Home / Sport / Baschet: Golden State Warriors, noua campioană a NBA

Baschet: Golden State Warriors, noua campioană a NBA

/
/
/
185 Previzualizări

 

Warrios s-a impus luni seara, în cel de-al cincilea meci al finalei, cu scorul de 129-120 pe propriul parchet, reușind să cucerească astfel al cincilea titlul de campioană a NBA din istoria sa și al doilea în ultimii trei ani.

Kevin Durant a reușit 39 de puncte pentru învingători, iar Stephen Curry a contribuit cu 34 puncte, 10 pase decisive și 6 recuperări. De partea cealaltă, LeBron James a fost cel ami bun, cu 41 puncte, 13 recuperări, 8 pase decisive.

Gruparea din Oakland și-a luat, totodată, revanșa în fața formației Cleveland Cavaliers după eșecul suferit în finala ediției de anul trecut a NBA (4-3 pentru “Cavaleri”). Aceasta a fost, de altfel, a treia finală consecutivă între cele două echipe, o premieră în istoria NBA. Golden State Warriors încheie playoff-ul ediției 2017 a NBA cu un bilanț impresionant de 16 succese și o singură înfrângere.

Cel mai valoros jucător al finalei (MVP) a fost desemnat Kevin Durant, jucător care a sosit la Golden State înaintea acestui sezon și care a reușit o medie de 35,2 puncte în cele cinci meciuri cu Cleveland.

Pentru superstarul lui Cavaliers, LeBron James, aceasta a fost a cincea finală pierdută în opt participări, palmaresul său rămânând blocat la trei titluri (2012, 2013 și 2016).

Articole Similare:  Proștii clasei | MD Gags

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge