Home / Turism / Cele mai interesante atracții turistice din Thassos

Cele mai interesante atracții turistice din Thassos

/
/
/
129 Previzualizări

https://maps.googleapis.com/maps/api/js?key=AIzaSyCz5vfV4v9xKlJNnO4JZie45G1EJIk0bes

Dacă ți-ai propus să-ți faci vacanța în Grecia, insula Thassos este cu siguranță una dintre cele mai bune alegeri. Plajele însorite cu nisip fin sau cele cu pietricele, importantele situri arheologice și muzeele sunt doar câteva dintre excelentele atracții turistice din Thassos.

Ca să ai temele făcute înainte să pleci în vacanță în Grecia, îți prezentăm câteva dintre obiectivele pe care trebuie neapărat să le vizitezi.

Limenas – locul unde mitologia și istoria se întâlnesc

Limenas este fără dubii pe prima poziție în topul celor mai importante atracții turistice din Thassos. Acesta este principalul oraș de pe insulă, el găzduind o mulțime de situri arheologice ale culturii grecești. Trebuie neapărat să faci o vizită la Muzeul de Arheologie, care deține colecții importante. Muzeul găzduiește aproximativ 1.700 de exponate, unele dintre ele datând din secolul VII î.Hr.muzeul de arheologie Limenas Thassos

Muzeul de Arheologie este situat chiar lângă Agora Antică. Denumită și Piața Veche, Agora Antică se numără printre cele mai vizitate atracții turistice din Thassos și din întreaga Grecie. Chiar și în prezent se mai pot vedea locurile tarabelor vechi și ale magazinelor din perioada antică. De asemenea, în centrul pieței se pot vizita ruinele mai multor sanctuare.

Datând din secolul V î.Hr., Teatrul Antic din Limenas se numără printre obiectivele pe care trebuie neapărat să le vizitezi dacă îți faci vacanța în Grecia. Și în prezent acesta este un important spațiu cultural unde sunt găzduite diferite festivaluri și evenimente, printre care și Festivalul de Artă Dramatică.

Nu în ultimul rând, dacă vrei să înțelegi și mai bine viața locuitorilor din Limenas, poți să-ți petreceți câteva zeci de minute la Muzeul Folcloric. Aici sunt expuse diferite obiecte vechi de uz casnic, porturi populare și nu numai.

teatrul antic limenas thassos

Giola – piscina naturală

Când vine vorba de frumuseți naturale, insula Thassos este locul potrivit. Printre ele se numără și Giola, piscina naturală, situată în regiunea Astris. Cei care vin aici pot face sărituri de la înălțime, bucurându-se de apa cristalină de un albastru-verzui intens.

Drumul până la Giola nu este însă cel mai simplu de parcurs. Vei avea de mers cam 2 km pe jos, însă distanța merită, având în vedere că piscina naturală este una dintre cele mai interesante atracții turistice din Thassos.

Articole Similare:  Dubrovnik într-o zi: ce să faci în orașul din Game of Thrones

giola piscina naturala thassos

Muzeele folclorice

Ca să te bucuri din plin de ce are de oferit o vacanță în Grecia merită să vizitezi muzeele folclorice din Thassos. Astfel, recomandăm Muzeul Folcloric din Theologos, unde vei vedea porturi populare, obiecte de uz casnic din perioada antică și multe altele.

La fel de frumos este și Muzeul Folcloric din Kallirachi. Acesta se află în fosta locuință a unui căpitan de vas și, prinde altele, găzduiește o expoziție cu fotografii și picturi maritime.

muzeul folclorului din theologos thassos

Minunatele plaje de pe insula Thassos

Dacă îți dorești să te relaxezi la soare și să te bucuri din plin de apa cristalină, atunci o vacanță în Grecia este exact ce îți trebuie. Printre numeroasele atracții turistice din Thassos se numără și câteva plaje de vis. Cea mai populară este Golden Beach, o plajă superbă care se află la aproximativ 12 kilometri de Limenas. Nisipul fin și valurile răcoritoare te vor face să uiți de toate problemele.

golden beach thassos

Tot aproape de Limenas, la doar 3 km, se află plaja Makriamos. Cei care vin aici pot să se relaxeze pe nisipul fin sau să aleagă dintre numeroasele sporturile acvatice oferite la centrele nautice, situate în apropiere. Tot aici se găsesc și taverne, baruri și restaurante mereu pregătite să-i întâmpine pe turiști.

Spre deosebire de cele două plaje menționate mai sus, Saliara, cunoscută și sub numele de “plaja de marmură”, este acoperită cu pietricele rotunde, fiind și ea foarte populară în rândul turiștilor.

plaja thassos

Mănăstirile din Thassos

Grecia are o istorie religioasă bogată, așa că nu e de mirare că printre cele mai căutate atracții turistice din Thassos se numără bisericile și mânăstirile.

Dacă ești curios să descoperi astfel de obiective, recomandăm Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail, situată la 33 de km de Limenas, și Mănăstirea Sfântului Pantelimon, care se află în Skala Sotiras.

manastirea arhangelului mihail thassos

Trăiește viața precum localnicii

Dacă vrei să ai parte de o vacanță în Grecia ieșită din tipare, atunci ce zici să încerci să te pui în pielea localnicilor?Spre exemplu, insula Thassos este renumită pentru uleiul de măsline, așa că poți vizita una dintre presele de ulei de pe insulă. De asemenea, în Skala Prinos există și un Muzeu al Uleiului de Măsline unde ai să vezi cum se făcea uleiul grecesc în urmă cu 6.000 de ani.

Articole Similare:  6 peșteri din România în care să te ascunzi de caniculă

Tot în zona Skala Prinos există și o fabrică de miere unde poți descoperi secretele celor două tipuri de miere care se produc în Thassos.

Nu în ultimul rând, ca să trăiești din plin viața de pe insulă, trebuie să bei cel puțin un pahar de Tsipouro, o băutură alcoolică puternică de care grecii sunt îndrăgostiți. Tot pe insula Thassos o să găsești sute de restaurante excepționale care te vor ademeni cu mâncăruri tradiționale.

presa de ulei thassos

Atractii turistice Thassos

 

var markers_85 = [ {“title”: “

Muzeul de Arheologie

“, “lat”:”40.780128″, “lng”:” 24.711991″, “description”: “

Muzeul de Arheologie

“},{“title”: “

Agora Antică

“, “lat”:”40.779949″, “lng”:” 24.713201″, “description”: “

Agora Antică

“},{“title”: “

Teatrul Antic

“, “lat”:”40.782053″, “lng”:” 24.717610″, “description”: “

Teatrul Antic

“},{“title”: “

Giola

“, “lat”:”40.586365″, “lng”:” 24.678651″, “description”: “

Giola

“},{“title”: “

Muzeul Folcloric din Theologos

“, “lat”:”40.660637″, “lng”:” 24.695055″, “description”: “

Muzeul Folcloric din Theologos

“},{“title”: “

Golden Beach

“, “lat”:”40.724310″, “lng”:” 24.758233″, “description”: “

Golden Beach

“},{“title”: “

Makriamos Beach

“, “lat”:”40.770298″, “lng”:” 24.726059″, “description”: “

Makriamos Beach

“},{“title”: “

Saliara

“, “lat”:”40.750549″, “lng”:” 24.748106″, “description”: “

Saliara

“},{“title”: “

Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail

“, “lat”:”40.597269″, “lng”:” 24.701949″, “description”: “

Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail

“} ]; //window.onload = function () { var mapOptions_85 = { zoom: 10, draggable: !(“ontouchend” in document), scrollwheel: false, center: new google.maps.LatLng(markers_85[0].lat, markers_85[0].lng), //styles: [{featureType:”landscape”,stylers:[{saturation:-100},{gamma:0.3},{visibility:”on”}]},{featureType:”poi”,stylers:[{saturation:-100},{lightness:51},{visibility:”simplified”}]},{featureType:”road.highway”,stylers:[{saturation:-100},{visibility:”simplified”}]},{featureType:”road.arterial”,stylers:[{saturation:-100},{lightness:30},{visibility:”on”}]},{featureType:”road.local”,stylers:[{saturation:-100},{lightness:40},{visibility:”on”}]},{featureType:”transit”,stylers:[{saturation:-100},{visibility:”simplified”}]},{featureType:”administrative.province”,stylers:[{visibility:”off”}]/**/},{featureType:”administrative.locality”,stylers:[{visibility:”off”}]},{featureType:”administrative.neighborhood”,stylers:[{visibility:”on”}]/**/},{featureType:”water”,stylers:[{visibility:”on”},{saturation:50},{gamma:0},{hue:”#96BEEC”}]}] }; var map_85 = new google.maps.Map(document.getElementById(“dvMap_85”), mapOptions_85, {preserveViewport: true}); var infoWindow_85 = new google.maps.InfoWindow(); var lat_lng_85 = new Array(); var latlngbounds_85 = new google.maps.LatLngBounds(); var image_85 = {url: “https://www.ghiduri-turistice.info/assets/img/marker.png”}; for (i = 0; i < markers_85.length; i++) { var data = markers_85[i]; var myLatlng_85 = new google.maps.LatLng(data.lat, data.lng); lat_lng_85.push(myLatlng_85); var marker = new google.maps.Marker({ position: myLatlng_85, map: map_85, title: data.title, icon: image_85 }); latlngbounds_85.extend(marker.position); (function (marker, data) { google.maps.event.addListener(marker, "click", function (e) { infoWindow_85.setContent(data.description); infoWindow_85.open(map_85, marker); }); })(marker, data); } // }

Tu ce atracții turistice din Thassos poți să ne recomanzi?

  
 

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge