Home / Turism / 10 muzee din Europa perfecte pentru cei mai mici dintre turiști

10 muzee din Europa perfecte pentru cei mai mici dintre turiști

/
/
/
110 Previzualizări

Atunci când pleci în vacanță cu prichindeii trebuie să te asiguri că obiectivele pe care le-ai ales sunt și pe gustul lor. Din fericire, pe continentul nostru există destule atracții turistice pentru copii pe care merită să le vizitezi. Iată câteva muzee din Europa care te vor fascina atât pe tine, cât și pe micuțul tău.

Muzeul Jucăriilor din Istanbul

Deschis în 2005, Muzeul Jucăriilor din Istanbul va fi cu siguranță pe placul celor mici. Nici nu e de mirare, având în vedere că aici sunt expuse peste 4.000 de exponate. Cele mai vechi jucării datează din anii 1700, fiind foarte rare.

Muzeul Jucăriilor din Istanbul are exponate din peste 40 de țări și este deschis pentru public de marți până duminică. În timpul săptămânii orarul de vizitare este de la 9:30 la 18:00, iar în weekend programul se prelungește până la ora 19.

Dacă vrei să mergi în Istanbul, găsești aici câteva variante de cazare. Muzeul jucariilor din istambul

Muzeul Național din Irlanda

Printre cele mai populare atracții turistice pentru copii din Europa se numără și Muzeul Național din Dublin. Într-adevăr, dacă ajungeți în Irlanda merită să faceți o vizită aici!

În muzeu sunt expuse o sumedenie de animale, de la tigrii, la reptile, iar copiii se vor bucura cu siguranță să le vadă de aproape. Tot aici, micuții pot să învețe o mulțime de lucruri interesante despre viața marină. Nu în ultimul rând, muzeul are o colecție de peste 12.000 de specii de insecte.

Mai există expoziții dedicate arheologiei, istoriei, vieții la țară, folclorului și nu numai. De asemenea, tot pentru cei mici, s-au pregătit zone interactive unde pot atinge exponate, se pot juca și pot învăța o mulțime de lucruri noi.

Muzeul Național din Irlanda este deschis de marți până sâmbătă, între orele 10 – 17. Duminica, programul este de la 14 – 17, iar lunea muzeul este închis.

Dacă vrei să mergi în Dublin, găsești aici câteva variante de cazare. 

muzeul national din dublin

Muzeul Științei NEMO din Amsterdam

Tehnologia a evoluat extrem de mult în ultimii ani, însă e mereu interesant să ne uităm în urmă, să vedem cum s-a dezvoltat știința de-a lungul deceniilor. Printre cei fascinați de aceste schimbări se numără și prichindeii. Astfel, Muzeul Științei NEMO din Amsterdam se numără printre cele mai bune atracții turistice pentru copii.

În cadrul muzeului se poate vizita Galeria Inovațiilor, loc în care sunt expuse tot felul de lucruri interesante, ca de exemplu o baterie uriașă din secolul al XVIII-lea.

Desigur, Muzeul Științei NEMO are multe alte colecții. Tu și copilul tău puteți să aflați lucruri fascinante despre cosmos, despre corpul uman, despre fizică și nu numai.

Nu în ultimul rând, special pentru cei mici există și o zonă interactivă care le oferă posibilitatea să fie adevărați chimiști pentru câteva zeci de minute.

În perioada aprilie – august, muzeul este deschis în fiecare zi, între orele 10 – 17:30. Apoi, în intervalul septembrie – martie, programul de vizitare e de marți până duminică, tot de la 10 la 17:30.

Articole Similare:  4 rute de tren care îți arată frumusețea peisajelor montane din Austria

Dacă vrei să mergi în Amsterdam, găsești aici câteva variante de cazare. 

Muzeul stiintei nemo

Muzeul Științei din Munchen

Există o mulțime de muzee în Europa pe care trebuie să le vezi, însă Muzeul Științei din Munchen (Deutsches Museum) este chiar în fruntea listei! Atât copiii, cât și adulții, nu au cum să se plictisească aici, având în vedere că este cel mai mare muzeu din lume dedicat științei și tehnologiei. În total, aici sunt expuse peste 28.000 de exponate din 50 de domenii ale științei.

Fie că vrei să-i arăți micuțului tău cum se fabrică diferite lucruri, ce se vede într-un microscop, modul fascinant în care s-a dezvoltat industria transporturilor sau ce găsim pe lună, Muzeul Științei din Munchen este loc perfect. Copiii se vor simți în largul lor, mai ales că au la dispoziție șase etaje pline cu exponate pe care pot să le exploreze.

Pe lângă zonele interactive, aici există și un spațiu special, dedicată copiilor cu vârsta între 3 – 8 de ani.

Muzeul este deschis zilnic între orele 9 – 17.

Dacă vrei să mergi în Munchen, găsești aici câteva variante de cazare. 

muzeul stiintei din munchen

Muzeul Științei din Londra

Roboți, matematică, realitate virtuală și secrete din cosmos! Toate, și mult mai mult de atât, se găsesc la Muzeul Științei din Londra. Cărui copil nu i-ar plăcea să vadă așa ceva?

Muzeul Științei este un must see dacă ajungi în Londra. Acesta este un loc unde copilul tău se poate juca în voie, dar și învață despre: Valentina Tereshkova (prima femeie în spațiu), energiile viitorului, evoluția ceasurilor, avioane și zbor și nu numai.

De asemenea, micuții sunt așteptați la The Garden, cunoscută și sub numele de zona de joacă. Aici copiii se pot distra cu apă, cuburi, sunete și, desigur, curiozității despre știință și tehnologie.

Muzeul este deschis zilnic, între orele 10 – 18.

Dacă vrei să mergi în Londra, găsești aici câteva variante de cazare. 

muzeul stiintei din londra

Muzeul Științelor Naturii din Viena

Acesta este cel mai mare muzeu din Viena și este un loc perfect pentru ca micuțul tău să descopere lucruri spectaculoase.

Copiii pot “îmbarca” într-o călătorie subacvatică misterioasă, pot să vadă oase de dinozaur, să afle despre istoria Pământului, despre microorganisme, să vadă stelele și constelațiile la planetariu și nu numai.

Cu un arsenal de exponate extrem de bogat, nu este de mirare că Muzeul Științelor Naturii din Viena se numără printre cele mai populare atracții turistice pentru copii. Expozițiile pot fi vizitate de zilnic, între orele 9 – 18:30, mai puțin marțea, când muzeul este închis.

Dacă vrei să mergi în Viena, găsești aici câteva variante de cazare. 

Muzeul Științelor Naturii din Viena

Muzeul Național al Științelor Naturii din Paris

Aflat printre cele mai apreciate muzee din Europa, Muzeul Național al Științelor Naturii din Paris este excelent atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Articole Similare:  5 stațiuni montane din Austria pentru o vacanță de vară răcoroasă

Copiii vor putea să vadă o mulțime de animale, plante, pietre și minerale, vor putea să descopere creaturi secrete din adâncul oceanului și să vadă cum arătau strămoșii lor. Pe lângă expozițiile permanente, pline de exponate interesante, există și o Galerie a Copiilor numai bună pentru a combina distracția și educația.

Muzeul Național al Științelor Naturii din Paris este cu adevărat special, având în tutelă un parc zoologic, o grădină botanică superbă și alte 12 spații conexe. 

Doritorii pot vizita muzeul în fiecare zi, între orele 10 – 18.

Dacă vrei să mergi în Paris, găsești aici câteva variante de cazare. 

muzeul national al stiintelor naturii paris

Muzeul Olimpic din Lausanne

Un muzeu cu totul aparte, care sigur o să-l facă foarte curios și pe micuțul tău este cel din Lausanne. Întins pe trei etaje, Muzeul Olimpic spune povestea și evoluția celui mai popular eveniment sportiv din lume.

Cu o istorie care datează încă din Grecia Antică, Jocurile Olimpice s-au schimbat mult de-a lungul anilor. Muzeul din Elveția găzduiește o sumedenie de exponate interesante, unele datând chiar de la primele ediții ale celebrei competiții.

Muzeul este deschis între orele 8:30 – 12:30 și 1:30 – 5:30, de luni până vineri.

Dacă vrei să mergi în Lausanne, găsești aici câteva variante de cazare. 

muzeul olimpic din lausanne

Eureka! Muzeul National al Copiilor Halifax

Ce poate să fie mai distractiv pentru copii decât un muzeu care le este dedicat în totalitate? Ei bine, Eureka! este exact asta, un muzeu pentru copii unde distracția și educația merg mână în mână.

Prin diferite jocuri, cei mici învață despre corpul omenesc, despre istorie, natură, știință, dar și cum să se descurce singuri în societate. Cu siguranță copilul tău nu va uita prea curând vizita la Eureka!

Muzeul pentru copii este deschis de marți până duminică, între orele 10 – 16.

Dacă vrei să mergi în Halifax, găsești aici câteva variante de cazare. 

eureka muzeul national al copiilor

Muzeul Jucăriilor din Vilnius

Ce ar putea să-i bucure mai tare pe copii decât să-și petreacă timpul înconjurați de jucării? Probabil că nimic. De aceea trebuie să mergi, împreună cu prichindelul tău, la Muzeul Jucăriilor din Vilnius, una dintre cele mai apreciate atracții turistice pentru copii din Europa.

Muzeul este împărțit în trei expoziții. Prima este cea “antică”, acolo sunt prezentate jucăriile vechi, iar apoi urmează cele din secolul al XIX-lea și al XX-lea. Nu în ultimul rând, există și o expoziție dedicată jucăriilor contemporane.
Pentru ca micuții să se poată bucura din plin de experiență, în muzeu există și replici după jucăriile vechi, astfel încât copiii să poată să le atingă.

Marți și miercuri muzeul este deschis între orele 14 – 18, iar joi și vineri programul e de la 14 – 20. În weekend, expozițiile se pot vizita între orele 11 – 16.

Dacă vrei să mergi în Vilnius, găsești aici câteva variante de cazare. 

muzeul jucariilor din vilnius

Tu ce muzee recomanzi pentru o vacanță cu cei mici?

 
 
 

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge