Home / General / Care este cel mai bun browser

Care este cel mai bun browser

/
/
/
56 Previzualizări

Care este cel mai bun browser?
Browserul este cea mai importanta aplicație din PC-ul nostru, telefonul sau tableta noastră, și pentru asta ar trebui sa-l alegem pe cel mai bun.

Cota de piața a browserelor PC.

Chrome conduce detașat cu peste 63% din piața. Google e pe cai mari… Microsoft are doar 13% din piața, 9% de la Internet Explorer și 4% de la Edge. Firefox și opera sunt în cădere libera iar Vivaldi este prea nou ca sa-l cuprindem in clasament.
[googleapps domain=”docs” dir=”spreadsheets/d/1lRLCn5qEQ2IAp5tahlpXRT5sNXM5_ymqGlMFiosuEoQ/pubchart” query=”oid=2113473798&format=interactive” width=”600″ height=”371″ /]

Dar care este cel mai bun browser?

Dacă ar îndeplini o singura sarcina, ar fi simplu, dar nu este, pentru ca un browser trebuie sa facă foarte multe lucruri in zilele noastre.
Ca sa ne dam seama care este cel mai bun browser, trebuie sa facem teste, și ma refer la teste care contează, adică javascript, html5 și multimedia, ca astea sunt pîinea internetului acum.
Ce ce trebuie sa avem un browser rapid la javascript?
Javascript-ul este peste tot în paginile web cu care interacționam, și nu numai sa aste peste tot, dar este și destul de greu de procesat.
Candidații!
1. Microsoft Edge
2. Google Chrome
3. Mozilla Firefox
4. Opera
5. Vivaldi
Ultimul este un browser relativ nou care are cîteva chestii interesante, dar despre care nu vom vorbi azi. Astăzi ne vom concentra pe testare și rezultate.

Primele teste sunt Basemark si Jetstream!

Basemark este un benchmark web cu teste generale. La Basemark, Microsoft Edge a fost depunctat pentru ca nu are suport pentru WebGL 2.0, dar asta nu ar fi o problema reala deoarece oricum Edge pune la dispoziția developerilor accelerare hardware default pentru grafica. Cu siguranța în viitor Microsoft va include în Edge și suport pentru WebGL 2.0.
In urma depunctării, Edge s-a clasat ultimul.
Jetstream este un benchmark axat pe javascript si procesare. Aici Microsoft Edge s-a clasat primul, urmat de Chrome și restul.
[googleapps domain=”docs” dir=”spreadsheets/d/1NL5YHiGzGJUJK59ud_-H1QYgYKWRZlXMYO8GFAfWEAQ/pubchart” query=”oid=1955751543&format=interactive” width=”600″ height=”371″ /]
Trebuie sa menționez ca Opera, Chrome si Vivaldi folosesc același motor de randare pe nume Blink.
Firefox folosește motorul de randare Gecko, iar Edge are motorul de randare EdgeHTML, un derivat din Trident, care rulează pe IE.
Se observa de-a lungul testelor ca Chrome, Opera si Vivaldi au motorul de randare comun, dar fiecare are mici variații de configurare. Bineînțeles Chrome se mișca mai bine decît Opera sau Vivaldi, pentru ca specialiștii Google sunt ceva mai aproape de problema, avînd și integrare cu serviciile lor.Rezultate Sunspider

Acesta este un benchmark javascript care ne arata cat de rapid pot browserele sa execute javascript. Bineînțeles Edge a făcut dezastru, fiind incredibil de rapid.
[googleapps domain=”docs” dir=”spreadsheets/d/1PxiS1fYSmMwYcPVOjjJbebbFb2-ScItlxvI7HiyzPWE/pubchart” query=”oid=1981783635&format=interactive” width=”600″ height=”371″ /]

Articole Similare:  Până când LG V30 va fi lansat oficial, poți vedea cum arată interfața

Rulare video pe YouTube 4K 60fps

Aici Edge este incredibil la orice capitol. Consuma cele mai puține resurse, rulează video cel mai fluent si are 0 cadre sărite. Repet, vorbim despre video la rezoluție 4K la 60 de cadre pe secunda.
La polul opus este Firefox, care consuma cele mai multe resurse și rulează video cel mai prost.
Drop frames sau cadre sărite
Cadrele sărite sunt acele cadre pe care browserul nu le poate decoda si se vede nevoit sa sară peste ele. Asta se întîmpla deoarece la un video 4K la 60 de cadre pe secunda, ai 60 de poze a cate 8 megapixeli care trebuiesc afișate într-o secunda. Munca asta nu o face browserul, o face placa video și procesorul, dar browserul trebuie sa fie un bun dirijor, care sa gestioneze bine resursele pe care le are la dispozitive.

Consumul de resurse la rulare video 4K 60fps pe YouTube

[googleapps domain=”docs” dir=”spreadsheets/d/1Jge-HU7hUNzrVrzRXjoc–N7MKrKWUE6wDs-B3ujeSs/pubchart” query=”oid=1665596243&format=interactive” width=”600″ height=”371″ /]

Cadrele sărite de browsere la rularea 4K 60fps pe YouTube

[googleapps domain=”docs” dir=”spreadsheets/d/1hNWprgSNjoZmOjZl9boFGSvppW9GvNYLT9L0go5O-GM/pubchart” query=”oid=1024496015&format=interactive” width=”600″ height=”371″ /]

Care este cel mai bun browser dintre: Edge, Chrome, Firefox, Opera si Vivaldi?

In urma testării și utilizării acestor browsere am ajuns la concluzia ca Microsoft Edge este cel mai bun browser DAR, acest browser nu oferă ecosistemul pe care Chrome sau Firefox îl au. Probabil cîteodată contează si cu ce te-ai obișnuit.
Depinde de voi, eu v-am arătat informatiile…
Benchmark-uri folosite:
Sunspider 1.0.2
Basemark Web3.0
Jetstream 1.1
video YouTube 4K 60fps

Care este cel mai bun browser – Chrome vs Edge vs Firefox vs Opera vs Vivaldi – tutorial video

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ogX8PxV9oTo?rel=0&showinfo=0&modestbranding=1&w=100&h=315]

Articole Similare:  De ce nu putem recunoaște cu ușurință vocile altora

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge