Home / Turism / Cele mai frumoase insule secrete din Croația, de care probabil nu ai auzit

Cele mai frumoase insule secrete din Croația, de care probabil nu ai auzit

/
/
/
160 Previzualizări

Dacă îți dorești o vacanță liniștită, care să te poarte departe de gălăgia cotidiană, s-ar putea să fie destul de greu să găsești o destinație exotică pe gustul tău. De aceea îți propunem câteva dintre cele mai frumoase insule secrete din Croația, niște locuri spectaculoase, de care probabil nu ai auzit până acum. 

Losinj

Losinj este una dintre comorile ascunse ale Croației! Deși insula oferă peisaje de neuitat și o mulțime de plaje excelente, această destinație exotică este de multe ori trecută cu vederea de turiști. Ei bine, dacă vrei să descoperi una dintre cele mai frumoase insule secrete, atunci fă-ți vacanța în Losinj.

Insula Losinj este perfectă pentru cei care vor o vacanță de wellness și spa. Majoritatea hotelurilor din zonă oferă astfel de servicii și tratamente.

Desigur, insula nu ar mai avea același farmec fără numeroasele plaje superbe pe care le găzduiește. Plieski, Krivica, Artatore, Meli sau Susak sunt doar o parte dintre ele.Pentru cei care vor aibă la îndemână cât mai multe obiective turistice, orașul Mali Losinj este numai bun. Aici vă așteaptă: Muzeul lui Apoxyomenos, Grădinile Aromatice din Losinj, Aquapark-ul Cikat și multe altele.

Losinj Croatia

Pag

Printre cele mai frumoase insule secrete din Croația și numără și Pag. Deși este o destinație predominant dedicată amatorilor de clubbing, Pag înseamnă mult mai mult decât petreceri.

Pe lângă plaje și zonele cu peisaje care te vor fermeca, această insulă din Croația găzduiește și orașul Pag. Aici se face Pasko Kolo, o brânză tradițională locului pe care trebuie să o încerci. De asemenea, poți vizita și Muzeul Dantelei, Zona Istorică din Pag, Biserica Sfântului Gheorghe și nu numai.

Articole Similare:  Vacanță în Porto: 8 excursii de o zi din cel mai frumos oraș portughez

După cum spuneam, Insula Pag este destinația perfectă pentru cei care-și doresc o vacanță plină de petreceri. Astfel, în luna iunie se organizează Fresh Island Festival, iar în august, Sonus Festival.

Iată și câteva propuneri de cazare pe insula Pag: 

pag croatia

Rab

Insula Rab a avut un moment de faimă în 1936, atunci când a fost vizitată de Regele Eduard al VIII-lea. De atunci însă a fost nevoie de decenii până când oaza croată să revină în atenția turiștilor. Rab este de departe una dintre cele mai frumoase insule din Croația.

Dacă vrei să te bucuri de plaje care par desprinse din filme, atunci Rad este locul perfect. Lopar, Pudarica, Ciganka sau Rajka (Paradise) sunt câteva dintre variantele oferite de țărmul insulei.

Iată și câteva variante de cazare pentru această destinație exotică: 

rab croatia

Insulele Kornati   

Kornati este locul perfect pentru o evadare din cotidian, în mijlocul naturii. Kornati are insule care sunt în totalitate populate de animale și insecte, astfel, aici o să poți să vezi peste 69 de specii de fluturi, dar și reptile și rozătoare. Cei care sunt curioși de o astfel de aventură pot vizita Parcul Național Kornati.

Pe această insulă din Croația, turiștii au ce face și… sub apă. Un adevărat caleidoscop de culori, în jurul Insulelor Kornati se găsesc 60 de specii de corali, broaște țestoase și peste 200 de tipuri de pești.

kornati croatia

Dugi Otok

Te-ai săturat de trafic, poluare și gălăgie? Atunci Dugi Otok este o destinație de care o să te bucuri din plin. Nu trebuie să mergi mai departe de Plaja Sakarun ca să-ți dai seama că Dugi Otok este una dintre cele mai frumoase insule secrete din Croația. Apa cristalină, de un albastru cum rar vezi, dar și nisipul plajei, te vor face să nu mai vrei să te întorci acasă.

Articole Similare:  6 peșteri din România în care să te ascunzi de caniculă

O vacanță în Dugi Otok este completată și de o vizită la Parcul Natural Talacica sau în satele pescărești Sali sau Bozava.

dugi otok

Vis

După cum o spune și numele această insulă din Croația chiar te facă să crezi că ești într-un vis. Aici găsești unele dintre cele mai frumoase plaje, precum: Stoncica, Stiniva sau Srebena, dar și peisaje minunate și sate pitorești.

Dacă ajungeți în Vis trebuie neapărat să degustați vinurile locale, dar și fructele de mare pregătite cu foarte multă atenție de către localnici.

 

vis croatia

Mljet

Mljet este locul perfect pentru cei care vor să se lase purtați de legende și să se bucure de natură. Una dintre cele mai frumoase insule din Croația, le propune turiștilor o mulțime de atracții dintre care să aleagă. Cea mai populară este Peștera lui Odiseu, care vine însoțită de o poveste. Se spune că Odiseu a locuit aici șapte ani, fiind fermecat de nimfa Calypso.

Această insulă găzduiește și Parcul Național Mljet, unde se găsesc două lacuri cu apă sărată și unde marea și pădurea creează un peisaj extraordinar.

 

mljet

 Tu în care dintre aceste insule din Croația ai vrea să-ți faci concediul de vară?

 Sursa:

Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge