Home / Turism / 10 hoteluri deosebite din România pentru o vacanță de neuitat

10 hoteluri deosebite din România pentru o vacanță de neuitat

/
/
/
114 Previzualizări

Atunci când caută locuri de cazare, majoritatea călătoriilor aleg hoteluri curate și frumoase, nu departe de locurile pe care vor să le viziteze și de preferință la un preț rezonabil. Dar, cum ar fi să îți petreci vacanța într-un hotel neobișnuit, care să fie el însuși destinația ta. Atunci când ne gândim la hoteluri neobișnuite ne vin în minte destinații exotice din Asia sau Africa ori metropole faimoase. Totuși, și România se “laudă” cu câteva hoteluri neobișnuite, unde poți petrece o vacanță minunată. Fie că vorbim de căsuțe construite în copaci, un hotel făcut complet din gheață, castelul unui vampir faimos sau un complex cu un design futuristic, aceste hoteluri deosebite din România îți vor face vacanța de neuitat.

Castelul Lupilor – județul Hunedoara

Dacă ți-ai dorit dintotdeauna să petreci măcar o noapte într-un castel medieval învăluit în mister și legende, dar să ai și parte de toate facilitățile moderne, atunci Castelul Lupilor din județul Hunedoara este alegerea ideală pentru tine. Aici poți sta într-una dintre camerele tematice cu nume precum Iatacul Reginei, Camera Romană sau Camera de Tortură, cu decorațiuni specifice. Castelul, deși recent construit, pare a fi desprins din Evul Mediu. Potrivit proprietarilor, Castelul Lupilor a fost ridicat în locul unde marele lup alb a adunat toți lupii din Dacia pentru a-i ajuta pe daci în luptele lor.

Pensiunea ATRA Doftana – județul Prahova

Aflat într-o zonă superbă lângă Barajul Paltinu, în Valea Doftanei, Pensiunea ATRA Doftana este un complex cu un design minimalist și modern, ce oferă nu doar servicii de calitate, ci și o sumedenie de activități interesante. Pensiunea se află în mijlocul naturii, fiind locul ideal în care să evadezi e gălăgia orașului. Fiecare dintre cele opt camere au panorame spectaculoase peste râul Doftana și baraj. Musafirii pensiunii pot face plimbări cu caiacul pe râu sau și face drumeții ori plimbări cu bicicleta prin Rezervația Glodeasa. Pensiunea are și un restaurant gourmet unde te poți delecta cu preparate delicioase.

Pensiunea ATRA DoftanaBâlea Ice Hotel – județul Sibiu

Acest hotel nu este disponibil tot anul! Totuși, în sezonul rece, când zăpada acoperă Transfăgărășanul și Bâlea Lac, poți să-ți petreci vacanța într-un hotel realizat complet din gheață. Hotelul este amenajat, de obicei, în ianuarie în funcție de condițiile meteo și “rezistă” până în martie. Acesta este singurul hotel de gheață din România, iar în fiecare an are o altă temă reflectată în decorațiuni. Bâlea Ice Hotel este realizat din blocuri uriașe de gheață scoase chiar din lacul Bâlea aflat în apropiere. Pe lângă hotel se mai amenajează, de obicei, și o biserică și un bar tot din gheață. Dacă vrei să petreci o noapte “înghețată”, poți sta în hotelul principal sau poți închiria unul dintre igluuri. Toate camerele au mobilă din gheață, dar sunt amenajate astfel încât să poți sta confortabil.

Articole Similare:  Vacanță în Porto: 8 excursii de o zi din cel mai frumos oraș portughez

Bâlea Ice Hotel - județul Sibiu

Domeniul Greaca – județul Giurgiu

O adevărată oază de liniște la 45 de kilometri de București, Domeniul Greaca din județul Giurgiu este o alegere excelentă pentru un weekend de relaxare, mai ales în sezonul cald. Aici vei găsi un conac neoromânesc, o cramă, două piscine exterioare și teren de tenis. Partea cea mai interesantă a acestui hotel este că te poți izola cu ușurință, singura localitatea aflată în apropiere fiind satul Greaca.

Domeniul Greaca - județul Giurgiu

Castelul Dracula – județul Bistrița-Năsăud

Dacă ești fan Dracula sau vrei să ai parte de o vacanță de neuitat în cel mai înfiorător hotel din România, atunci trebuie să vizitezi Castelul Dracula din Pasul Bârgăului. Acest hotel neobișnuit este inspirat de castelul lui Dracula inventat de autorul irlandez Bram Stoker. Hotelul se află la 1.116 metri altitudine, în localitatea Piatra Fântânele, fiind înconjurat de Munții Bârgăului. Potrivit proprietarilor, Castelul Dracula este singurul hotel de tip castel din România cu turn și curte interioară.

Castelul Dracula

Complex Harmonie – județul Brașov

Dacă îți dorești o vacanță nu doar distractivă, ci și… ecologică, noi îți recomandăm căsuțele din copac din Predeal. Este vorba despre Complexul Harmonie, o adevărată oază în mijlocul naturii formată din vile ecologice din buștean, case în copac și un observator. Fiecare loc de cazare are un design unic, inspirat din natură, având în același timp toate facilitățile de care ai putea avea nevoie în timpul vacanței tale. Imaginează-ți să te trezești într-o fermecătoare casă în copac, în mijlocul pădurii, și să poți admira panorame spectaculoase cu Munții Bucegi, Piatra Craiului și Pârâul Rece!

Complex Harmonie

Palatul Brukenthal – județul Sibiu

Cei care vor să petreacă o vacanță deosebită într-un palat din 1788, atunci trebuie neapărat să-și facă o rezervare la Palatul Brukenthal din Avrig. Aflat la mai puțin de 30 de kilometri de Sibiu, această clădire barocă este fosta reședință de vară a guvernatorului Samuel von Brukenthal, pe care el însuși a poreclit-o “Edenul din Transilvania”. Superba moșie este înconjurată cu grădini baroce din secolul al XVII-lea, având chiar și o oranjerie unde sunt amenajate spațiile de cazare.

Articole Similare:  AU ADUS 1200kg DE PENNY-BOARD-uri!!!

Palatul Brukenthal - județul Sibiu

Pensiunea Cetățuia – județul Buzău

Un alt hotel deosebit, aflat în mijlocul pădurii, lângă localitatea Măgura, Pensiunea Cetățuia este un loc de poveste în care grijile și stresul de acasă dispar ca prin magie. Deși pensiunea se află într-o pădure seculară de fagi și stejari, drumul de acces este în stare foarte bună așa că nu vei avea prea mari probleme să ajungi la destinație. Pensiunea Cetățuia are camere moderne și confortabile precum și un restaurant unde te poți delecta cu meniuri delicioase. Pensiunea se află la 632 metri altitudine, fiind la câțiva pași de Schitul Cetățuia, o biserică din piatră din secolul al XVIII-lea, construită pe un loc considerat sacru de către daci.

Pensiunea Cetățuia - județul Buzău

Complex La Tunuri – Vila Economat – județul Prahova

Ce spui de o vacanță de neuitat la câțiva pași de Castelul Peleș? Vila Economat din Complexul La Tunuri se află în fosta clădire a Corpului de gardă al Castelului Peleș, la doar 100 de metri de Pelișor. Vila este construită în stil bavarez, similar cu arhitectura celor două castele, și are camere duble, apartamente și apartamente de lux. Pe lângă serviciile de calitate, vei putea vizita oricând (în timpul programului) Castelele Peleș și Pelișor, Mănăstirea Sinaia, precum și o mulțime de alte obiective turistice din Sinaia.

Complex La Tunuri - Vila Economat

Arsenal Park Transilvania – județul Hunedoara

Dacă vacanțele la palate vechi sau castele înfiorătoare nu te atrag, ce părere ai despre un sejur într-un parc tematic militar? Arsenal Park din Orăștie este cel mai mare parc tematic din România, fiind amplasat în perimetrul unei foste fabrici de armament. Aici poți dormi în afeturi de tun, în TAB-uri, în camere de ofițeri sau în mai luxoasele Apartamente Colonel ori Vile General. Parcul este împânzit cu 150 de exponate militare, precum dispozitive antirachetă, TAB-uri, tunuri, șenilate, mitraliere sau lansatoare de rachete. Arsenal Park are chiar și un parc acvatic cu piscine interioare și exterioare, saună și o sală de sport. Tot la Arsenal Park ai parte de o sumedenie de activități interesante, de la tir cu arme de foc și cu arcul la plimbări cu șenilatele, instrucție militară și sărituri de la înălțime.

O cameră dublă la Arsenal Park costă aproximativ 202 lei pe noapte. Verifică prețurile și disponibilitatea aici.

Arsenal Park Transilvania

Hoteluri deosebite din Romania

Tu ce alte hoteluri deosebite ai descoperit în România?

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge