Home / Turism / Cele mai frumoase stațiuni balneare din Cehia

Cele mai frumoase stațiuni balneare din Cehia

/
/
/
125 Previzualizări

Stațiunile balneare din Cehia sunt cunoscute în toată lumea de secole, fiind vizitate de-a lungul anilor de monarhi, figuri culturale importante și nu numai. Atât pentru cei care au nevoie de tratamente, dar și pentru cei care vor să viziteze zone minunate, aceste stațiuni balneare din Cehia sunt alegerea perfectă pentru o vacanță de vis. Împletind arhitectura veche cu facilități moderne, stațiunile de aici sunt printre cele mai frumoase din lume.

Karlovy Vary – una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneare din lume

Cunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase stațiuni balneare din Cehia, dar și din lume, Karlovy Vary este o adevărată bijuterie. Pe lângă cele 13 izvoare termale, care sunt recunoscute pentru tratarea bolilor digestive și a multor altor afecțiuni, Karlovy Vary a devenit o atracție pentru turiștii din toată lumea și datorită arhitecturii spectaculoase a zonei.

Karlovy Vary se află în Boemia și oferă peisaje incredibile pentru cei care-l vizitează, împletind perfect vechiul și noul. De asemenea, dacă ajungeți în Karlovy Vary trebuie neapărat să faceți o plimbare pe lângă râul Tepla. De-a lungul anilor, stațiunea Karlovy Vary s-a dezvoltat tot mai mult având o mulțime de spa-uri care oferă servicii din cele mai bune.

statiune balneara karlovy varyFotografie preluata de pe Depositphoto. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Marianske Lazne – 50 de izvoare termale binefăcătoare

Un loc perfect pentru cei care vor să-și relaxeze mintea și corpul este Marianske Lazne, o altă stațiune balneară din Cehia care-și merită din plin renumele. Orașul este situat în partea de vest a țării, în Boemia, la 65 de kilometri de Karlovy Vary.

Marianske Lazne are 50 de izvoare termale binefăcătoare care sunt recunoscute pentru tratarea afecțiunilor de rinichi, dar și pentru numeroase alte probleme.

Articole Similare:  7 festivaluri de toamnă din lume, la care să participi măcar o dată în viață

Indiferent dacă suferi de vreo boală sau nu, stațiunea balneară Marinske Lazne merită vizitată. Aici există o mulțime de spa-uri pentru cei care vor să se relaxeze, dar și unele dintre cele mai frumoase parcuri din Europa, dedicate celor care iubesc plimbările.

statiune balneara Marianske Lazne

Konstantinovy Lazne – comoara din Cehia

Deși nu este printre cele mai populare stațiuni balneare din Cehia și nu are popularitatea de care se bucură Karlovy Vary, Fonstantinovy Lazne este o comoară ascunsă, de care începe să afle tot mai multă lume. Izvoarele termale de aici sunt recomandate, în principal, pentru tratarea afecțiunilor musculare și osoase. Micuțul orășel are și zece spa-uri minunate, perfect pentru cei care vor să se relaxeze.

Nu în ultimul rând, Konstantinovy Lazne este locul ideal pentru cei care vor să se bucure de aer curat. Zona din care face parte stațiunea balneară are cel mai puțin poluat aer din toată Cehia.

statiune balneara Konstantinovy Lazne

Frantiskovy Lazne – stațiunea balneară desprinsă din povești

Încă de când pui piciorul în Franziskovy Lazne îți dai seama că ești într-un loc de poveste. Când vorbim de stațiuni balneare din Cehia cu o arhitectură desăvârșită, conservată perfect de-a lungul anilor, Frantiskovy se numără printre ele. 

Stațiunea oferă 20 de izvoare termale, recomandate pentru cei care suferă de afecțiuni cardiovasculare și nu numai. Pentru cei care-și doresc și puțină distracție Frantiskovy Lanze are și un par acvatic, cu piscine indoor și outdoor, tobogane cu apă, hidromasaj, saună și multe alte facilități.

statiune balneara Frantiskovy Lazne

Jachymov – prima stațiune din lume care a utilizat terapia cu radon

Aflată la poalele Munților Krusne, stațiunea balneară Jachymov este una dintre cele mai populare din Cehia. Asta se datorează faptului că este prima stațiune din lume care a utilizat terapia cu radon.

Jachymov este un loc unde “te pui pe picioare”, aici tratându-se cu brio afecțiuni locomotorii.

Articole Similare:  Brașov – 9 obiective turistice pe care să le vizitezi într-o zi

Orașul oferă mult mai mult decât tratamente. Astfel cei care vin aici se pot bucura din plin de peisajul oferit, dar și de arhitectura minunată în stil renascentist.

statiune balneara Jachymov

Teplice – una dintre cele mai bătrâne stațiuni balneare din Cehia

Alături de Karlovy Vary, Teplice se numără printre cele mai cunoscute stațiuni balneare din Cehia, dar și din lume. Aceasta este cea mai veche stațiune din țară, iar legenda spune că izvoarele termale de aici au fost descoperite încă din Epoca Bronzului.

În secolul al XIV-lea, Teplice era deja cunoscut, în toată Europa, drept un oraș balnear, păstrându-și renumele și în prezent.

Pentru cei care vor mai mult decât tratamente sau ore relaxante la spa, Teplice are cu ce să-i încânte pe turiști. Cei care iubesc apa sunt așteptați la Aquacentrum. De asemenea, Grădina Botanică din oraș trebuie vizitată pentru că este cu adevărat minunată. Nu în ultimul rând, Castelul gotic Doubravska hora nu trebuie să lipsească din traseu.

statiune balneara teplice

Care dintre aceste stațiuni balneare crezi că ți se potrivește mai bine?

 
 

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge