Home / Sport / De profesie loseri! | MD Gags

De profesie loseri! | MD Gags

/
/
/
143 Previzualizări

Inclusiv politica în domeniul fotbalului juvenil, unul pe care, făgăduia solemn Burleanu, îl va așeza pe baze solide, moderne. Recent, convins că a dat lovitura când l-a adus pe Daum, a continuat să vorbească aiurea: „Prezența lui Christoph Daum la echipa națională a avut un rol nou fiindcă a reușit un transfer de mentalitate, de profesionalism. Acum avem un dialog fructuos între toate loturile naționale”.

Pe cât de frumos spus, pe atât de fals, de mincinos! Deși la butoane de peste 3 ani, actuala administrație federală nici n-a făcut și nici n-a dres în materie de juniori și de tineret. Nimic, zero! Cea mai elocventă dovadă în acest sens, imposibil de contrazis, e aceea că selecționatele, controlate direct de FRF, au pierdut pe linie meciurile, inclusiv contra unor adversari de duzină, fără pretenții pe plan internațional.

Nu neapărat în ordine cronologică, U21 (antrenor Daniel Isăilă) a luat o bătaie zdravănă de la Rusia, 1-5, pentru ca U16 (Sorin Colceag) să se umple de rușine după 1-2 cu Liechtenstein, țară care numără atâția locuitori cât Sighetu Marmației! La rându-i, ca să nu însemne excepția de la regulă, România U17 s-a înclinat de două ori, 1-3 și 1-6, în fața Danemarcei, de fiecare dată cu Sandu Tăbârcă pe bancă. Marți, la Buftea, aceeași echipă a pierdut, 0-2, și „amicalul” cu Macedonia, numai că Tăbârcă renunțase între timp la U17 ca să rămână coordonator al tuturor selecționatelor de juniori, puteți râde în voie! Grație unor merite deosebite, Tăbârcă e și membru de vază în Comisia Tehnică a Federației.

Despre cum au câștigat macedonenii, pasămite, ajutați de noroc, aflați de pe site-ul FRF: „Jucătorii noștri nu au început rău, dar oaspeții au înscris la prima ocazie creată. În partea a doua, tricolorii și-au creat (n.a. cam sărăcie de cuvinte!) mai multe ocazii, însă nu au reușit să înscrie” etc. Mai greu de răspuns e, chiar imposibil, la întrebarea cine i-a condus de pe margine pe puștii sub 17 ani? Lângă Sorin Colceag, a dat indicații și Florin Bratu, despre care se aude că va fi instalat curând.Numai laude pentru cariera de fotbalist a lui Bratone, campion cu Rapid în 2003, deținător al altor 5 trofee, între care Supercupa României cu Dinamo și Supercupa Bulgariei cu Litex Loveci, atât doar că experiența lui de tehnician se reduce la un singur sezon, și acela la juniori!

Articole Similare:  Situație penibilă | MD Gags

N-ar strica să explice Federația pe ce criterii numește ea antrenorii la reprezentativele juvenile? Aici, indiferent de vârsta componenților, nu se vine ca să înveți meserie, ci se ajunge, așa ar fi logic, datorită meritelor, a rezultatelor, a recomandărilor. FRF s-a învățat să pună însă căruța înaintea cailor, altfel nu se justifică prezența la U17, pe lângă 4 „străini” (de la Real Madrid, Ajax, Niort, Virtus Entella), a unor jucători din Liga 3 (Viitorul Ulmeni) sau chiar din campionatul județean (Electrica Baia Mare)?! Scuze, dar la acest nivel nu se fac experimente. Se merge pe certitudini, nu pe amiciții legate în studiourile TV.

În sfârșit, managerul de comunicare al FRF nota deunăzi pe republica.ro că „sunt probleme juridice vremelnice de funcționare” la cele 4 centre de excelență federale din teritoriu. Dincolo de publicitatea grețoasă la adresa lui Burleanu și a trupeților lui, servilism potrivit precum nuca în perete pe un site ce se pretinde independent, rândurile de mai sus constituie o recunoaștere publică a faptului că unitățile amintite au apărut prin încălcarea legii, ilegal! Ca atare, în lipsa Certificatelor de Identitate Sportivă, echipele lor au participat fraudulos în campionat, ceea ce Federația a dezmințit permanent. Cum lumea s-a lămurit, vom mai vorbi despre asta.

Sursa: BlogSport.Gsp.ro


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge