Home / Turism / 5 motive să-ți faci vacanța de toamnă în Sicilia

5 motive să-ți faci vacanța de toamnă în Sicilia

/
/
/
144 Previzualizări

Mâncare excelentă, vinuri minunate, festivaluri care te fac să zâmbești! Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să-ți faci vacanța de toamnă în Sicilia. O să descoperi unele dintre cele mai iubite destinații turistice din Italia într-o nouă lumină, care cu siguranță o să te impresioneze. Fă-ți bagajul și bucură-te de un concediu de neuitat!

Încă nu ești convins că ar trebuie să-ți faci vacanța de toamnă în Sicilia? Iată principalele motive pentru care-ți recomandăm această destinație, după terminarea verii.

Mâncare italiană excelentă cu iz de toamnă

Puțini sunt cei care nu se dau în vânt după mâncarea italiană, iar pe minunata insulă mediteraneană Sicilia o să găsești unele dintre cele mai delicioase mâncăruri pe care le-ai gustat vreodată. Dacă îți faci vacanța de toamnă în Sicilia experiența ta culinară o să fie și mai bogată, mulțumită fructelor și legumelor proaspete.

De asemenea, dacă ești băutor de vin, o să ai ocazia să guști vinurile din recolta proaspătă, o adevărată încântare pentru cei care iubesc băuturile fine.Festival Sicilia

Temperaturi moderate

Sicilia este una dintre acele destinații turistice din Italia care se bucură de vizitatori din toată lumea, pe toată durata anului. Cu toate acestea există perioade mai bune și altele mai puțin propice. Concret, dacă te duci în Sicilia în mijlocul verii și vrei mai mult decât să te bucuri de soare și de apele albastre ale mării, temperaturile ridicate s-ar putea să-ți dea bătăi de cap. Ele o să te împiedice să te bucuri din plin de numeroasele atracții turistice de pe insulă. Dacă nu ești amator al temperaturilor extreme, atunci merită să-ți faci vacanța de toamnă în Sicilia. Vremea va fi destul de călduroasă, dar nu trebuie să-ți faci griji din cauza caniculei.

Sicilia

Prețuri scăzute

Lista de atracții turistice din Sicilia este una foarte lungă, însă, mai ales în plin sezon, o vacanță pe cea mai mare insulă de pe Mediterană poate să ajungă să coste destul de mult. Lucrurile nu stau tocmai la fel dacă alegi să-ți faci vacanța aici în perioada toamnei. Prețurile, atât pentru hoteluri, cât și la baruri, restaurante sau magazine, o să scadă. Astfel, dacă îți amâni concediul cu o lună sau două o să te poți bucura de o experiență extrem de bogată, la un preț rezonabil.

Articole Similare:  Creativ Design mic de apartamente situat în Odessa - Design Swan

Sicilia

Festivalurile de toamnă

Vacanța de toamnă în Sicilia înseamnă și câteva festivaluri deosebite, pe care merită să le descoperi cel puțin o dată. De exemplu, în luna septembrie, în San Vito Lo Capo se organizează un festival dedicat în întregime rețetelor de cușcuș – CousCousFest. Bucătari profesioniști din toată lumea participă la eveniment, aceștia încercând să creeze rețete cât mai originale care să cucerească inimile vizitatorilor. Pe lângă faptul că o să poți gusta din mâncărurile delicioase, în cadrul evenimentului se mai pregătesc cursuri de gătit, conferințe și o mulțime de activități interesante.

Tot în septembrie, în Palermo, se organizează un eveniment dedicat în întregime înghețatei. Pofticioșii o să poată să guste cele mai delicioase sortimente și să descopere cele mai ciudate arome.

În octombrie, în Rasuga, orașul prinde viață cu un festival dedicat artelor stradale – FestiWall. Artiștii vor pune stăpânire pe oraș, dându-i culori noi și o atmosferă plină de energie.

De asemenea, dacă îți faci vacanța de toamnă în Sicilia, vei avea ocazia să participi la un festival dedicat vinului, eveniment celebrat pe toată insula. La Festa di San Martino vizitatorii pot să deguste vinuri excelente, iar cramele de pe insulă își vor deschide porțile pentru cei curioși. Astfel, o să ai ocazia să descoperi câteva dintre secretele deliciosului vin din Sicilia. De asemenea, tot în perioada festivității se prepară și o pâine specială, numită La Muffuletta di San Martino, care conține salam, brânză și semințe de susan.

Sicilia

Vizitează fără griji cele mai iubite atracții turistice din Sicilia

Nu în ultimul rând, atunci când îți faci vacanța de toamnă în Sicilia o să te bucuri mai mult de obiectivele excelente pe care le are de oferit insula. De ce? Spațiile precum muzeele, dar și obiectivele în aer liber, vor fi mai aerisite.
Spre exemplu, dacă vrei să vizitezi Templul Concordia, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sicilia, experiența nu o să mai fie la fel de obositoare ca în lunile de vară. Atunci există foarte puține locuri în care te poți adăposti de soare și de căldură, iar în loc să te delectezi cu minunățiile pe care le ai în față, mai degrabă o să fii preocupat să ajungi cât mai repede în camera de hotel sau la un restaurant cu o terasă umbroasă.

Articole Similare:  Vacanța de toamnă exotică: 8 locuri în care să evadezi

Celebrele piețe din Palermo vor fi și ele mult mai primitoare. O plimbare prin una dintre ele nu numai că o să fie o încântare pentru ochi, datorită minunatelor culori de toamnă, dar o să poți să cumperi și legume și fructe excelente, proaspăt culese. De asemenea, în perioada toamnei, locuitorii din Sicilia produc miere delicioasă, pe care trebuie neapărat să o guști.

Palermo

La fel de important este și faptul că indiferent ce obiectiv alegi să vizitezi, numărul turiștilor care vizitează Sicilia în această perioadă a anului este mai mic decât vara. Astfel, pe poți bucura fără griji de minunatele atracții turistice, fără să trebuiască să te înghesui sau să stai la cozi care nu se mai termină.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge