Home / Stiinta / Acest antibiotic dispune de trucuri inteligente și poate elimina cele mai letale bacterii

Acest antibiotic dispune de trucuri inteligente și poate elimina cele mai letale bacterii

/
/
/
101 Previzualizări

Cu ajutorul unor trucuri inteligente, un antibiotic are acum puterea de a elimina dintr-un foc unele dintre cele mai letale bacterii, oferindu-i evoluției o contuzie serioasă.

Antibioticul vancomicina a fost dintotdeauna un foarte bun luptător împotriva germenilor periculoși, pentru că se folosește de o manevră bine închegată care poate elimina chiar și bacteriile rezistente la medicamente și, de cele mai multe ori, acesta este folosit în ultimă instanță. Dar, mulțumită unor modificări chimice, acest medicament are acum trei mișcări moleculare distincte pe care le poate folosi pentru a elimina patogenii.

Aceste transformări îi oferă vancomicinei o putere de 25.000 de ori mai mare, iar cu acest nivel de potență bacteriile cu greu vor mai putea dezvolta rezistență. Această inovație este binevenită, pentru că bacteriile își găsesc mereu modalități de a ne păcăli, potrivit Ars Technica.Vancomicina poate omorî bacteriile care au una sau două tipuri de structuri ale pereților celulari- așa numitele bacterii Gram-pozitive și cele Gram-negative. Spre deosebire de alte antibiotice care atacă doar enzimele importante sau componentele chimice și fizice ale unei celule. Vancomicina acționează în așa fel încât să destabilizeze structura unei bacterii, conducând la moartea celulei.

Aceasta este eficientă pentru că în 60 de ani de utilizare la nivel chimic, bacteriile au reușit să dezvolte o rezistență minimă la atacul vancomicinei. Acum însă, oamenii de știință au îmbunătățit atacul acestui antibiotic rezistent, care acum este o forță letală împotriva bacteriilor.

Deși toate aceste lucruri sună înfiorător de bine și ne oferă speranța unui viitor mai bun pentru noi, cercetătorii trebuie să pună mai întâi acest antibiotic la testare, pentru a testa siguranța și eficiența utilizării lui. Examinările toxicologice sugerează că vancomicina este sigura, dar mult mai multe analize sunt necesare.

Articole Similare:  Ce spune felul în care mergi despre tine


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge