Home / Sport / Cu jalba în proțap | CorectSports

Cu jalba în proțap | CorectSports

/
/
/
76 Previzualizări

Menționez doar că, angajându-se să depună probele necesare, FCSB a cerut comisiei federale, în finalul memoriului, „să adoptați toate sancțiunile care se impun (n.a contra CSU Craiova), inclusiv măsura excluderii din competiție”.

Sincer, mă îndoiesc că demersul roș-albastru va avea câștig de cauză. E adevărat că în partida respectivă Craiova a trimis în teren câțiva tineri, între care și doi debutanți, dar la fel de adevărat e că toți aceștia, fără excepție, figurau în lotul pentru Liga 1! Ca atare, CSU putea decide să-i introducă în orice moment în prima echipă, n-avea nevoie de aprobarea nimănui. Așa cum, de pildă, a făcut-o în cazul lui Screciu, debutant în primul eșalon înaintea împlinirii vârstei de 17 ani, ba și într-o întâlnire cu Steaua, cum se numea pe atunci trupa păstorită de Gigi Becali.

Am scris și repet, Craiova n-a procedat fair, în modul cel mai frumos, cavaleresc. Nu i se poate imputa însă nimic sub aspect regulamentar, ceea ce mă determină să apreciez, fără să fiu singurul, că nu va suferi sancțiuni. Maximum ce poate primi e o atenționare. Pe de altă parte, faptul că, la îndemnul finanțatorului Mihai Rotaru, pe care Becali l-a măscărit cum i-a venit la gură, CSU a îndrăznit să-l înfrunte pe latifundiarul din Pipera l-a înfuriat rău pe cel din urmă. Obișnuit să derapeze, Gigi nu s-a abținut nici de data asta și, deranjat de perspectiva pierderii unui titlu pe care-l credea arvunit, a scăpat iar caii. Condamnând public „obrăzniciile țigănești” ale Craiovei, el a amenințat că nu se va opri la FRF și la LPF, ci va merge cu jalba în proțap mai departe. La UEFA și, invocând „un prejudiciu”, chiar la DNA! În grabă, a uitat de UE, de NATO și de ONU, dar mai rămâne timp să-și amintească de ele!

Articole Similare:  Situație penibilă | MD Gags

Becali mai uită ceva. Că până să desconsidere Craiova competiția, cum se indignează el acum, a desconsiderat-o Steaua însăși în mai 2013, când a ajutat-o pe Viitorul lui Hagi, aflată la retrogradare, să câștige cu 5-2 în Ghencea și să se îndepărteze din zonă. A ajutat-o aliniind garnitura de rezerve, fără niciun jucător din derby-ul cu Dinamo susținut 9 zile mai devreme! Dintre titulari, doar Georgievski, Ad. Popa și Rusescu au intrat pe parcurs, Tătărușanu, Szukala, Chiricheș, Latovlevici, Pintilii și ceilalți fiind lăsați să plece în vacanță după ce își asiguraseră titlul cu 3 etape înaintea încheierii sezonului. S-a „distins” atunci, notat cu 1 în Gazetă, apărătorul Doru Bratu, fundașul central care între 2012 și 2014 a prins la Steaua două meciuri mari și late! Cusut cu ață albă, acel 2-5 l-a stârnit și pe Reghecampf, care s-a grăbit să pomenească despre demisie. A renunțat însă repede și și-a văzut de treabă.„Gură mare, dar memorie scurtă”, excelent titlul lui Amir Kiarash din Adevărul, această caracterizare i se potrivește perfect lui Becali, ca o mănușă. Dacă se hlizea în 2013, „Ce n-am voie să mă bucur pentru nașul meu?!”, iată-l pe acest model de ipocrizie cum se revoltă în 2017 pentru o faptă comisă întâi de el și nu se sfiește să ceară pedepse! De aici și dreptul nostru, al celorlalți, să râdem. Ori mai degrabă să ne întristăm.

Sursa: BlogSport.Gsp.ro


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge