Home / General / 30 de puncte, cum știința ne-a schimbat viața

30 de puncte, cum știința ne-a schimbat viața

/
/
/
92 Previzualizări

Dacă privim viața cu 100 de ani în urmă și o compara cu viața de astăzi, vom observa că știința a schimbat în mod dramatic viața umană. Odată cu începutul Revoluției Industriale din secolul al XVIII-lea, efectul Științei asupra vieții umane sa schimbat rapid. Astăzi, știința are un efect profund asupra felului în care trăim, în mare parte prin tehnologie, prin utilizarea cunoștințelor științifice în scopuri practice.

Unele forme de invenții științifice ne-au schimbat complet viața. De exemplu, frigiderul a jucat un rol major în menținerea sănătății publice încă de la inventarea sa. Primul automobil, datând din anii 1880, a făcut uz de multe progrese în fizică, matematică și inginerie; primele computere electronice au apărut în anii 1940 de la progresele simultane în electronică, fizică și matematică. Astăzi avem supercomputere de mare viteză cu o precizie de 100%.

Știința are o influență enormă asupra vieții noastre. Acesta oferă baza multor tehnologii moderne – instrumentele, materialele, tehnicile și sursele de putere care ne fac viața și munca mai ușoară. Descoperirile oamenilor de știință contribuie, de asemenea, la formarea opiniilor noastre despre noi înșine și despre locul nostru în univers.

Cercetarea în tehnologia alimentară a creat noi modalități de conservare și aromatizare a ceea ce mâncăm. Cercetarea în chimie industrială a creat o gamă largă de materiale plastice și alte materiale sintetice, care au mii de utilizări în casă și în industrie. Materialele sintetice se transformă cu ușurință în forme complexe și pot fi utilizate pentru a produce mașini, componente electrice și auto, instrumente științifice, tehnice și industriale, obiecte decorative, containere, materiale de ambalare și multe alte elemente.1: Utilizarea științei în viața de zi cu zi ne-a ajutat foarte mult în rezolvarea problemelor legate de menținerea sănătății, producția și conservarea alimentelor, construirea de case și furnizarea de comunicare și transportare la transport). Cu ajutorul Științei am controlat epidemiile și multe alte boli. Acum știm structura de bază a ADN-ului și ingineria genetică efectuează cercetări pentru a afla corectă și corectă terapia genică pentru a depăși toate bolile.

2: Știința a schimbat oamenii și stilul lor de viață, obiceiurile alimentare, aranjamentele de dormit, metodele de câștig, modul de comunicare între oameni și activitățile recreative. Toate tipurile de sisteme muzicale, jocuri pe calculator, jocuri video electronice, DVD-uri, divertisment cinematografic și comunicare au fost aduse la ușa noastră cu ajutorul Științei. Viața omului era foarte diferită de ceea ce fusese de 100 de ani în urmă. Știința a dat urechilor surzilor, ochilor celor orbi și a membrelor pentru cei răniți. Știința a avansat în mod adecvat, energetic și productiv avansat, schimbat, civilizat, îmbunătățit și progresat. Știința a adus sofisticare vieții umane.

Pe scurt, știința sa schimbat, a îmbunătățit, a îmbunătățit, a modificat și rafinat viața umană în toate privințele.

3: Astăzi, cu ajutorul științei, putem explica ceea ce era ciudat și misterios pentru oamenii din trecut. Știința geneticii deschide noi uși de înțelegere a genei și celulei umane.

4: Acum, ființele umane au devenit mai critice și mai puțin îngrozitoare decât părinții noștri și strămoșii.

5: Două sute de ani în urmă, rata mortalității la copii a fost foarte mare. În acele zile, șapte din opt copii au murit înainte de prima lor zi de naștere. Acum, cu ajutorul vaccinurilor, medicamentele și sistemul de sănătate adecvat au speranța de viață îmbunătățită. Acum, oamenii trăiesc vieți mai îndelungate și mai sigure în comparație cu acum 200 de ani. Cercetarea biochimică este responsabilă pentru antibioticele și vaccinările care ne protejează de bolile infecțioase și pentru o gamă largă de alte medicamente utilizate pentru a învinge anumite probleme de sănătate. Ca urmare, majoritatea oamenilor de pe planetă trăiesc acum mai mult și mai sănătoși decât oricând.

Articole Similare:  Primele organe artificiale vor ajunge în spațiu

6: După aceea și pînă la vârsta de 12 ani unul se prădea la boli ca variola, rujeolei, tuse convulsivă, scarlatină și difterie. Acum, știința a învins aceste boli.

7: Într-o etapă ulterioară, iarăși am fost amenințați constant de febră galbenă, malarie, tifos, holeră, tifoid și gripă. Astăzi avem vaccinuri și ajutoare medicale pentru a face față acestor probleme de sănătate. Sunt în curs de desfășurare cercetări suplimentare pentru a afla cauzele și tratamentul acestor și alte boli.

8: De la o persoană, boala sa răspândit printre ceilalți oameni. Se numește Epidemie. Acum, cu ajutorul vaccinurilor și medicamentelor, am învins aceste boli. Însă știința trebuie să facă mai multă cercetare și trebuie să lupte cu alte arene de boli.

9: Viața era incertă. Era rar întâlnirea cu cineva de treizeci de ani, deoarece din cauza bolilor, mulți oameni au murit mai devreme de vârsta de treizeci de ani. Aceste condiții au predominat cu puțin timp în urmă.

10: În viața de zi cu zi, trebuie să comunicăm cu diverși prieteni și rude, cu diverse persoane oficiale și în scopuri generale. Și mulți oameni care urmează să fie contactați pot fi la distanțe foarte îndepărtate. Cu toate acestea, timpul și distanța au fost cucerite de știință. Dacă vrem să comunicăm sau să călătorim, ambele sunt posibile rapid, rapid și expedient.

11: În aceste zile există foarte puține șanse ca copiii să prindă boli, deoarece nașterile au loc în mod normal în spitale sub supravegherea unei echipe de medici specializați. Știința a inventat vaccinuri pentru copiii mici pentru a le proteja împotriva bolilor viitoare de viață.

12: Tinerii sunt, de asemenea, primiți tratament medical în timp și în aceste zile omul trăiește timp de aproximativ șaptezeci de ani.

13: Știința și metodele științifice au ajutat la aflarea cauzei bolii și a prevenirii ei.

14: Starea sanitară în trecut era deplorabilă. Acum avem sisteme sanitare mai bune.

15: Strazile orașului erau neasfaltate; nu exista un sistem adecvat de drenare. S-au văzut peste tot gunoi și alte deșeuri. Porcii au fost văzuți rătăcind pe străzi. Oamenii au luat apă din puțuri murdare. Acum, apa minerală filtrată este disponibilă pentru a depăși bolile. De gestionarea deșeurilor solide nu este o problemă acum câteva zile, este de datoria comitetelor municipale ale municipiului să o gestioneze și să o arunce cu cele mai recente mașini și echipamente

16: Acum, toate aceste defecte au dispărut. Există curățenie peste tot. Este ilegal să arunci gunoi pe străzi. Există un sistem adecvat de drenare și metode noi și îmbunătățite pentru gestionarea deșeurilor solide așa cum sa spus mai devreme. Există departamente separate care se tem de starea sanitară a orașelor.

17: Acum un secol, pentru scopuri de menaj, apă a fost transportată din puțuri în găleți. Uneori sa dovedit a fi dăunătoare pentru sănătatea umană. Mai mult, a fost insuficient pentru nevoile zilnice. Dar acum filtrele de apă au devenit obișnuite.

18: Acum există o cantitate suficientă de apă în orașe. De exemplu, Los Angeles primește apă prin țevi din Colorado River, care este la 340 de mile departare. Această apă este furnizată la Los Angeles după procesul adecvat de filtrare a apei.

19: Cu ajutorul științei există și schimbări în alimentația noastră. Avem soiuri de mâncare. În trecut, alimentele nu puteau fi păstrate. Dar acum metodele de înghețare rapidă au făcut posibila păstrarea posibilă. Datorită tehnologiilor moderne cum ar fi deshidratarea și sterilizarea, nu există nici o șansă de otrăvire a alimentelor. Avem tot felul de fructe, carne și legume. Chiar și fructele și legumele care sunt în afara sezonului.

Articole Similare:  A fost descoperită cea mai veche planetă din Sistemul Solar

20: Nu numai obiceiurile noastre alimentare se schimbă, dar și îmbunătățirile în casele noastre. Mijloacele de transport au suferit, de asemenea, o mare ameliorare și schimbare.

21: Știința ne-a schimbat de asemenea atitudinea. Superstițiile au fost aruncate, pentru că nu există nici o bază științifică pentru ei. Acum oamenii nu se tem de tunetele norilor.

22: Acum, oamenii nu mai cred că bolile sunt cauzate de spiritele rele.

23: Astrologia și averile au pierdut popularitatea în comparație cu acum 100 de ani. Nimeni nu se teme acum de pisici negre, oglinzi sparte și numărul 13. Deoarece știința a demonstrat că aceste tipuri de temeri sunt ne-științifice și ilogice.

24: Știința a schimbat noțiunile false ale oamenilor, care nu sunt susținute de fapte științifice.

25: Cercetarea în domeniul științei și al tehnologiei a făcut oamenii deschisi și cosmopoliti, pentru că omul de știință nu-i place să călătorească pe pista bătută și întotdeauna încearcă să afle lucruri noi, explorări noi, noi descoperiri și noi invenții.

26: Știința a adus, de asemenea, echipamente medicale care ajută la salvarea vieții umane. Mașina de dializă pentru rinichi facilitează numeroși oameni să supraviețuiască bolilor renale care ar fi fost o dată fatale, iar supapele artificiale permit pacienților cu boli cardiace coronariene să se întoarcă la viață activă. Din anii 1980, laserele au fost folosite în tratamentul pietrelor dureroase la rinichi. Laserele sunt folosite atunci când pietrele la rinichi nu reușesc să treacă prin corp după câteva zile, oferă o modalitate rapidă și scăzută de a distruge piatra și permite pietrelor să treacă cu ușurință prin corp. Această tehnică se numește litiotripsie.

27: Chirurgia artroscopică este o tehnică care utilizează fibră optică pentru a sonda articulații complexe, cum ar fi genunchiul, umărul, glezna și încheietura mâinii pentru a evalua leziunile. Este o operație minim invazivă pentru a repara o îmbinare deteriorată; chirurgul examinează articulația cu o “artroscopie” în timp ce face reparații printr-o mică incizie.

28: 200 de ani în urmă, nimeni nu știe că părțile corpului uman pot fi înlocuite sau transplantate. Acum, transplantul de rinichi este utilizat pe scară largă pentru a salva vieți omenești în întreaga lume. Dr. Christian Bernard a inventat mai întâi metoda de transplant de inimă. Tehnicile de transplant de ochi sunt folosite în aceste zile pentru a vedea din nou această lume frumoasă, pentru cei care și-au pierdut ochii. Toate acestea sunt binecuvântările științei.

29: Undele ultra-frecvente (UHF) sunt alocate pentru o varietate de utilizări, inclusiv televiziune, telefoane celulare, radiouri de siguranță publică, radiouri de afaceri, etc. Deci, dacă cineva urmărește televiziunea prin satelit, vorbind pe telefonul mobil, având poliție / incendiu / ambulanță expediată într-o situație de urgență cu care se confruntă sau având spațiu aerian național protejat de aeronave militare, toate beneficiază de știință care a permis utilizarea undelor UHF. Chiar este folosit pentru a trata unele boli.

30: Pentru comunicare, acum avem telefoane fixe, telefoane mobile fără fir, telefoane fără fir, telefoane mobile, wireless, videoconferințe, Internet, bandă largă de Internet, e-mail, rețele sociale, multe alte modalități de a comunica. Toate acestea sunt binecuvântări ale științei. Astăzi suntem mai bine conștienți de ceea ce se întâmplă în întreaga lume datorită canalelor de televiziune prin satelit. Binele și beneficiile științei pentru viața umană sunt nesfârșite.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge