Home / General / Ce este ATACUL DDoS și la ce folosește

Ce este ATACUL DDoS și la ce folosește

/
/
/
108 Previzualizări

Ce este ATACUL DDoS și la ce folosește

Ce înseamna DDoS ?

DDoS înseamnă Distributed Denial of Service. Atac concertat pentru blocarea accesului la servicii.
Atacul DDoS este o acțiune întreprinsa de unul sau mai multi atacatori împotriva unul site, server, serviciu online, etc. Atacul este menit sa provoace cat mai multe distrugeri. Atacul DDoS este o acțiune distructiva, cu care se vrea cu orice preț paralizarea unui server prin orice metoda. Dacă nu merge cu serverul web, ataca serverul de email, dacă nu ataca rețeaua în sine, routerul, nu contează; Atîta timp cat serverul/rețeaua/serviciul este pus la pămînt, nicio metoda nu-i de ocolit.

Cu ce seamănă DDoS-ul ?

Sa zicem sa ești cu un grup de prieteni, iar un individ de lângă voi face gălăgie; Asta este un fel de DDoS, pentru că nici tu și nici prietenii tai nu va puteți înțelege în vorbă din cauza galagiei. Cam asta este cu DDoS-ul.

La ce folosesc atacurile DDoS ?

Hackerii folosesc atacurile DDoS să facă bani, să regleze conturile cu alți hackeri sau sa pună la pământ site-uri și servicii care-i deranjează.

Cum fac hackerii bani cu atacurile DDoS

Sunt mai multe metode:
1. Șantaj – nu opresc DDoS-ul de pe ser4verul tău pana nu-mi plătești
2. Freelancer – ataca orice server, contra cost, cu armata lui de calculatoare zombi
3. Taxa de protecție – ataca anumite servere / site-uri / servicii, după care se oferă sa le apereCat de mult rau pot dace atacurile DDoS?

Uneori atacurile DDoS pot distruge chiar hardware (componente), cum a fost cazul unui atac DDoS din SUA, unde atacatorii au pornit și au oprit anumite componente din rețeaua de alimentare cu apa, pana ce stația de alimentare cu apa a zonei a cedat iar locuitorii au rămas fără apa.

Articole Similare:  Mingea plutitoare, șurubelniță și ou

Hackerii sunt destepti!

Acum vreo 6 luni 145.000 de camere de supraveghere au fost transformate în mini pc-uri zombi, de pe care s-a lansat cel mai mare atac DDoS din ultima vreme. Atacul a început pe 19 septembrie 2016 cu o lățime de banda de 1.1 Tbps (1100 Gbps) și a ajuns pe la 1.5 Tbps. In cursul acestui atac au fost atacate mai multe servere, care probabil erau pe lista neagra a hackerilor.

Cum a fost posibila deturnarea a 145.000 de camere IP ?

Un bug din chipul unor camere de supraveghere IP a făcut posibila deturnarea camerelor. Data fiind natura camerelor de supraveghere, clientul nu-și putea da seama ca se întîmpla ceva cu camera lui, decît dacă făcea niște setări specifice, care raportau loginul de pe alte IP-uri.

Nici videotutorial.ro nu a scapăt de DDoS!

Am trecut prin 4 atacuri mari și mai multe micuțe, care au trecut neobservate. Ultimul atac mi-a scos peri albi si mie dar și celor de la data center. Au fost cîteva nopți în care nu puteam sa dorm. Atunci m-a costat mitigarea 50 de euro pe zi, timp de mai multe zile; cu toate ca aveam un abonament anti DDoS. Pana la urma m-am cuplat cu CloudFlare (tot cu bani) și am scapăt mai puțin sifonat. Acum sa vedem ce-o fi pe viitor…

Site-urile cu harti DDoS

1. digitalattackmap.com
2. map.norsecorp.com
3. cybermap.kaspersky.com

Aseara ce-a avut videotutorial.ro, a fost DDoS?

….Nu, aseara 07.04.2017 intre ora 3 si 5 s-au schimbat SSD-urile la serverul web.

Wallpaperul din tutorial cu simbolul anonymous

Wallpaper-ul anonymous din tutorial

wallpaper anonymous

Ce este ATACUL DDoS și la ce folosește – tutorial video

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=/6Azj7Lx7iQ4]


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge