Home / Turism / 7 festivaluri de toamnă din lume, la care să participi măcar o dată în viață

7 festivaluri de toamnă din lume, la care să participi măcar o dată în viață

/
/
/
124 Previzualizări

Sezonul rece aduce după sine unele dintre cele mai interesante evenimente din an. Iată care sunt cele mai spectaculoase festivaluri de toamnă din lume, de care cu siguranță o să te îndrăgostești.

Loi Krathong și Yi Peng, Thailanda

Unul dintre cele mai frumoase festivaluri de toamnă din lume este Loi Krathong și Yi Peng. De fapt, este vorba despre o sărbătoare dublă, ambele evenimente fiind celebrate în noaptea cu lună plină din cea de-a 12-a lună a calendarului thailandez. Pentru prima, Loi Krathong, pe ape sunt lansate mii de coșulețe și bărcuțe cu flori și lumini, în timp ce pentru Yi Peng cerul este inundat de mii de lampioane. Sărbătoarea are loc în luna noiembrie, însă data exactă diferă de la an la an. În 2017, curioșii din toată lumea se pot bucura de această atracție turistică de toamnă pe data de 3 noiembrie.

loi krathong si Yi Peng

Festivalul de la mijlocul toamnei, Asia

Festivalul de la mijlocul toamnei este unul dintre cele mai importante evenimente din Asia. Având rădăcini în tradiții și sărbători vechi de mii de ani, Festivalul de la mijlocul toamnei se sărbătorește în China și Vietnam, dar s-a extins și în alte țări precum Taiwan sau Filipine. Această atracție turistică de toamnă sărbătorește recolta anului, participanții putând să se bucure de mâncare și băuturi delicioase, dar și de decorațiuni speciale și multe evenimente conexe. În 2017 festivalul are loc pe 4 octombrie.Festivalul de la mijlocul toamnei Asia

Oktoberfest, Germania

Cine nu a auzit de Oktoberfest? Celebrul festival din Germania, are “frați” mai mici în mai multe țări, inclusiv în România. Cel mai mare eveniment este însă cel de la Munchen, acolo unde oameni din toată lumea vin să se bucure de berea excelentă și de gustările alese. Prima ediție a evenimentului a avut loc în 1810, rămânând unul dintre cele mai importante festivaluri de toamnă din lume până în prezent. Festivalul ține în jur de două săptămâni.

Articole Similare:  Cele mai frumoase stațiuni balneare din Cehia

Oktoberfest

Ziua Morților, Mexic

Tot printre cele mai populare festivaluri se numără și Ziua Morților, care se sărbătorește într-un mod aparte în Mexic. Străzile din orașe sunt inundate de măști înfricoșătoare, schelete și strigoi, iar turiștii și localnici se pot bucura de parade excelente. De asemenea, sărbătoarea are parte de un decor aparte, plin de culoare. În 2017, Ziua Morților are loc în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie.

Ziua Mortilor Mexic

Diwali, India

Diwali este de departe cea mai importantă festivitate din India, iar acest eveniment se numără printre cele mai populare festivaluri de toamnă din lume. Cu un peisaj absolut fascinant, în fiecare an, Diwali înseamnă sute de mii de lampioane lansate în aer. De asemenea, turiștii care ajung în India pentru festival pot să descopere o mulțime de decorațiuni interesante, focuri de artificii și nu numai. În 2017, Diwali are loc în intervalul 18 – 19 octombrie. Sărbătoarea este celebrată mai ales în partea de sud a Indiei.

Diwali

Albuquerque International Balloon Fiesta, SUA

Printre cele mai frumoase și mai inedite festivaluri de toamnă din lume se numără Albuquerque International Balloon Fiesta, din New Mexico, SUA. Aici, în fiecare an, sunt reunite peste 500 de baloane cu aer cald, de la cele clasice, la cele cu forme neobișnuite și culori spectaculoase. Astfel, timp de nouă zile, cerul prinde viață. În 2017, evenimentul are loc în perioada 7 – 15 octombrie.

Albuquerque International Balloon Fiesta

Noaptea Albă, Paris

În noaptea de 7 octombrie Parisul nu doarme ci se transformă într-un loc perfect pentru toți cei care iubesc arta. Noaptea Albă este un festival de artă care aduce creațiile minunate mai aproape de public. Muzeele își deschid porțile, oferind expoziții, muzică, teatru și multe alte surprize.

Articole Similare:  Imagini 2017 National Geographic Nature

Noaptea Alba Paris

Cum ți se par aceste festivaluri de toamnă?

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge