Home / Turism / 10 atracții turistice din Madagascar pe care nu o sa le uiți

10 atracții turistice din Madagascar pe care nu o sa le uiți

/
/
/
130 Previzualizări

Madagascar este unul dintre acele locuri excepționale pe care trebuie să le viziteze orice călător pasionat. Că vrei să faci drumeții pe stânci de zeci de metri, să te relaxezi pe plajă, să vezi animale sălbatice sau vrei să te bucuri de istorie și cultură, această insulă le are pe toate. Îți prezentăm cele mai populare atracții turistice din Madagascar de care te vei îndrăgosti cu siguranță.

Antananarivo

Dacă ai ales să-ți faci vacanța în Madagascar, cel mai bun loc din care să-ți începi aventura este Antananarivo, capitala insulei. O să descoperi un oraș bogat în atracții, istorie și cultură.

Printre obiectivele pe care nu trebuie să le ratezi se numără Palatul Rova, Parcul Botanic și Grădina Zoologică Tsimbazaza, Muzeul Piraților, Parcul Tsarasaotra, Piața Analakely și nu numai.Desigur, ca să te bucuri din plin de frumusețea orașului trebuie să faci o plimbare prin centru. Întreaga capitală este presărată cu biserici impunătoare, care îți vor atrage cu siguranță atenția.

Antananarivo Madagascar

Dealul Ambohimanga

La 25 de kilometri de capitală te așteaptă una dintre cele mai importante atracții turistice din Madagascar. Este vorba despre Dealul Ambohimanga. Aici locuiau suveranii Regatului Merina (așa cum era cunoscut Madagascar înainte de colonizarea franceză), fiind, în continuare, considerat de localnici un loc sacru.

Dealul Ambohimanga și ruinele de aici sunt asociate cu mândria și identitatea națională a locuitorilor insulei, dar este considerat și un loc sfânt, așa că aici se fac mereu pelerinaje.

Turiștii pot alege să călătorească singuri cei 25 de kilometri din capitală până în Ambohimanga sau pot alege unul dintre tururile propuse de localnici, care îți vor povesti tot ce trebuie să știi despre istoria și importanța acestui monument.

Ambohimanga Madagascar

Parcul Național Isalo

Madagascar are o foarte bogată istorie și cultură, dar la fel de important este și faptul că aici o să vezi adevărate minuni ale naturii. Animalele de tot felul, păsările cum nu ai mai întâlnit până acum, flora bogată și peisajele, care par a fi scoase din filme, te vor impresiona cu siguranță.

Printre cele mai frumoase atracții turistice din Madagascar pe care nu trebuie să le ratezi se numără Parcul Național Isalo.

Articole Similare:  Cele mai frumoase campinguri din Germania, perfecte dacă iubești natura

Dacă faci o plimbare prin zona protejată o să vezi stânci uriașe erodate, păduri bogate, canioane cu panorame spectaculoase și nu numai.

De asemenea, Parcul Național Isalo este considerat un tărâm sacru de către un trib din zonă, aici existând mai multe cimitire străvechi.

Isalo National Park

Parcul Național Andasibe

Dacă îți faci vacanța în Madagascar trebuie neapărat să vizitezi Parcul Național Andasibe. Aceasta este cea mai vizitată zonă protejată de pe insulă, turiștii fiind curioși să vadă numeroasele animale care locuiesc aici.

Așa cum spuneam Parcul Național Andasibe (care, de fapt, este format din două parcuri: The Mantadia Park și Rezervația Analamazaotra) este un adevărat paradis al animalelor, aici existând nu mai puțin de 11 specii de lemur, dar și reptile, păsări, insecte rare și nu numai. Desigur, întreaga zonă este acompaniată de culorile spectaculoase ale plantelor, de la ferigi, la orhidee sau palmieri.

Andasibe National Park

Parcul Național Ranomafana

Având în vedere bogăția naturală de aici nu este de mirare că în Madagascar parcurile și rezervațiile naturale sunt atât de dese. Și pentru că ai atâtea obiective naturale de care să te bucuri îți propunem să vizitezi și Parcul Național Ranomafara.

Parcul a fost creat în 1991 și a servit drept model pentru alte rezervații din țară.

Vrei să vezi într-adevăr ceva deosebit? Poți să intri adânc în inima parcului și, dacă ai noroc, s-ar putea să observi o mulțime de animale sălbatice. Desigur, într-o astfel de aventură trebuie să ai alături de tine un expert care să te ghideze. 

Pe lângă fauna și floră, în Ranomafara o să ai parte și de panorame superbe.

Ranomafana

Nosy Be

Dacă vrei să te relaxezi în mijlocul naturii și să te bucuri de plaje însorite și de peisaje excelente, atunci vacanța în Madagascar este alegerea potrivită. Nosy Be este cel mai mare și cel mai popular resort turistic de pe insulă. Este locul ideal pentru înot, apa fiind liniștită și crescând gradual în adâncime.

O să te fascineze și peisajul, pe maluri existând bărcuțe abandonate, numai bune de pozat. Smile

Articole Similare:  10 orașe medievale din Franța pentru o vacanță de poveste

nosy be

Aleea Baobabilor

O plimbare pe “Aleea Baobabilor” este o experiență cu adevărat unică. De-o parte și de alta a unui drum de țară, aflat între orașele Morandava și Belon’i Tsiribihina, domnesc baobabi înalți de peste 30 de metri.

De-a lungul drumui sunt aproximativ 25 de astfel de copaci spectaculoși, oferind un peisaj pe care nu o să ai ocazia să-l mai vezi niciunde în lume.

Aleea Baobabilor Madagascar

Râul Tsiribihina

Dacă vrei să explorezi Madagascarul într-un mod aparte poți opta pentru o plimbare cu barca pe râul Tsiribihina. Acesta te va purta pe lângă Parcul Național Tsingy De Bemaraha. Există o mulțime de companii respectabile care te pot duce într-o astfel de călătorie. Dacă te numeri printre curajoși poți să optezi pentru o excursie mai aventuroasă. Astfel, pe lângă plimbarea cu barca poți să te oprești pe malurile râului, să dormi cu cortul și să gătești sub stele.

Tsiribihina River Madagascar

Ifaty

Vacanța în Madagascar nu ar fi completă dacă nu ai interacționa cu localnicii, ei fiind cei mai în măsură să-ți spună despre interesanta istorie și cultură a țării lor. Astfel, ar fi o idee foarte bună să te oprești în Ifaty. Deși pare că vorbim despre un singur loc, Ifaty este numele comun pe care l-au primit două sate pescărești din sud-vestul insulei.

Un alt mare atu al zonei Ifaty sunt plajele cu nisipuri fine, numai bune pentru zilele de relaxare. Tot în cele două sate pescărești se găsesc și unele dintre cele mai luxoase hoteluri de pe insulă, Ifaty ajungând astfel să se numere printre cele mai căutate atracții turistice din Madagascar.

Ifaty Madagascar

Tsingy de Bemaraha

Faptul că Madagascar este o adevărată comoară a bogățiilor naturale este un lucru cunoscut însă Tsingy de Bamaraha pare că le întrece pe toate. Vorbim despre un parc natural unde se găsesc nenumărate formațiuni geologice spectaculoase. Când te plimbi pe aici o să dai de un pod, din lemn și funie, care traversează două stânci înalte de zeci de metri. 

Tsingy de Bemaraha Madagascar

Harta atractiilor turistice din Madagascar

 

Tu ai vrea să-ți faci vacanța în Madagascar?

 
 
 

Sursa:
Ghiduri Turistice


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge