Home / Turism / 10 orașe medievale din Franța pentru o vacanță de poveste

10 orașe medievale din Franța pentru o vacanță de poveste

/
/
/
172 Previzualizări

Pe lângă metropolele moderne și stațiunile sclipitoare de la malul mării, Franța de mândrește și cu o sumedenie de orașe medievale unde timpul pare să se fi oprit în vremea cavalerilor și a domnițelor. Dacă îți dorești o vacanță diferită, în care să te bucuri de orășele colorate, să afli mai multe despre evul mediu, dar și să faci cele mai frumoase poze, atunci noi îți propunem câteva orașe medievale din Franța unde vei avea parte de un concediu… desprins din povești!

Saint-Malo

Acest oraș fortificat lângă Canalul Mânecii este cu adevărat pitoresc. În fiecare vară micuța localitate este luată cu asalt de turiști pasionați de arhitectură și istorie. În evul mediu, Saint-Malo a fost un port important, ce controla intrarea de pe râul Rance pe mare. Mai târziu a devenit un oraș al piraților și al călătorilor pe mare. Pe lângă clădirile istorice de o frumusețe rară, aici poți să te delectezi cu preparate tradiționale din fructe de mare și pește proaspăt. De fapt, Saint-Malo are cea mai mare concentrație de restaurante din Europa.

Orașe medievale Franța

Colmar

Unul dintre cele mai populare și bine păstrate orașe medievale din Franța, Colmar se mândrește cu o diversitate arhitecturală, greu de găsit în alte locuri din Europa. Explorează centrul istoric al orășelului pe jos și încearcă să descoperi elementele gotice, renascentiste, baroce, neo-baroce, clasice și neo-clasice care se împletesc în mod natural pe străduțele din Colamr. De asemenea, poți face o plimbare cu barca pe râul Lauch – canalele ce străbat acest oraș i-au adus porecla de “mica Veneție”. În timpul vacanței tale în Colmar nu uita să deguști din soiurile de vin ce se produc în regiune, despre care se spune că sunt printre cele mai delicioase din Franța.Colmar

Espelette

Acest orășel are un castel minunat și este faimos pentru casele sale tradiționale, care sunt ceva mai neobișnuite. Simbolul orașului Espelette este ardeiul roșu iute, care se cultivă în această zonă. Astfel, în Espelette vei observa mii de ardei atârnați pe pereții exteriori ai caselor, la uscat. Tot aici se face pudră de ardei iute, așa că nu se poate să pleci din Espelette fără câțiva ardei și un săculeț cu pudră. Dacă ești fan preparatelor picante, atunci trebuie să vizitezi acest orășel în ultima duminică din octombrie, când are loc un festival dedicat acestor ardei.

Espelette

Carcassonne

Unul dintre cele mai pitorești orașe medievale din Franța, Carcassonne se întinde la poalele unei citadele foarte vechi. Într-unul dintre cele 56 de turnuri ale fortăreței avea loc inchiziția catolică în secolul XIII-lea, iar astăzi găzduiește Muzeul Torturii, unde poți vedea obiecte de tortură folosite la acea vreme. Cu o mulțime de povești interesante, la fiecare colț de stradă, nu este de mirare că acest orășel este vizitat de peste 3 milioane de turiști în fiecare an.

Articole Similare:  Cele mai interesante atracții turistice din Thassos

Carcassonne

Conques

Acest orășel medieval este așezat între râurile Dourdou și Ouche. Deoarece majoritatea străduțelor sunt foarte înguste, Conques a reuști să-și păstreze atmosfera liniștită ce pare desprinsă din filmele istorice. Clădirile istorice, foarte bine păstrate, și pădurile dese din jur întregesc ambianța istorică fascinantă a acestui orășel ce pare că a încremenit în timp.

Conques

Avignon

Unul dintre cele mai recognoscibile orașe medievale se află în sud-estul Franței. Avignon era deja o așezare importantă în secolul VI î.Hr., iar de-a lungul timpului orașul a fost transformat în reședința a papei, un eveniment care a stârnit multe controverse în secolul al XV-lea. Astăzi, Avignon se află pe lista de locuri de patrimoniu UNESCO, iar Palatul Papilor este cea mai faimoasă clădire din oraș, care-i marchează chiar și acum orizontul. Dacă vrei să admiri arhitectura veche din Avignon așa cum se cuvine, atunci trebui să faci și o plimbare cu barca pe râul Ron. Nu uita să faci o oprire la faimosul pod ce poartă numele orașului.

Avignon

Saint-Emilion

La doar 35 de kilometri de Bordeaux, Saint-Emillon este faimos mai ales pentru vița de vie și vinul care se produce aici, considerat unul dintre cele mai bune din lume. Povestea acestui orășel începe în urmă cu 2.000 de ani, când romanii au plantat primele vii în această zonă. Astăzi orașul încă își mai păstrează farmecul medieval, porțiile sale ce țineau de vechile fortificații fiind și unele dintre cele mai populare atracții turistice. Cele mai frumoase priveliști din Saint-Emilion pot fi admirate din turnul superbului Chateau du Roy, un castel medieval, în timp ce adevăratele secrete ale orașului se află în subteran, în catacombele folosite de creștini ca locuri de veci în evul mediu.

Saint-Emilion

Toulouse

Unul dintre cele mai fascinante orașe medievale din Franța, Toulouse te va surprinde din prima clipă cu arhitectura sa veche și atmosfera modernă. Începe-ți periplul în Place du Capitole, unde poți admira superba clădire a administrației locale, ce datează din secolul al XVIII-lea. Dacă te uiți cu atenție, vei observa ca aproape toate clădirile istorice din Toulouse sunt realizate din cărămizi roz, combinate cu piatră albă pentru un efect decorativ. Tot aici poți face plimbări relaxante pe malurile râului Garonne ce traversează orașul sau prin Jardin des Plantes, o uriașă grădină botanică.

Articole Similare:  Cele mai frumoase campinguri din Germania, perfecte dacă iubești natura

Toulouse

Arles

Acest oraș pitoresc combină farmecul medieval cu atmosfera specifică regiunii Provence, Arles fiind faimos pentru două lucruri – ruinele romane și asocierea cu Van Gogh. Piețele largi, cafenelele pline de viață și străduțele înguste ce leagă o mulțime de clădiri medievale întregesc ambianța fascinantă a acestui loc. În Arles trebuie să descoperi istoria antică a orașului, începând cu amfiteatrul și teatrul roman, și apoi continuându-ți periplul prin Place de la Republique pentru a admira Biserica Sainte Trophime și prin Place du Forum, unde poți vedea cafeneaua pe care Van Gogh a imortalizat-o în faimoasa sa lucrare.

Arles

Rouen

Cu peste 200 de situri protejate, Rouen este unul dintre cele mai fascinante orașe medievale din Franța. Deși o mare parte din acest oraș a fost afectat de bombardamentele din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, centrul istoric a fost refăcut, astfel încât astăzi poți admira superba catedrală medievală, care a fost pictată de Monet cu mai multe ocazii. Nu trebuie decât să te pierzi pe străduțele labirintice din acest orășel din Normandia pentru a admira casele cu bârne specifice regiunii. Nu uita să te oprești în Place du Vieux-Marche, unde Ioana d’Arc a fost arsă pe rug.

Rouen

Harta celor mai frumoase orașe medievale din Franța

 

var markers_107 = [ {“title”: “

Conques

“, “lat”:”44.598148″, “lng”:” 2.394892″, “description”: “

Conques

“},{“title”: “

Saint-Malo

“, “lat”:”48.649189″, “lng”:” -2.026041″, “description”: “

Saint-Malo

“},{“title”: “

Colmar

“, “lat”:”48.078342″, “lng”:” 7.358757″, “description”: “

Colmar

“},{“title”: “

Espelette

“, “lat”:”43.341399″, “lng”:” -1.450009″, “description”: “

Espelette

“},{“title”: “

Carcassonne

“, “lat”:”43.211675″, “lng”:” 2.351827″, “description”: “

Carcassonne

“},{“title”: “

Avignon

“, “lat”:”43.948844″, “lng”:” 4.805786″, “description”: “

Avignon

“},{“title”: “

Saint-Emilion

“, “lat”:”44.895024″, “lng”:” -0.157114″, “description”: “

Saint-Emilion

“},{“title”: “

Toulouse

“, “lat”:”43.604905″, “lng”:” 1.442796″, “description”: “

Toulouse

“},{“title”: “

Arles

“, “lat”:”43.676231″, “lng”:” 4.625169″, “description”: “

Arles

“},{“title”: “

Rouen

“, “lat”:”49.443219″, “lng”:” 1.099022″, “description”: “

Rouen

“} ]; //window.onload = function () { var mapOptions_107 = { zoom: 5, draggable: !(“ontouchend” in document), scrollwheel: false, center: new google.maps.LatLng(markers_107[0].lat, markers_107[0].lng), //styles: [{featureType:”landscape”,stylers:[{saturation:-100},{gamma:0.3},{visibility:”on”}]},{featureType:”poi”,stylers:[{saturation:-100},{lightness:51},{visibility:”simplified”}]},{featureType:”road.highway”,stylers:[{saturation:-100},{visibility:”simplified”}]},{featureType:”road.arterial”,stylers:[{saturation:-100},{lightness:30},{visibility:”on”}]},{featureType:”road.local”,stylers:[{saturation:-100},{lightness:40},{visibility:”on”}]},{featureType:”transit”,stylers:[{saturation:-100},{visibility:”simplified”}]},{featureType:”administrative.province”,stylers:[{visibility:”off”}]/**/},{featureType:”administrative.locality”,stylers:[{visibility:”off”}]},{featureType:”administrative.neighborhood”,stylers:[{visibility:”on”}]/**/},{featureType:”water”,stylers:[{visibility:”on”},{saturation:50},{gamma:0},{hue:”#96BEEC”}]}] }; var map_107 = new google.maps.Map(document.getElementById(“dvMap_107”), mapOptions_107, {preserveViewport: true}); var infoWindow_107 = new google.maps.InfoWindow(); var lat_lng_107 = new Array(); var latlngbounds_107 = new google.maps.LatLngBounds(); var image_107 = {url: “https://www.ghiduri-turistice.info/assets/img/marker.png”}; for (i = 0; i < markers_107.length; i++) { var data = markers_107[i]; var myLatlng_107 = new google.maps.LatLng(data.lat, data.lng); lat_lng_107.push(myLatlng_107); var marker = new google.maps.Marker({ position: myLatlng_107, map: map_107, title: data.title, icon: image_107 }); latlngbounds_107.extend(marker.position); (function (marker, data) { google.maps.event.addListener(marker, "click", function (e) { infoWindow_107.setContent(data.description); infoWindow_107.open(map_107, marker); }); })(marker, data); } // }

Tu ce alte orașe medievale din Franța ne-ai recomanda să vizităm?

 
 
 

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge