Home / Sport / Baschet: Golden State Warriors, noua campioană a NBA

Baschet: Golden State Warriors, noua campioană a NBA

/
/
/
58 Previzualizări

 

Warrios s-a impus luni seara, în cel de-al cincilea meci al finalei, cu scorul de 129-120 pe propriul parchet, reușind să cucerească astfel al cincilea titlul de campioană a NBA din istoria sa și al doilea în ultimii trei ani.

Kevin Durant a reușit 39 de puncte pentru învingători, iar Stephen Curry a contribuit cu 34 puncte, 10 pase decisive și 6 recuperări. De partea cealaltă, LeBron James a fost cel ami bun, cu 41 puncte, 13 recuperări, 8 pase decisive.

Gruparea din Oakland și-a luat, totodată, revanșa în fața formației Cleveland Cavaliers după eșecul suferit în finala ediției de anul trecut a NBA (4-3 pentru “Cavaleri”). Aceasta a fost, de altfel, a treia finală consecutivă între cele două echipe, o premieră în istoria NBA. Golden State Warriors încheie playoff-ul ediției 2017 a NBA cu un bilanț impresionant de 16 succese și o singură înfrângere.

Cel mai valoros jucător al finalei (MVP) a fost desemnat Kevin Durant, jucător care a sosit la Golden State înaintea acestui sezon și care a reușit o medie de 35,2 puncte în cele cinci meciuri cu Cleveland.

Pentru superstarul lui Cavaliers, LeBron James, aceasta a fost a cincea finală pierdută în opt participări, palmaresul său rămânând blocat la trei titluri (2012, 2013 și 2016).


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge