Poți alege să vizitezi parcul făcând drumeții, plimbându-te cu caiacul sau, pentru cei mai curajoși, există și varianta de a zbura deasupra minunatelor monumente naturale din Firodland.

Iată câteva variante de cazare aproape de Fiordland National Park:

Fiordland National Park

Bay of Islands

Tot printre cele mai populare atracții turistice din Noua Zeelandă se numără și Bay of Islands. Cei care sunt îndrăgostiți de natură, cât și pasionații de biologie marină, nu vor uita prea curând un astfel de loc fantastic. Bay of Islands cuprinde nu mai puțin de 144 de insule, fiind o destinație exotică perfectă pentru plimbări cu barca sau cu caiacul.

În zonă pot fi văzuți pinguini, delfini, balene și alte animale pe care o să ai ocazia să le admiri chiar în habitatul lor natural.

Tot în Bay of Islands poți să vezi formațiunea de stânci Hole in the Rock sau să explorezi păduri subtropicale.

Iată câteva oferte de cazare dacă vrei să vizitezi Bay of Islands:

Bay of Islands

Wellington

Noua Zeelandă este destinația perfectă și pentru cei care nu sunt pregătiți să renunțe cu totul la beneficiile vieții urbane. Astfel, o destinație turistică excelentă din Noua Zeelandă este Wellington, capitala țării.

Dacă faci o plimbare cu telecabina (Kelburn Lookout) o să ai parte de o priveliște încântătoare. De asemenea, poți vizita și Grădina Botanică, Muzeul Noua Zeelandă (Te Papa Tongarewa), Muzeul din Wellington, clădirea Beehive, unde se află parlamentul și care are forma unui stup de albine, City Garden Wellington, un spațiu aparte dedicat artei contemporane, și multe altele.

Articole Similare:  Traseu rutier prin cele mai frumoase orașe din Europa Centrală

De asemenea, dacă ai poftă de înot trebuie neapărat să faci o plimbare până la Princess Bay. Te așteaptă plaje excelente și ape cristaline.

Iată câteva variante de cazare în Wellington:

Wellington

Queenstown

Un alt oraș spectaculos este Queenstown. Considerat orașul aventurilor din Noua Zeelandă, aici chiar nu ai cum să te plictisești. Dacă ești în căutare de senzații tari, poți să alegi dintre sporturi precum: bungee jumping, plimbări cu jetski-uri, rafting, mountain biking și multe altele.

Desigur, Queenstown nu este un oraș doar pentru cei dependenți de adrenalină. Dacă vrei să ai parte de o vacanță relaxantă, poți alege cu încredere acest oraș. Queenstown are o mulțime de spa-uri și centre de recreere plus unele dintre cele mai bune restaurante din Noua Zeelandă și chiar din lume.

Nu în ultimul rând, din acest oraș poți face o excursie în regiunea Central Otago, unde s-au filmat scene pentru Lord of the Rings.

Iată câteva oferte de cazare în Queenstown: 

Queenstown

Tongoriro National Park

Parcul Național Tongoriro este unul dintre cele mai vechi parcuri naturale din lume. Frumusețea pe care o să o descoperi aici este foarte greu de descris în cuvinte. O plimbare prin Tongoriro înseamnă vulcani impunători, lacuri turcoaz și râuri cristaline.

De asemenea, Tongoriro National Park se numără printre acele atracții turistice din Noua Zeelandă care sunt foarte importante din punct de vedere cultural, aici găsindu-se câteva monumente religioase Maori.

Foarte aproape de Parcul Național Tongoriro trebuie să vizitezi și Lacul Taupo, cel mai mare lac din Noua Zeelandă.

Iată câteva variante de cazare: 

Tongoriro National Park

Abel Tasman National Park

Printre minunile naturale din Noua Zeelandă se numără și Parcul Național Abel Tasman. Acesta este un loc perfect pentru cei îndrăgostiți de drumeții, existând un traseu de peste 51 de kilometri pe care poți să-l explorezi. Peisajul este incredibil, verdele pădurii și albastrul apelor împletindu-se perfect.

Tot în acest parc poți să faci snorkeling și dacă ai noroc poți să vezi balene sau pinguini. Aici trăiesc o mulțime de păsări rare pe care s-ar putea să nu mai ai ocazia să le vezi în altă parte.

Dacă vrei să vizitezi tot parcul o să ai nevoie de cel puțin trei zile, iar când plimbările te obosesc prea mult, poți să explorezi zona din caiac.

Articole Similare:  20 de motive pentru o vacanță în Portugalia

Iată câteva variante de cazare:

Abel Tasman National Park

Auckland

Auckland este o destinație perfectă pentru tine, dacă îți dorești să faci plimbări pe apă sau vrei să te relaxezi pe plaje cu nisipuri aurii.

Ca să te bucuri din plin de acest oraș trebuie să urci în Sky Tower, o clădire impunătoare de 328 de metri. De aici o să vezi o panoramă pe care nu o să te mai saturi să o privești și să o pozezi.

Tot în Auckland te așteaptă și o mulțime de restaurante cu mâncăruri delicioase, dar și magazine pentru cei care se dau în vânt după cumpărături.

Iată câteva oferte de cazare:

auckland

Peninsula Coromandel

Situată pe Insula de Nord din Noua Zeelandă, Peninsula Coromandel este una dintre atracțiile “must see” pentru orice turist. Aici o să găsești munți cu trasee numai bune de explorat, dar și o mulțime de activități interesante pentru cei care vor să se bucure de aventură.

De asemenea, Peninsula Coromandel găzduiește numeroase galerii și studiouri de artă.

Tot pentru relaxare trebuie să-ți rezervi o zi ca să te bucuri de Hot Water Beach, o plajă care are mai multe piscine naturale cu apă caldă.

Iată câteva variante de cazare:

Coromandel Peninsula

Napier

Deși majoritatea atracțiilor turistice din Noua Zeelandă sunt perfecte pentru cei îndrăgostiți de natură sau pentru aventurieri, această țară are mult mai mult de oferit. Astfel, merită să faci o vizită în orășelul Napier, care are o arhitectură deosebită.

Localitatea a fost distrusă de un cutremur în anul 1931, iar, apoi, a fost reconstruită. S-a folosit stilul art deco, iar Napier s-a transformat, practic, într-un muzeu în aer liber. Minunatele clădiri dau orașului un aer aparte.

Tot aici mai poți vizita: Aquariumul Noua Zeelandă, Marine Parade, Închisoarea Napier și nu numai.

Iată câteva oferte de cazare în Napier:

Napier

Wai-o-tapu

Parcul Wai-o-tapu se numără printre destinațiile turistice care demonstrează că Noua Zeelandă este o adevărată bijuterie a plantei. Zona pare desprinsă dintr-o altă lume, îmbinând o mulțime de culori năucitoare.

În Wai-o-tapu te poți plimba în voie admirând peisajul, dar trebuie neapărat să vezi Gheizerul Lady Knox.

Iată câteva variante de cazare aproape de Wai-o-tupu:

wai-o-tapu

Tu ce atracții turistice din Noua Zeelandă ai vrea să vizitezi?

 
 
 

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge