Home / General / Curiozități din lumea sportului

Curiozități din lumea sportului

/
/
/
81 Previzualizări

Există atât de multe lucruri pe care le poți afla despre sport, fiind multe curiozități care pot agita interesul cuiva. Ar trebui să analizați astfel de lucruri ori de câte ori aveți șansa, deoarece nu numai că vă îmbogățesc cunoștințele generale, dar și aceste detalii sunt foarte interesante.

În primul rând, ar trebui să știți că fotbalul este cel mai iubit sport din întreaga lume. Nu există niciun alt sport care a obținut aceleași performanțe atunci când vine vorba de numărul de amatori ai unui anumit sport.

Boxul a fost un sport ilegal, dar a fost legalizat în 1901.

Un alt lucru interesant este că Jean Genevieve Garnerin a fost prima femeie care a preferat parașutismul, fiind primul care a sărit de la un balon aerian în 1799.1975 a fost anul în care prima femeie a ajuns în vârful muntelui Everest, această femeie fiind Junko Tabei din Japonia.

Larissa Latynina este gimnasta de sex feminin care a câștigat cel mai mare număr de medalii. Ea a fost o gimnastă rusă care a câștigat optsprezece medalii olimpice în doar trei ediții ale Jocurilor Olimpice. Cele trei ediții au fost organizate între 1956 și 1964.

Prima ediție a Jocurilor Olimpice antice a fost câștigată de Corubus, iar prima ediție modernă a avut loc la Atena în 1896. Trei sute unsprezece bărbați au luat parte la jocuri și nu a fost implicată nici o femeie.

S-ar putea să fiți curioși cât de multe bile de tenis se schimbă organizatorii turneului Wimbledon Grand Slam.Dacă sunteți, s-ar putea să fiți surprinși să știți că schimba patruzeci și două de mii de mingi într-o singură ediție.

Articole Similare:  O descoperire scoate la iveală un aspect surprinzător al unuia dintre cei mai vechi strămoşi ai omului

Nu în ultimul rând, este foarte interesant să știm că golful a fost primul sport care a fost jucat pe Lună.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge