Home / Turism / 14 orașe pe care să le vizitezi dacă ești îndrăgostit de muzică

14 orașe pe care să le vizitezi dacă ești îndrăgostit de muzică

/
/
/
126 Previzualizări

Dacă ești îndrăgostit de muzică există câteva orașe din lume pe care trebuie neapărat să le vizitezi. E vorba despre locuri care au scris istoria pe note și care găzduiesc monumente și muzee dedicate muzicii, perfecte pentru orice “meloman”. Smile

Seattle, SUA

Seattle este considerat ca fiind locul unde a luat naștere grunge-ul. Tot în acest oraș din Statele Unite ale Americii, Kurt Cobain, Dave Grohl și Krist Novoselic au pus bazele legendarei trupe Nirvana, una dintre cele mai apreciate formații din toate timpurile.

Astfel, nu este de mirare că Seattle este unul dintre orașele pe care trebuie să-l viziteze orice amator de muzică.
Aici o să găsești Muzeul Culturii Pop, cunoscut și sub numele de EMP Museum, un spațiu extraordinar unde te așteaptă expoziții cu tematică muzicală, dar și de artă contemporană, jocuri video, costume de scenă, filme horror, fantasy și multe altele. Printre ele se numără expoziția permanentă dedicată Nirvana.

Pentru a vizita Muzeul Culturii Pop din Seattle trebuie să scoți din buzunar aproximativ 28 de dolari pentru un bilet normal. Copiii care au sub patru ani nu au nevoie de bilet.emp museum seattle

Liverpool, Marea Britanie

Liverpool este unul dintre cele mai importante orașe din lume atunci când vine vorba despre muzică, mai ales că acesta este locul care ne-a dat una dintre cele mai iubite formații din toate timpurile, The Beatles.

Dacă ești fan Beatles atunci trebuie să știi că în Liverpool există o mulțime de atracții turistice pe gustul tău. Prima oprire pe care o faci va fi la The Beatles Story, care se află printre cele mai importante muzee dedicate muzicii celebrei trupei britanice. Muzeul este împărțit în două locații importante, respectiv Albert Dock și Pier Heads.

La Albert Dock se află expoziția principală, în timp ce la Pier Heads se găsește expoziția “The British Invasion”, dedicată poveștii despre cum The Beatles a cucerit SUA. De asemenea, tot aici există și o cafenea cu tematică Beatles, care sigur o să te încânte. Pentru a vizita aceste atracții trebuie să plătești în jur de 15 lire.

După plimbarea prin muzeu, poți să te urci în Magical Mistery Tour Bus, vehiculul care te va purta prin Liverpool pentru a afla și mai multe despre fenomenul The Beatles. Turul durează aproximativ două ore și face opriri în mai multe locuri care au fost importante în evoluția trupei. O astfel de plimbare costă 17.95 de lire.

Seara, trebuie să te duci cel puțin odată la The Cavern Club, locul unde The Beatles au avut primul concert. Și în prezent, Cavern este un spațiu muzical cu greutate, având două scene. Locul poate fi vizitat în fiecare zi, începând de la ora 10:30. Intrarea este liberă de luni până miercuri, iar de joi până duminică se plătește bilet în funcție de oră și de trupele care sunt programate să apară în fața publicului.

Articole Similare:  Cele mai frumoase insule secrete din Croația, de care probabil nu ai auzit

the beatles story liverpool

Salzburg, Austria

Salzburg este un oraș fermecător pe care trebuie să-l vizitezi cel puțin odată. Minunatul loc din Austria are un aer cu totul aparte pentru cei care sunt îndrăgostiți de muzică. Aici s-a născut Wolfgang Amadeus Mozart, iar Salzburg păstrează așa cum se cuvine memoria ilustrului compozitor.

Casa în care s-a născut Mozart este una dintre cele mai vizitate locuințe din lume. Întinsă pe trei etaje, expoziția prezintă diferite obiecte și detalii din viața artistului: cum a crescut, cum a început să compună, relația cu familia și nu numai. În muzeu se găsesc o mulțime de obiecte care i-au aparținut lui Mozart, precum și diferite documente.

Dacă ajungi în Salzburg trebuie neapărat să treci și pe la Reședința Mozart (Mozart-Wohnhaous). Clădirea a fost distrusă aproape în totalitate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, însă, din fericire, a fost refăcută. Muzeul a fost deschis pentru public în 1996. Familia lui Mozart a locuit în casa cu opt camere din anul 1773. În 1781, compozitorul a părăsit orașul natal, mutându-se la Viena. Aici o să găsești obiecte interesante, tablouri și nu numai. Pentru a vizita cele două muzee prezentate mai sus prețul este de aproximativ 18 euro.

Merită să faci o plimbare prin centrul Salzburg-ului unde poți să vezi statuia lui Mozart sau să te bucuri de magazinele cu suveniruri pe care le vei întâlni la tot pasul. Nu uita să guști din delicioasa ciocolată care poartă numele compozitorului. Laughing

mozart house salzburg

Londra, Marea Britanie

Londra are o istorie muzicală cât se poate de bogată. Aici au avut loc concerte excepționale, care vor rămâne mereu în sufletul celor care sunt cu adevărat pasionați de muzică. Capitala Angliei a fost locul unde s-au pus bazele unora dintre cele mai importante trupe din toate timpurile, așa că merită să faci o vizită aici.

Dacă alegi London Rock Music Tour o să înveți despre muzică în câteva ore, mai mult decât alții află în ani. O să descoperi cum au influența istoria muzicii cartiere celebre precum Soho sau Camden Town, o să vezi cluburi mici pe scenele cărora au debutat trupe care astăzi sunt considerate legende ale culturii pop și o să vizitezi locuri extrem de importante pentru trupe precum: The Clash, Sex Pistols, The Beatles, Queen, Pink Floyd și nu numai.

London Rock Music Tour are un program dimineața și unul seara, în fiecare vizitându-se altceva. Astfel, dacă vrei să descoperi cât mai multe, merită să faci turul complet. Pentru ambele plimbări biletul costă aproximativ 90 de lire.

Articole Similare:  Cele mai ieftine destinații de călătorie din 2017

amy winehouse london

New York, SUA

New York este un oraș cu o istorie muzicală atât de bogată încât este aproape imposibil să descoperi povestea tuturor trupelor și artiștilor pe care sunetul muzicii i-a purtat aici. De aceea îți recomandăm să te lași pe mâna celor de la Rock Junket Tour. Există diferite variante de tururi dintre care poți alege, acestea fiind împărțite pe cartiere. Rock Junket Tour este considerat unul dintre cele mai bune tururi turistice din lume, așa că poți să-l încerci cu încredere. Printre obiectivele pe care o să le descoperi se numără și faimosul club punk CBGB, care din păcate a fost închis în urmă cu mai mulți ani, deși o mulțime de celebrități au încercat să-l salveze.

Considerată un monument al New York-ului, în cartierul Queens o să găsești Casa Memorială a lui Louis Armstrong. Aici sunt expuse diferite colecții care spun povestea lui Louis Armstrong, dar prezintă și aspecte importante din istoria jazz-ului în general.

Tot pentru cei care se dau în vânt după jazz, National Jazz Museum din Harlem este locul pe care trebuie să-l vadă. Poți să-l vizitezi în fiecare zi, mai puțin marți și miercuri când este închis. Intrarea este liberă, dar se sugerează o donație de 12 dolari.

music hall new york

Stockholm, Suedia

Fie că vrem sau nu, cu toții știm versurile câtorva melodii ABBA. Nici nu e surprinzător având în vedere că trupa din Stockholm domina topurile în anii ’70, iar hit-urile lor au rămas la fel de îndrăgite și în prezent. Fiind vorba despre o trupă atât de iubită, era de așteptat ca printre cele mai faimoase muzee dedicate muzicii să există unul care are ABBA în centrul atenției, bineînțeles în capitala suedeză.

Un bilet obișnuit pentru a vizita muzeul costă aproximativ 25 de euro.

abba museum stockholm

Kingston, Jamaica

Considerat vocea unei generații, Bob Marley rămâne, fără discuție, unul dintre cei mai apreciați artiști din toate timpurile. Dacă ești fan reggae, atunci merită să vizitezi Casa Bob Marley din Kingston, Jamaica, un muzeu dedicat muzicii și vieții artistului.

Clădirea care găzduiește muzeul este cea în care Marley a locuit până în 1981, când s-a stins din viață. Câțiva ani mai târziu soția sa a transformat locuința astfel încât să poată să fie vizitată. Aici sunt expuse cele mai de preț lucruri ale artistului, dar și diferite fotografii și nu numai. Biletul de intrare costă aproximativ 25 de dolari.

bob marley museum jamaica

Tu ce muzee dedicate muzicii ai vrea să vizitezi? 

 
 
 

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge