Home / Turism / 14 orașe pe care să le vizitezi dacă ești îndrăgostit de muzică – PART 2

14 orașe pe care să le vizitezi dacă ești îndrăgostit de muzică – PART 2

/
/
/
138 Previzualizări

Îți poți imagina cum ar arăta viața fără muzică? Nici noi! De aceea ți-am pregătit o listă cu orașele care au muzee dedicate muzicii și alte atracții deosebite, pe care merită cu adevărat să le vizitezi.

Memphis, SUA

Cei care sunt îndrăgostiți de muzică nu pot rata o vizită în Memphis, locul în care Elvis Presley și-a petrecut cea mai mare parte din viață. Aici poți vizita vila Graceland, care i-a aparținut marelui cântăreț, loc unde sunt expuse lucruri personale care i-au aparținut lui Elvis. Celebrele sale costume de scenă sau colecția lui de mașini se numără printre cele mai apreciate exponate din muzeu. Tot pe terenul vilei Graceland se află și mormântul artistului. Dacă vrei să vizitezi muzeul trebuie să plătești între 38 și 195 de dolari, în funcție de turul pe care-l alegi.

Graceland este doar unul dintre cele două muzee dedicate muzicii din Memphis. Astfel, îți recomandăm să faci o vizită și la Rock and Soul Museum care este dedicat pionierilor rock and roll-ului. Biletul de vizitare costă 12 dolari.

graceland memphisPigeon Forge, SUA

Acesta este un loc inedit care te va purta într-o călătorie muzicală country, cât se poate de distractivă. Cu alte cuvinte, în Pigeon Forge o să te poți bucura de Dollywood, parcul de distracții deținut de Dolly Parton, cunoscuta cântăreață americană de country. Biletul de zi costă aproximativ 55 de dolari.

dollywood sua

Nashville, SUA

Nashville este un oraș extrem de important din punct de vedere muzical. Atât în istorie, cât și în prezent, Nashville s-a lăudat cu o mulțime de spații dedicate muzicii, dar și cu trupe și artiști ale căror cariere au pornit de aici.

Articole Similare:  Cum să faci cele mai bune poze cu iPhone

Cei pasionați de muzică trebuie să viziteze Johnny Cash Museum. Aici se găsesc o mulțime dintre lucrurile excepționalului artist, de la instrumente muzicale, la costume de scenă, documente, scrisori și nu numai. Biletul de intrare costă 19 dolari.

Dacă ajungi în Nashville este păcat să nu faci o vizită și la Country Music Hall of Fame and Museum, unul dintre cele mai apreciate muzee dedicate muzicii din lume. Poți să vezi expoziții care onorează artiști precum: Bob Dylan, Johnny Cash, Shania Twin și mulți alții. Un bilet costă 24 de dolari.

Nu în ultimul rând, tot în Nashville te așteaptă și Muzeul dedicat lui Willie Nelson. Un bilet costă aproximativ 10 dolari.

johhny cash museum

Detroit, SUA

Oricine iubește muzica știe că Motown Records înseamnă extraordinar de mult în lumea muzicii. Astfel, nu e de mirare că există și un muzeu dedicat casei de discuri. Motown Records a fost înființată de Berry Gordon. Printre artiștii și trupele care au lucrat cu casa de discuri se numără: Michael Jackson, Marvin Gaye, The Marvelettes, The Supremes, The Jackson 5, Lionel Richie și mulți alții. Pentru a vizita muzeul trebuie să scoți din buzunar în jur de 15 dolari.

motown records

Paris, Franța

Cântecele franțuzești au fermecat întreaga lume așa că e de așteptat că orice împătimit al muzicii trebuie să viziteze Parisul cel puțin odată.

Una dintre cele mai importante atracții este Muzeul Edith Piaf, care se află în apartamentul în care a locuit celebra cântăreața la începutul carierei sale. Pe lângă obiectele persoanele ale lui Piaf, aici sunt expuse diferite tablouri și fotografii care o înfățișează pe artistă. Intrarea este liberă.

Articole Similare:  Cele mai frumoase insule secrete din Croația, de care probabil nu ai auzit

Tot la Paris trebuie să vizitezi și Cimitirul Pere Lachaise, unde se afla mormântul celebrului Jim Morrison, solistul trupei The Doors, dar și al lui Edith Piaf.

edith piaf museum

New Orleans, SUA

New Orleans este un adevărat paradis pentru iubitorii de jazz. Aici te așteaptă New Orleans Jazz Museum, pe care merită să-l vizitezi. O să descoperi instrumente, fotografii și este locul perfect pentru a afla povestea celor care au pus bazele jazzului.

New Orleans Jazz Museum

Cleaveland, SUA

Unul dintre cele mai spectaculoase muzee dedicate muzicii este Rock and Roll Hall of Fame din Cleaveland. Numeroasele expoziții atrag atenția asupra rădăcinilor muzicii rock and roll, a trupelor britanice care au luat cu asalt SUA în anii ’60, a orașelor care au modelat istoria muzicii, dar și a artiștilor din prezent, care transformă și duc mai departe rock and roll-ul. Un bilet costă aproximativ 23 de dolari.

rock and roll hall of fame

Citește și: 14 orașe pe care trebuie să le vizitezi dacă ești îndrăgostit de muzică – partea I

Tu ce muzee dedicate muzicii ai vrea să vizitezi?

 
 
 

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge