Home / Turism / 5 motive pentru o vacanță în Mallorca toamna

5 motive pentru o vacanță în Mallorca toamna

/
/
/
141 Previzualizări

Mallorca este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Spania, mai ales pentru iubitorii de soare și mare. Cea mai mare insulă din arhipelagul Insulelor Baleare, Mallorca pare desprinsă din cărțile poștale, cu o mulțime de plaje superbe, ape cristaline și peisaje de neimaginat. Deși majoritatea turiștilor își fac vacanța în Mallorca în timpul verii, cei care nu ajung să-și ia liber în sezonul estival vor fi surprinși să afle că această insulă este o destinație perfectă de vacanță chiar și în lunile mai răcoroase.

Apele mării sunt mai clade, iar soarele nu este la fel de dogoritor ca în toiul verii. În schimb, atunci când în România temperaturile nu depășesc 14 grade, în Mallorca te vei putea bucura de clima blândă cu medii de peste 20 de grade, numai bune pentru o vacanță dedicată lenevitului la soare. Dacă încă nu te-am convins, iată 5 motive pentru o vacanță în Mallorca toamna.

Clima ideală

Principalul motiv pentru o vacanță în Mallorca toamna este faptul că încă te mai poți bucura de zile calde și senine. Pe această insulă sezonul cald durează până la mijlocul lui octombrie, când temperaturile depășesc fără probleme pragul de 20 de grade, iar apele Mării Mediterane sunt suficient de calde încât încă mai poți înota. Chiar și în a doua parte a lunii octombrie și până la finalul anului, clima este blândă, iar temperaturile medii sunt între 20 și 25 de grade. Trebuie doar să ții cont de faptul că octombrie este cea mai umedă lună în Mallorca, iar serile sunt răcoroase.

Articole Similare:  5 stațiuni montane din Austria pentru o vacanță de vară răcoroasă

Vacanță MallorcaPosibilități infinite pentru drumeții și plimbări cu bicicleta

Minunata insulă se mândrește cu o multitudine de trasee de drumeții sau pentru plimbări cu bicicleta, perfecte pentru orice tip de turist. Din păcate, în toiul verii este mai dificil să le parcurgi, sub soarele dogoritor. În schimb, toamna, poți să te bucuri de astfel de excursii, fără a fi în pericol de a face insolație. Așadar, fă turul Peșterilor Dragonului din Porto Christo, admiră frumusețile din Cap Formentor sau din Cala Deia. Descoperă farmecul capitalei Palma de Mallorca, făcând plimbări cu bicicleta prin centrul vechi sau pe faleză, fă plimbări călare prin Alcuida ori admiră întreaga insulă de la depărtare, de la bordul unei bărci cu motor.

Drumetii Mallorca

Fiestas și festivaluri

Spaniolii sunt recunoscuți pentru petrecerile lor flamboaiante și pline de viață, iar Mallorca nu este excepție. Cele mai fascinante festivaluri și petreceri de stradă au loc toamna, mai ales în noiembrie. În a doua joi din această lună se organizează Dijous Boa, în orașul Inca, un festival agricol de proporții. Cel mai îndrăgit festival tradițional de măsline are loc în satul Caimari, o localitate fermecătoare la poalele munților Tramunta, în a treia săptămână din noiembrie. De asemenea, cei care vor să se delecteze cu preparate delicioase cu ciuperci, nu trebuie să rateze festivalul ciupercilor din Mancor de la Vall, în ultimul weekend din această lună.

Fiestas

Explorează insula în liniște

De la finalul lui septembrie, insula începe să se golească de turiști, astfel încât vei avea ocazia să-i descoperi mai ușor adevăratul farmec. Plajele sunt mult mai goale și nu vei fi nevoit să te lupți pentru un petic de nisip. Iar locurile mai izolate vor fi doar pentru tine. Cât despre principalele orașe, toamna nu vei mai fi nevoit să stai la cozi interminabile la muzee și nici nu vei mai fi înghesuit de mulțimi uriașe în zonele turistice. În acest sezon poți descoperi atmosfera specială din Mallorca, poți să te împrietenești cu localnicii și poți afla mai multe despre modul lor de viață în acest colț de Paradis.

Articole Similare:  Curiozităţi interesante despre busolă

Palma de Mallorca

Parcurge drumul vinului

Mallorca este recunoscută și pentru soiurile de vin delicios care se produc aici. Există diferite tururi oficiale, care te vor duce pe la cele mai faimoase crame de pe insulă. Unele tururi se desfășoară la bordul unui tren vintage numit simplu Mallorca Wine Express. Turul traversează regiunea Es Raiguer, prin dealuri nesfârșite acoperite cu viță și oprește la mai multe crame vechi, unde poți face degustări și poți vedea îndeaproape cum se produc aceste soiuri de vin.

Mallorca Wine Express

Mallorca

Te-am convins? Ai vrea să-ți faci vacanța în Mallorca toamna?

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge