Home / Curiozități / Autobuzul propulsat de acid formic ar putea deveni realitate în curând

Autobuzul propulsat de acid formic ar putea deveni realitate în curând

/
/
/
134 Previzualizări

 

Autobuzul care funcționează propulsat de acid formic ne-ar putea oferi o soluție în ceea ce privește o sursă de combustibil sustenabilă.

Crearea unor surse de combustibil alternative și sustenabile este o provocare destul de mare, iar una dintre provocări o reprezintă găsirea unui echilibru între soluțiile viabile și soluțiile care pot prinde și la public. Asta deoarece există combustibili alternativi care i-ar face să strâmbe din nas pe mulți…

Cu toate acestea, studenții de la Eindhoven University of Technology au venit cu o propunere destul de interesantă în privința unui combustibil alternativ. Astfel, aceștia vor să propulseze un autobuz cu ajutorul acidului formic.Este alcătuit dintr-un autobuz electric care are și o mică remorcă, denumită REX (abreviere de la ”range extender”), unde acidul formic este transformat în electricitate.

Acidul formic este întâlnit în natură, fiind produs de anumite specii de furnici, dar și de urzici, dar poate fi produs la scară industrială, cu costuri minime. Acesta este folosit, de obicei, pentru a prelungi durata de utilizare a furajelor pentru animale. Echipa de la Eindhoven folosește un amestec format din 99% acid formic, combinat cu un agent de creștere a performanțelor, pentru a crea un compus, hidrozină, de patru ori mai potent decât o baterie clasică, astfel încât autobuzul să poată fi pus în mișcare, scrie engadget.com.

Sistemul este de 42.000 ori mai puternic decât modelul la scară construit și prezentat de echipă pentru prima dată, în 2016, fiind capabil să producă 25kW de energie electrică. Testele încă sunt în desfășurare, dar autobuzul ar trebui să poată circula pe drumurile publice până la sfârșitul acestui an.

Articole Similare:  Un sistem prin care plantele se autoirigă duce la producții superioare, cu apă foarte puțină


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge